Autor Tema: Nove role u FM14  (Posjeta: 3327 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
Nove role u FM14
« u: 21.01.2014, 17:57:15 »
Limited Full Back

Limitirani full bekovi znaju svoje prednosti i slabosti te se uglavnom oslanjaju na svoje obrambene zadaće i rijetko će se odlučiti otići naprijed i pomoći u napadu.

Igrački primjeri : Micah Richards, Alvaro Arbeloa

Complete Wingback

Complete wingbekovi vole napadati, te iako su sposobni održati svoje obrambene zadaće, njihovo prirodno mjesto je da visoko napadaju protivnikove bekove. Preporuća se da se koriste u kombinaciji sa inside forwardom ili kao jedini igrači na beku.

Igrački primjeri : David Alaba, Dani Alves

Half Back

Half bekovi djeluju u roli negdje između agresivnog libera i zadnjeg veznog. Sa half bekom, centralni obrambeni će ići više naprijed, dok će se half bek spustiti niže nego standardni zadnji vezni i uz svoje obrambene zadaće, pokušati će ponuditi brzo recikliranje posjeda kada se protivnički napad prekine. Ako imate ovu rolu u momčadi, nema potrebe da postavljate jednom obrambenom igraču stopper ulogu.

Igrački primjeri : Sergio Busquets, Alex Song

Regista

Regista je agresivnija verzija deep lying playmakera. Prigodan je za sustave okrenute prema posjedu, koji vrše pritisak visoko na terenu. Kako mu je data kompletna sloboda da diktira igru sa dubokih pozicija, regista nudi dinamičnost i nepredvidivost iza napada te traži da održava jak presing tako da konstantno pokušava kreirati šanse za svoje suigrače u vršku napada.

Igrački primjeri
: Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo

Enganche

Enganche je glavni kreator u momčadi, igrač koji spaja sredinu i napad te djeluje iza napadača. On je playmaker koji se drži svoje pozicije te postaje pivot u svojem timu jer se oni kreću oko njega. Razlikuje se od  trequartiste po tome što se trequartista voli kretati od svoje pozicije te tražiti rupe između linija.

Igrački primjeri : Niko Kranjčar, Juan Roman Riquelme

Wide Target Man

Wide target man će biti glavni igrač za duge lopte iz obrane. Najbolje partije pruža kada je pozicioniran kraj manjeg i slabijeg full beka. Njegova zadaća je zadržati loptu i očuvati je, prije nego li je preda suigraču.

Igrački primjeri
: Dirk Kuyt, Lucas Ocampos

Shadow Striker

Shadow striker djeluje kao najveća prijetnja za protivnički gol. Uglavnom uparen sa deep lying forwardom, shadow striker agresivno ide naprijed kako lopta dolazi do zadnje trećine te se pokušava naći u prilikama za postizanje pogodaka, no dok protivnik ima loptu, shadow striker nastoji vršiti pritisak na protivničke stopere.

Igrački primjeri : Oscar, Kevin-Prince Boateng

False Nine

Lažna devetka je na neki način slična advanced playmakeru, no u neuobičajenoj ulozi usamljenog napadača te se spušta duboko u sredinu terena. Njegova svrha je da stvara problem za protivničke obrambene igrače koji ga mogu ili pratiti - te tako ostaviti prostor iza sebe za druge igrače, ili ga ostaviti samog, te će tako lažna devetka imati vremena i prostora da se upusti u dribling ili da asistira.

Igrački primjeri : Leo Messi, Wayne Rooney
« Zadnja izmjena: 21.01.2014, 18:33:01 od juvefann »
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline mm23

• Oružar
  • *
Odg: Nove role u FM14
« Odgovori #1 u: 21.01.2014, 18:03:47 »
Odličan tekst, može se puno naučit, svaka čast  ;)

Najviše mi se sviđa ovaj Enganche...
Kranjčar i Riquelme  wub
« Zadnja izmjena: 21.01.2014, 18:21:38 od Alvaro Recoba »

Offline ssl

• La prima squadra della capitale.
  • Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #2 u: 21.01.2014, 18:05:03 »
Erice ovo je odlicno, svida mi se. (Y)

Offline ivanmatov

• Legenda
  • *
« Odgovori #3 u: 21.01.2014, 18:11:59 »
Neki dan sam to tražio po stranim forumima, pošto mi nisu bile jasne. Zasad koristim half back i registu

Offline Mr. Football

• nisam se pripremio za ovu zajebanciju
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 21.01.2014, 18:13:30 »
evo ga recimo ovo je nesto od onog o cem sam pricao, takvih stvari fali, a puno pomognu ..

:clap.
If a man builds a 1000 bridges and sucks 1 dick, they don't call him a bridge-builder, they call him a cocksucker.

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 21.01.2014, 18:34:04 »
Nigdje nisam postigao u 352 da mi regista igra doktorski kako ocekujem. Odnosno da ima jak AVR, a ciljano sam slagao taktiku i dovodio igrace sposobne za to. Ne znam je li to do igre ili do mene.

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 21.01.2014, 18:37:32 »
Nisam siguran, ali mislim da igra još uvijek bazira rating jako puno na golovima i asistencijama. A teško je dobit to od nekoga ko stoji tak nisko.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline van basten

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #7 u: 21.01.2014, 18:42:56 »
evo ga recimo ovo je nesto od onog o cem sam pricao, takvih stvari fali, a puno pomognu ..

:clap.

Offline pablodiablo11

• "Chat shit get banged"
  • Trener
  • *
« Odgovori #8 u: 21.01.2014, 19:16:03 »
Jako lijepo,konačno sve to imamo na jednom mjestu,na hrvatskom i potkrepljeno primjerima.