Autor Tema: NK Slaven Belupo  (Posjeta: 16551 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pezer

• Win,Lose or Tie, GUNNER till I die!!!
  • Trener
  • *
Odg: NK Slaven Belupo
« Odgovori #50 u: 02.08.2014, 19:53:23 »
ma nije sad da si mislim mijenjati formaciju skroz, pobijedim ja i DInamo ponekad, nekad izgubim... U gostima je problem, a vidim ti ih napunio u gostima, pa sam cisto htio vidjeti taktiku ;)

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #51 u: 02.08.2014, 22:58:34 »
ma nije sad da si mislim mijenjati formaciju skroz, pobijedim ja i DInamo ponekad, nekad izgubim... U gostima je problem, a vidim ti ih napunio u gostima, pa sam cisto htio vidjeti taktiku ;)

Ja ne volim ovisiti samo o jednoj taktici, volim malo kombinirati i tako... Evo sutra ću opisati kako pripremam utakmicu (baš igram sa Dinamom) pa ako kome može pomoći super, a i da malo posvetim pažnje i tom dijelu u svojoj karijeri

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #52 u: 04.08.2014, 15:48:20 »
Priprema utakmice sa Dinamom

Uvod
Kao prvo htio bih napomenuti da je ovo utakmica u djelu sezone koji još nisam obradio u karijeri, te ćete vidjeti neka lica koja zasada nemam u ekipi.
Za početak, plan je osvojiti tri boda. Iskreno, ne bih bio nezadovoljan i bodom budući da trenutno imam trinaest bodova prednosti i dvije utakmice manje od drugoplasiranog na tablici, iako je Dinamo trenutno u lošoj formi i mi smo apsolutni favoriti u ovoj utakmici, a i igramo doma.

Analiza Dinama
Kao prvo dobivam scouting report od svojeg skauta, koji mi preporučuje da u pripremama za utakmicu uigravamo napadačke akcije, što ja i činim. Dan prije utakmice u match preparation stavljam Attacking movement. Ovu postavku najčešće koristim kada igram doma, a očekujem/priželjkujem pobjedu. Valja napomenuti da mi su mi i općeniti treninzi fokusirani na Attacking, odnosno napad.

Slijedeća stvar je detaljnija analiza tog istog scouting reporta, u kojem pogledam u kojoj formaciji igra Dinamo, ali što je još bitnije koja taktika im najviše ne odgovara. Iz ovoga vidim da im je najgore igrati protiv 4-1-2-2-1 sustava, koji ću upravo i ja koristiti. Inače, kao što sam ranije napisao koristim tri sustava, odnosno tri različite formacije. Pošto imam takve mogućnosti, odnosno igrače koji mogu pokriti sve tri formacije često mijenjam formacije ovisno o protivniku, te moram priznati da daje rezultate.

Zatim pogledam analizu golova, gdje se uglavnom baziram na postignute pogotke protivnika. U ovom slučaju vidim da Dinamo igra pas igru kroz sredinu (više-manje), te na proigravanje napadača u prostor. Tu imaju jako brzog Kolara koji iako nije u formi svakako nije igrač kojeg se ne smije pustiti da luta kako hoće. Uz Kolara, su svakako najveća opasnost Dinamova krila koja se vole ubacivati u sredinu iz drugoga plana. Na tim pozicijama Dinamo koristi Halilovića i Kleitona. Uglavnom Halil igra desno, a Kleiton lijevo tako da se sa suprotnom nogom ubacuju u sredinu.
Uz krila Dinamo, jako je bitno onemogućiti Dinamovoj veznoj liniji da diktira tempo, najvažniji Dinamov igrač je tu svakako Arijan Ademi koji je motor ovog Dinama i sigurno najbitniji pojedinac modrog sastava.

Slijedeće proanaliziram gostujuće igre Dinama, u zadnjih nekoliko utakmica. U ovom slučaju sam stavio primjer prošle utakmice Slavena i Dinama, te Intera i Dinama. Istina Inter nije te kvalitete, ali se da vidjeti ono što tražim iz te utakmice. Naravno, nisam se orijentirao samo na te dvije utakmice nego na veći broj njih, ali kroz ove dvije ću vam opisati ono što mislim da je bitno. Bitno je pogledati dva različita lica Dinama, odnosno naći primjer kada je Dinamo pobjedio i naći primjer kada je Dinamo izgubio, te usporediti te utakmice. Tako barem ja to radim. Zašto da učim na svojim greškama kad mogu na tudjim?

Prvo pogledam average positions Dinama u jednoj i u drugoj utakmici. Iz slike možete primjetiti da je Dinamo protiv Intera bio postavljen nešto više, da su igramo nešto šire, ali što je još zanimljivije manje okomitije u odnosu na utakmicu koju su izgubili. Naravno, to ovisi i o kvaliteti protivnika, ali svakako je korisno to uočiti. Na slijedećoj slici ćete vidjeti average positions domaćih momčadi. Vidjet ćete da smo mi igrali uže, zgusnutije, ali i sa više postavljenom obranom. Drugim riječima skratili smo prostor za igru, dok je Inter što svojim neznanjem, što nemogućnošću dao Dinamu prostora za igru, pogotovo sa svojom širinom čime je dopustio krilima modrih da se razmašu.

Dalje je korisno pogledati koncentraciju dodavanja, odnosno gdje i kako se bazira pass igra pojedine momčadi. U utakmici sa Interom Dinamo je igrao na bočne pozicije, u kojima su lako dolazili do prednosti u prodorima jedan na jedan, što je Dinamo to dobro koristio. Dok recimo u utakmici sa nama, su igrali uglavnom kroz sredinu, a budući da smo mi bili dosta kompaktni (usko i visoko postavljeni) nisu mogli doći do prave prilike.

Plan igre
Plan je znači slijedeći, ponoviti igru od zadnje utakmice sa Dinamom, a to je uska formacija te visoko postavljena obrana. Pošto smo favoriti ove utakmice, zahtijevati ću od igrača visok presing, kontrolu posjeda da Dinamu ostavimo što manju mogućnost kontroliranja utakmice i nametanja svojega tempa igre. Ovako izgleda kroz Team Instructions i početne postave.

Opposition Instructions
Sada se okrećemo protivničkim igračima, odnosno pojedinim uputama za svakog igrača posebno, u želji da spriječim ili smanjim utjecaj odredjenih igrača. Počet ćemo od golmana.

Oliver Zelenika CD always, weaker foot i hard tackling. Zelenika je mlad golman, nije tako vješt u ispucavanjima i općenito igranju s loptom, tako da svaki pritisak bi mogao uroditi plodom.

Merlo-Šimunović CD always,weaker foot,easy tackling. Imam Lisjaka u napadu koji je izrazito brz i neugodan, te može uzrokovati pomutnju već na samom početku izgradnje napada. Volim koristiti ovu opciju i protiv jačih ekipa, pogotovo ako imam samo jednog napadača, pa njegovim ispadanjem ne gubim puno u defanzivnom smislu.

Edilson-Nuhu CD always,weaker foot, easy tackling. Ista stvar je za bekove, doduše kada bekovi predstavljaju veliku opasnost koristim i TM na always, ali u ovom slučaju mi se čini da je nepotrebno, a i vjerujem da neće imati puno prostora prema naprijed budući da imam dobra krila koja su izričito opasna u napadu, te će se više morati koncentrirati na defanzivne zadatke.

Ademi-Kruszewski CD always, weaker foot. Dva vezna igrača Dinama, jedan klasični play, jedan razbijač, čak i BBM. Možda bi za Kruszewskog trebao imati TM na always zbog visokog passinga i kreativnosti, ali zasada krećem samo sa ovom opcijom.

Henrique-Kleiton-Halilović CD always, TM never, hard tackling. Najbolji Dinamov dio ekipe. Izrazito brzi, tehnički potkovani i neugodni ofanzivni trojac. Hard tackling svima jer imaju jako nizak bravery, te očekujem da će nakon 2-3 faula malo uplašiti. TM never iz razloga što su puno brži i agilniji od igrača koji im se suprotstavljaju na tim pozicijama, te ne bih htio da mi neki od igrača ispadne bezveze na nekih 30-ak metara od gola što bi dovelo do neugodne situacije pred našim vratima. S time da još Henriqueu ide weaker foot iz razloga što nema tako visok dribling i flair kao ova dvojica, pa smatram da će mu moji braniči biti u stanju oduzeti loptu u bliskom kontaktu.

Kolar CD always, TM always, weaker foot. TM je always jer je jedini napadač i ide sam na moja dva stopera gdje su oni u brojčanoj prednosti,  te ako i jedan ispadne ima drugi da ga pokrije. Slabija noga mu je weak, pa sam stavio weaker foot.

Team talk
Po meni još jedna bitna stavka je razgovor prije utakmice. Volim imati motivirane igrače, nekako se osjećam sigurniji, kada pozitivno reagiraju prije utakmice. Evo primjera kako sam ih motivirao prije ove utakmice. Imam tu par pravila kojih se držim. Starijim igračima uvijek pokušam dati do znanja da im vjerujem ili da očekujem dobru igru od njih, dok mladjima kažem da se opuste, te ih tako rješavam pritiska, pogotovo ako su plašljiviji i nesigurniji.

Prvo poluvrijeme
Počela je utakmica, krenuli smo sa Attacking strategijom, uz to touchline instrukcije: Hassle opponent, exploit the middle jer htio sam odmah otpočetka stvoriti pritisak pred golom Dinama. Dalje koristim play out of defence i pass to feet ne bi li nametnuli svoju pass igru, te sigurnim dodavanjima i kontrolom posjeda došli do željene prednosti. Još sam uključio Run at defence jer su moja krila sposobna stvoriti višak driblinzima tako da sam sigurniji kada im je lopta u nogama nego kada idu dodavanjima stvarati višak.

Već u 11.minuti šok za nas. Naime Glavica se ozlijedio, nije ispratio lijevog beka Nuhua koji je stvorio višak na toj strani te duplim pasom sa Halilom izbacuje Henriqea u priliku, Barić kasni i faulira ga i sudac pokazuje na bijelu točku. Halilović ne griješi, Dinamo vodi.

Mijenjam Glavicu za Sammira, u igri se ništa ne mijenja. Do kraja poluvremena sam maknuo Hassle up i exploit the middle jer su igrači se previše umarali, a i zabijali su se bezveze u sredinu. Ipak stvorili smo tri jako dobre prilike, Dinamo je mogao prilično sretno otići na poluvrijeme.

Analiza prvog poluvremena
Statistika pokazuje da smo opasnija ekipa, imamo više udaraca ali ipak posjed lopte nije toliko na mojoj strani koliko bih htio. Ne kotroliramo posjed najviše iz razloga jer nam zakazuje vezna linija. Brezovec i Pavičić ne uspijevaju u onoj mjeri u kojoj očekujem odigrati točna dodavanja. Naravno, za to je „kriv“ Dinamov vezni dvojac Ademi-Kruszewski koji igraju jako dobro.
Ipak na terenu stojimo dobro odnosno onako kako sam zamišljao na početku utakmice, a i imali smo par prilika koje nismo uspjeli iskoristiti,dok je Dinamo nije imao prilika osim tog nesretnog jedanaesterca. Na poluvremenu sam pokudio igrače, te sam izazvao pozitivnu reakciju, nadam se i bolju igru u nastavku.

Drugo poluvrijeme
Budući da nam teško ide igra kroz sredinu odlučio sam malo promjeniti način igre. Počeli smo preskakati igru, isključio sam Play out of defence, te stavio pump ball into box. Znači više se nije gradio napad kratkim dodavanjima iz obrane, već se slala duga lopta na nekog od
ofenzivnih igrača.

Izjednačenje stiže relativno brzo, nakon deset minuta nastavka igre. Jedna lijepa, odlična akcija Slavena, Ibraimi prima loptu na boku, te Vrdoljak i Pavičić izbacuju Brezovca na 20-ak metara od gola, gdje ovaj ima odličan pregled za dodavanje Lisjaku koji koristi ovu priliku.

Nastavio se naš pritisak, ušla su dvojica igrača Mandanda umjesto Pavičića, te Delić umjesto Ibraimija, u igri se ništa nije mijenjalo. Dinamo je takodjer mijenjao. Ibanez umjesto Nuhua jer je ovaj stalno ispadao (instrukcije iste kao i za Nuhua), Ivančić umjesto Kolara (sve isto), te Lahti umjesto Merloa.

Ništa se nije mijenjalo do 87.minute i kornera iz kojega je Sammir pronašao Jedvaja na prvoj vratnici, a ovaj hladno zabio svome matičnom klubu. Do kraja smo prebacili strategiju na Control, smanjio tempo, retain posession, play narrower, time wasting na often i dočekali smo kraj i nova tri boda.

Team talk
Nisam skrivao oduševljenje preokretom, čestitao sam momcima, a oni su to odlično primili.

Završna analiza
Još jedna u nizu pobjeda nad Dinamom, istina teže od očekivanog. Ipak, iako smo trenutno bolji od Dinama, Dinamo je i dalje jak, ima odlične pojedince i bez obzira što su u krizi rezultata ne smije ih se otpisivati ili potcjenjivati. Za kraj vam prilažem statistiku s kraja utakmice u kojoj se vidi da smo ipak bili bolji.

Što se tiče same igre nisam prezadovoljan, jer nismo odigrali onako kako inače želim, a to je da sa igrom kroz sredinu kontroliramo posjed i stvaramo višak na ofenzivnim pozicijama. Dinamo je bolje kontrolirao sredinu, sjajno je koristio tu dvojicu veznih igrača, dok se moji vezni nisu uspjeli nametnuti. Na kraju smo se morali prebaciti na preskakanje igre i oslanjati se na krilne igrače i njihove individualne kvalitete što je na kraju presudilo. Iako nismo uspjeli nametnuti svoju igru zadovoljan sam da smo uspjeli prepoznati način na koji se može utakmica dobiti i na kraju ipak osvojili sva tri boda jer smo i po prilikama bili bolji od Dinama.

Zaključak
Iako je ovo klasična karijera, htio sam malo posvetiti pažnje i ovom taktičkom djelu u svojoj karijeri. Osobno volim puno analizirati i davati pažnje taktici i samoj igri. Zato mi ponekad karijere traju vremenski dugo (4 sezone igram već 19 dana). Nadam se da ćete prepoznati moj trud i iscrpnost ovakvog načina pisanja reporta, te da ćete podijeliti svoja mišljenja sa mnom. Rado ću poslušati svaku vašu kritiku, pa vas eto pozivam da u što većem broju komentirate i analizirate zajedno sa mnom.

Do pisanja!

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #53 u: 07.08.2014, 14:24:14 »

Uvod
Nakon moje taktičke analize, za koju vidim da vam se svidjela nastavljam sa klasičnim reportom na polusezoni. Jako dobra polusezona je iza nas, prilično sam zadovoljan čak mogu reći oduševljen što igrom što rezultatima. U Europi smo drugu godinu zaredom prezimili što je fantastičan uspjeh budući da smo igrali Ligu Prvaka po prvi puta u povijesti i što smo imali zaista tešku skupinu. U HNL-u smo ostvarili već na polusezoni prednost koju će teško itko dostići. Jedino što ostavlja mrlju je Hrvatski kup iz kojeg smo ispali u 1/4 finalu, ali to ionako nije bio prioritet.

HNL
Odlični rezultati u domaćoj ligi, već na polusezoni imamo prednost od 13-14 bodova pred glavnim konkurentima. Najveće razočaranje je svakako Dinamo koji se utopio u prosječnost HNL-a iako ima puno, puno veću financijsku moć od svih prvoligaÅ¡a uključujući i nas zajedno. Iako imamo veliku prednost, HNL-u ne nedostaje napetosti. Borba za drugo mjesto će biti itekako zanimljiva jer i Rijeka i Split prijete Dinamu, a i Hajduk je blizu. A i "donji dom"  HNL-a svakako nije nezanimljiv bit će tu joÅ¡ vatrenih utakmica i nitko nije za otpis, iako mi tu imamo zaista veliku prednost i stvarno bi se trebalo dogoditi čudo da ne osvojimo joÅ¡ jednu titulu.

Zadar - Slaven Belupo 1-3
Slaven Belupo - Osijek 1-0
Hajduk - Slaven Belupo 2-2
Split - Slaven Belupo 0-1
Slaven Belupo - Zagreb 4-0
Istra 1961 - Slaven Belupo 1-3
Slaven Belupo - Dinamo 1-0
Rijeka - Slaven Belupo 0-1
Slaven Belupo - Inter 1-1
Osijek - Slaven Belupo 2-1
Slaven Belupo - Zadar 1-0
Slaven Belupo - Hajduk 1-1

Budući da sam zaboravio slikati tablicu sa polusezone, postavio sam ovu tablicu nakon 2-3 proljetna kola,
 situacija se nije mnogo promjenila kroz te utakmice i dalje uvjerljivo vodimo, dok se za pozicije u Europu vodi velika bitka.

Hrvatski kup
Kup smo izgubili već u 1/4 finalu u dvoboju sa Splitom, nakon prve dvije prepreke koje smo lako preskočili. Iskreno, ne žalim previÅ¡e. Ionako osvajanje kupa nije bio imperativ, viÅ¡e smo se koncentrirali na domaću ligu i Europu, gdje smo na kraju i ostvarili zavidne rezultate. Naravno da bi bilo lijepo osvojiti i Kup te potvrditi dominaciju u Hrvatskoj, ali bit ćemo zadovoljni i ako osvojimo "samo" prvenstvo. Ovako ostavljamo i mogućnost igranja superkupa  :roll:

Rudeš - Slaven Belupo 0-4

Slaven Belupo - Istra 3-0

Split - Slaven Belupo 1-0
Slaven Belupo - Split 2-1

Liga Prvaka
U Ligu prvaka smo došli što se kaže što skuplje prodati kožu. Naravno, nismo došli spuštenih hlača došli smo dati sve od sebe i odigrati za svoj gušt bez opterećenja, ali ipak dati sve od sebe. Prva utakmica je bila naprosto bajka, Dortmund je pao u Velikoj pred 10000 navijača, zasigurno najveća domaća pobjeda u povijesti kluba, bolji početak u LP nismo mogli poželjeti. Slijedeće tri utakmice su bile prave nogometne lekcije Rubina i Barcelone iako protiv Rubina u domaćoj utakmici smo trebali bolje proći, no ipak smo platili danak neiskustvu i upisali tri poraza zaredom. Kasnije je došla borba sa Dortmundom za to treće mjesto na koje moram priznati i nisam računao. Odigrali smo totalno rasterećeni, ali opet ponavljam dali smo svoj maksimum kako u taktičkoj disciplini tako i u želji za pobjedom i dokazivanjem, što je na kraju rezultiralo fenomenalnom pobjedom u gostima. Održali smo mi ovaj puta nogometnu lekciju njemačkom velikanu i to usred Njemačke. Zaista veličanstven prizor je pogled na semafor nakon utakmice. U zadnjoj utakmici je postojala čak šansa da prodjemo kao drugi dalje u playoff Lige prvaka, ali nam se ta iluzija rasplinula već nakon pola sata kad nas je Barca ostavila na minus 3 gola. Ipak sve u svemu jako sam zadovoljan i igrom i željom, a na kraju i samim rezultatima. Te vjerujem da nećemo ovdje stati i da ćemo i dalje imati štogod za pokazati u Europi.

Slaven Belupo - Dortmund 2-0
Barcelona - Slaven Belupo 3-0
Rubin Kazan - Slaven Belupo 5-2
Slaven Belupo - Rubin Kazan 0-2
Dortmund - Slaven Belupo 0-2
Slaven Belupo - Barcelona 2-4

Transferi
Budući da smo ove godine se financijski stabilizirali odlučili smo Å¡togod i potroÅ¡iti na pojačanja. Na kraju je ispalo da smo potroÅ¡ili onoliko koliko smo i utržili od prodaje ÄŒanadjije i Brleka, ali i tako opet imamo solidnu financijsku situaciju najviÅ¡e zahvaljujući Ligi prvaka kroz koju smo osigurali desetak milijuna eura Å¡to je ogroman novac za naÅ¡ klub. Prvo pojačanje nam je doÅ¡lo iz Osijeka, zasigurno najveći talent hrvatskog nogometa, možda i Europe. Zaista se radi o klasnom napadaču i prilično sam uvjeren da to ne može i ne smije biti promaÅ¡aj. Njegovo je ime Tihomir Blažević, a ima tek 18 godina. Plaćen je 4.5M eura Å¡to je najviÅ¡e u klupskoj povijesti. Vjerujem da će to biti sitnica u odnosu na ono  Å¡to će on doprinijeti ovom klubu.
Drugi veliki transfer je dolazak još jednog u nizu Dinamovaca, riječ je o Tinu Jedvaju. Mladiću koji je doveden iz Anorthosisa za 2.5M eura. Takodjer jedan od najvećih naših talenata, medjutim vi to već sve dobro znate, pa neću previše trošiti riječi o njemu. Direktno iz Dinama, što je opet po prvi puta u povijesti nam je došao Domagoj Pavičić i to u transferu vrijednom 1.7M eura budući da smo Dinamu proslijedili Poljaka Lukasza Kruszewskog kojeg smo doveli neposredno prije ovog transfera. Pomalo nelogičan transfer jer je Kruszewski mladji, vjerojatno većeg potencijala, ali Pavičić je iskazao želju da dodje, Dinamo ga je stavio na TL i budući da sam pobornik domaćih igrača nisam puno razmišljao, te sam ponudio razmjenu što je Dinamo prihvatio. Još je došao Vlado Baglama koji je poslan u U19 ekipu gdje će se dokazivati do kraja sezone. Što se tiče izlaznih transfera otišao je samo Ivan Miličević koji se nikako nije uspio nametnuti i bio je prilično nezadovoljan statusom u ekipi, pa ga više nisam htio zadržavati i pustio sam ga na kraju za solidnu odštetu. Takodjer je nekolicina juniora i par mladjih seniora otišlo na posudbu u Koprivnicu do kraja sezone.

Zaključak
Još jedna zanimljiva i izuzetno rezultatski plodonosna polusezona je iza nas. Rezultati i status kluba je sve bolji i bolji. Vjerujem da ćete se složiti sa mnom, te ćete me i dalje podržavati u nastavku ove lijepe priče sa hrvatskim klubom. Slijedeće što nas čeka je nastavak domaće lige gdje moramo braniti visoku bodovnu prednost, te Europa Liga gdje igramo sa Sportingom iz Lisabona. Zaista težak protivnik, mogli smo i bolje proći, ali šta je tu je. Imperativa pobjede nema, pa što bude neka bude. Pratite i dalje, sigurno se nećete razočarati

Do pisanja!

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #54 u: 07.08.2014, 14:34:09 »
Dobri rezultati, evo i ja cu kad zavrsim ovu sezonu, staviti malo duzi osvrt na moju sezonu ;)

btw. svaka cast na Jedvaju, iako nije se bas nesto razvio, kod mene je puno bolji, samo kurva vec pobjegla iz HNLa, pa onda tamo obavio transfer opet u Genou mislim, a isto mi ga je cilj dovesti...

EDIT: Kako kotira Hrvatska i HNL po koeficijentu??

Ja dosao do finala EL proslu sezonu i tamo me Benfica zguzila i sad smo po koeficijentu 12. :D

Tako da prvak sljedece sezone odmah ide u grupe LP, a drugoplasirani u kvalifikacije...
« Zadnja izmjena: 07.08.2014, 14:45:32 od Pezer »

Offline pablodiablo11

• "Chat shit get banged"
  • Trener
  • *
« Odgovori #55 u: 07.08.2014, 14:43:11 »
Nisam jos vidio da neko ozbiljno shvaca pripremu :D pratim te i dalje

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #56 u: 07.08.2014, 15:11:14 »
@Pezer
Hvala na komentaru... Stavi svakako, baÅ¡ me zanima budući da nas nema puno koji igramo HNL i da si dogurao do finala EL  :&
Ma mislim da će Jedvaj biti dobar, pa tek mu je 20 godina ima vremena da se razvije. Sad mi je ugašen FM pa ne znam točno, mislim da je 15,16 mjesto. Slabo me prate ostali klubovi, svi ispadaju u pretkolima, čak i Dinamo.

@pablodiablo11
Pa moraÅ¡ ozbiljno shvatiti pripremu, to je ključ svega  :)  Hvala Å¡to pratiÅ¡  respect

Offline pablodiablo11

• "Chat shit get banged"
  • Trener
  • *
« Odgovori #57 u: 07.08.2014, 15:34:50 »
Ma treba ti stav ja sam najjaci nek se oni prilagode meni

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #58 u: 07.08.2014, 16:00:45 »
budem stavio sve ostalo kasnije, ali evo ti put u EL, ovdje haha, vise sreca nego znanje, mozda uz tvoj pristup bi i Benfica pala :cool:
prođem nekako skupinu kao drugi i onda me posere zdrijeb, dakle PSV koji je bio prvi dobije HSV za protivnika a ja Gent i onda ako prođe on naleti na Arsenal, ja na Bolognu :D

Uglavnom gazda sam na Poljudu, igrao sam bunker u gostima izvlacio remije uz poneki sretni gol, a onda na Poljudu ih malo napadnem ni blizu otvoreno kao u HNL i eto dođem do finala, ali nazalost finale se nije igralo na Poljudu haha, igrao se na "neutralnom" terenu, kurac neutralnom Dragao bio stadion, pa Benfica igrala u svojoj zemlji haha..

Odlucio sam izaci bunkeraski i cekati prilike, ali u toj utakmici nije islo, cak sam imao mozda najvise suteva i  najveci posjed lopte nego u bilo kojoj utakmici s ovom taktikom, ali eto, uspio sam samo zabiti pocasni pogodak i na kraju to nije ni izgledalo ruzno :D

Bitnije je da sam digao koeficijent s ovim nenormalno, tako da sam bio nositelj u kvalama za LP i usao bez problema ove sezone + ako(kad) osvojim ligu sljedece sezone odmah sam u skupinama, sto znaci s ovim sadasnjim ulaskom 7m je sjelo i balance je 9m u klubu, necu ni potrosit nista do sljedece sezone, a opet sam u LP i polako ce financije u veeliki plus, na 15-20 milijuna, ovisno o rezultatima, sad samo treba dici reputaciju kluba, da se ima na koga trosit i nakon finala EL i evo zavrsenog transfer roka, glavni igraci u klubu su mi Andrijasevic, Maloca, Abdurahimi, Caktas i Budimir haha, ali barem nitko ne zeli ici nigdje, pa ne moram traziti zamjene :D ..

Uspio sam Rebica upecati :harmonika cekamo da krene harati :D

Evo i SS:
http://imgur.com/dwgbaGF.jpg
http://imgur.com/5B0SKY1.jpg

Nadao sam se da bi mozda mogao u LP ove godine i skupinu proci, ali nazalost opet sam bio u 4 potu, pa sam u skupini sa Bayernom, Portom i Dynamo Kyevom, tako da ce biti tesko izboriti prolazak, ali pobjeda-dvije uz neki remi, bit ce dosta za pare dobit i ponovno pohod na EL :D A i ekipa je mocnija, imam siru klupu, posebno vezni red: Mrzljak, Canadjija, Andrijasevic, Vada, Begonja, Milic...

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #59 u: 07.08.2014, 22:21:16 »
Dobro si to odradio...Malo te ždrijeb mazio,ali svejedno odlični rezultati. Kakav ti je Rebić,kod mene je loš... Kako to da si u 4.potu u LP, to mi nije jasno?
Evo provjerio sam koeficijente 13. smo na listi, sad sam se čak iznenadio haha.

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #60 u: 07.08.2014, 22:31:05 »
41.XXXX

tako nesto mi je koeficijent, al eto nije bilo dovoljno za trecu jakosnu...

Rebic nije tako los, mislim da sam ga uspio dovesti kad sam htio razvio bi se dosad, ovako cemo pokusat pa sta bude :D Orsic,Rebic i Budimir svi su slicni, pa cu rotirat, iako u Europi Budimir igra jer najbolje target mana moze odigrati...

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #61 u: 17.08.2014, 01:02:28 »

Uvod
Malo pomalo i stigli smo i do kraja 4. sezone. Mogu reći da je došlo sve na svoje, postali smo prva sila u HNL-u, u Europi pružamo solidne partije, igrački kadar je sve bolji i bolji, posebice mladi igrači koji dolaze. Naravno tu ne mislim stati, cilj je je i iduće sezone ući u skupine Lige prvaka prije svega, naravno sve ostalo je bonus. Zasad je bitno da podignemo koeficijent, a i da se financijski osiguramo na duže vrijeme iako nam je i sadašnja financijska situacija i više nego solidna.

Europa
Nakon što smo prezimili drugu godinu zaredom u Europi, tražili smo korak više. Ove godine smo uspjeli proći i to prvo kolo u proljetnom djelu Europske lige i to protiv jakog lisabonskog Sportinga. Mislim da vam ne trebam posebno objašnjavati koliko je to bila velika pobjeda, iako smo već navikli na ovakve pobjede protiv europskih velikana. Ponovno potvrdjujemo da se predanim i detaljnim radom mogu svladati čak i višestruko financijski moćniji protivnici, te sam tom spoznajom prilično zadovoljan.

Rezultat prve utakmice u Velikoj nije nam ostavio preveliku nadu pred uzvrat. Tek neodlučen rezultat i primljen gol na domaćem terenu protiv jakog protivnika sigurno nije ohrabrujuće. Rezultat je realno i trebao biti kakav je bio. Imali smo otprilike isti broj udaraca, prilika nije bilo bogzna kakvih svako je iskoristio ono što je mogao i to je otprilike to, možda je dojam bio mrvicu na našoj strani. Za uzvrat sam se dosta pripremao iako nisam očekivao prolaz, ali red je bio da probam sve što mislim da bi moglo proći. I na kraju je prošlo. Zaista taktički odlično odradjena partija, napunili smo sredinu radnim igračima, preskakanjem igre smo brzo dolazili na 30-ak metara od njihovog gola. Sporting je imao inicijativu i posjed i igru, ali nikako nisu uspjevali napraviti višak ili pronaći rupu u našoj obrani. Iako su imali dosta udaraca na analizi se vidi da su pravu priliku imali tek u 82. minuti kad je već bilo 2-0 za nas. Još jedna veličanstvena pobjeda u Europi i još jedno veliko slavlje.
Slaven Belupo - Sporting 1-1
Sporting - Slaven Belupo 0-2

U drugom kolu smo izvukli Spartak, takodjer jedan solidan europski klub koji nas "dere"  u svim stavkama na papiru. Na naÅ¡u žalost to su dokazali i na terenu, no ipak ne mogu reći da sam nezadovoljan igrom jer smo bili bolji u obje utakmice. Prva utakmica je bila teÅ¡ka, tvrda. Ipak mi smo stvorili 3-4 jako dobre prigode, dok je Spartak ipak izvukao pobjedu sa samo jednom pravom prilikom i to iz jedanaesterca. Uzvrat smo krenuli prilično otvoreno, tu priznajem da sam možda pogrijeÅ¡io i da sam mogao to malo pametnije odraditi. Opet se ponovila prva utakmica samo Å¡to smo ovdje stvorili čak 4 čiste prilike i joÅ¡ najmanje toliko poluprilika. Spartak je zabijao na poluvreme otiÅ¡ao sam ugodnom prednošću od 2-0, Å¡to smo mi u deset minuta poravnali, te si bitno povećali izglede za prolazak. Nažalost Spartak je joÅ¡ jednom zabio i tu je priči bio kraj, do kraja smo joÅ¡ pokazali neÅ¡to ali to očito nije bila naÅ¡a večer.
Slaven Belupo - Spartak Moskva 0-1
Spartak Moskva - Slaven Belupo 3-2

HNL
Kroz domaću smo ligu protrčali k'o krava kroz kukuruz, zaista ovako nešto nisam očekivao na početku sezone. Čak 22 boda prednosti ispred Dinama što je vjerojatno najveća prednost koju je netko napravio pred Dinamom u Ligi. Samo 4 poraza i +47 gol-razlika, s time da smo postigli 74 gola. Iznenadjenja HNL-a su Split i Rijeka koji su se do dva-tri kola prije kraja borili za drugo mjesto sa Dinamom, dok je Hajduk vjerojatno najviše razočaran budući da je cijelu godinu bio u borbi za Europi, čak su bili i na trećem mjestu ali su ipak ostali bez Europe na kraju. Pohvalno je to što nam je liga napredovala na ljestvici europskih liga gdje sada drži izvanredno 15. mjesto, a budući da imamo visok nacionalni koeficijent imat ćemo iduće sezone dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što nikako nije zanemarivo. Ovdje sam stavio screenshoot svih utakmica jer smatram da nije potrebno stavljati svaku utakmicu posebno, a uzme mi dosta vremena, pa ako nekoga zanima neka utakmica posebno, svakako ću je staviti.

Nagrade HNL-a

Najkorisniji igrač

Naj strijelac

Najbolji mladi igrači

Najboljih jedanaest

Igrači
Ovdje vam postavljam profil i statistiku igrača koji su bili kostur ove ekipe ove sezone, te odigrali sve važnije utakmice. Tu još ima dosta igrača koji su odigrali jako dobro i koji su zaslužili da ih takodjer pohvalim, no ipak ovih nekoliko su se pokazali kao ključnima i bili su konstantni tokom cijele sezone, koja je bila prilično duga i burna. Nadam se da će ovi igrači biti nositelji i u idućim sezonama, pogotovo ovi mladji od kojih se tek očekuje onaj pravi "boom".

Silvio Rodić

Kirill Pavlyuchek

Agim Ibraimi

Mislav Prijić

Josip Brezovec

Dario Lisjak

Mario Jelavić

To su ta sedmorica veličanstvenih. Silvio Rodić je od prosječnog golmana postao prvi golman reprezentacije, to sve govori kako je bitan igrač u našem klubu. Iako mu statistika nije uvijek naklonjena, Silvio svoj posao odradio maksimalno korektno i rijetko kad se mogu požaliti na njega. Stožerni igrači u obrani su Pavlyuchek i Prijić. Jedan pri kraju karijere, drugi na početku zajedno igraju na zavidnom nivou i rijetko kada kiksaju. S time da Kirill tu i tamo odigra i na poziciji lijevog beka. U veznom redu od odlaska Čanadjije, glavnu ulogu je preuzeo Josip Brezovec koji svojim iskustvom i zalaganjem na terenu, čini jednog od bitnijih igrača ove ekipe. Rad i požrtvovnost ovog igrača nikad nije bila upitna, a i tehnički je igrač na nivou. On je naš Xavi Alonso. Agim Ibraimi je tek godinu dana u ovoj ekipi, a već je teško zamisliti igru bez njega. Igrač sa najviše asistencija, sa visokim postotkom točnih dodavanja. Na kraju naš napadački dvojac, Mario Jelavić i Dario Lisjak. Rijetko kada igraju zajedno, ali zabijaju kao na traci. Moram priznati da kad je Lisjak počeo sezonu uraganski počeo sam se brinuti za Jelavića, no Jelavić je pokazao kako će koristiti svaku ponudjenu priliku i nadam se da će tako nastaviti.

Zaključak
Produktivna sezona je iza nas, sad nas očekuje ljetna stanka i pripreme za iduću sezonu. Takodjer čeka nas i transferni period, te ćemo se potruditi adekvatno pojačati. Zasada je to to, tražite ako vas Å¡to zanima. Do pisanja  hi