Sezona 2019
Kod mene je napokon postalo zanimljivo pa će sada biti nešto više teksta. Bilo bi i inače više da imam volje da nešto pišem, ali moderna su vremena pa su slike uglavnom dosta.
Za početak, uzelo se drugo prvenstvo u tri godine, ali ovaj put jako dominantno, samo jedan poraz i 93 zabijena gola. Pisao sam već da je Inter osvojio prošle godine, a sad im se desilo isto što i meni, jednostavno ih ubija igranje u europskim kupovima (ušli su
u Europsku ligu, ide im solidno). Sad nisu bili konkurentni, ali svejedno će opet u Europu jer su osvojili kup. Što se ostalih tiče, HJK je treći finski predstavnik u Europi i
dobro se snalaze u ne baš jednostavnoj grupi).
Da odmah riješimo i kup - tu se
ispalo po planu. Ovo po skupinama na početku sezone dobro dođu umjesto prijateljskih utakmica, to igraju svi najbolji da se što bolje uigraju, a kasnije uglavnom igraju rezerve ili potencijalno dobri juniori i to je to, zato i nagli pad rezultata.
Zdaj na ono što donosi pare:

Pošto sam u ovo ušao kao drugoplasirani u ligi, ispalo je da imam nešto teži put jer je valjalo nanizati sve pobjede da se uopće dođe do grupe. Ovi prvi mislim da su iz San Marina i to je bilo jako jednostavno, ali sve dalje su poprilično zajebane utakmice. Najzajebaniji, naravno, Šveđani jer uopće nemam pojma kako se nakon
zaslužene pobjede kod kuće dogodio ovakav
uzvrat. Da nije bilo Jokelainena, ispalo bi se bez problema.
Onda je izvučena ovakva prosječna grupa u kojoj smo potpuno zasluženo prvi nakon četiri kola, prije svega zahvaljujući čudima od utakmica kao što je, recimo, bila ova
protiv Napolija. Golman obranio dva penala, ja sam mu svaki put prije toga lupio encourage u team talku pa se nekako nadam da je to imalo neki efekt, mada je vjerojatno samo riječ o previše FM sreće koja će se već negdje vratiti.
Financijski se stoji odlično, polako se apgrejda sve što se može, samo se dvoumim da li da poberem sve domaće igrače koji bi mogli valjati ili ne, neće biti zabavno ako ubijem svu konkurenciju u ligi. Što se tiče igrača, izdvajam trojicu nosilaca igre:
Jokelainen,
Skrabb i
Quiel. Svi pokupljeni za džabe i svi jako traženi trenutno pa će biti pokušaja da im se produži i podeblja ugovor.
Za kraj ostaje reprezentacija s kojom sam u kvalifikacijama za Euro završio na
drugom mjestu, što znači da se postiglo ovo: