Autor Tema: Die roten teufel  (Posjeta: 3309 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Moderator
  • *
Die roten teufel
« u: 11.09.2013, 23:34:10 »
Izvoliš Adi_Oxy
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Adi_Oxy

• Maskota
  • *
Odg: Die roten teufel
« Odgovori #1 u: 12.09.2013, 02:07:11 »
Prosla je cijela godina. Najduze razdoblje u kojem nijednom nisam upalio manager, ne zato sto nisam htio, nego zato sto nisam smio. Sjecam se kako sam nekad davno bio opcinjen tom igrom, razmisljao iskljucivo o taktikama, igracima, treninzima.. zaboravljao na sve druge obaveze i logicno, ispastao. Zato sam se zakleo da ga necu instalirati sve dok ne stavim barem fax na stabilne noge, ostalo ce se sve samo posloziti.

I dodje i to vrijeme. Fax se stabilizovao, ostalo poslozilo, sad opet mogu biti „ovisan“... Inace sam fudbalski fanatik, pratim sve vezano za njega i ne mogu si zamisliti zivot bez fudbala. Fudbal za mene ima dusu. Uzivam gledajuci dvoboje velikih trenera, njihove poteze, nacin rada, pristup igracima, uzivam gledati kako od nekoliko pojedinaca formiraju ekipu koja radi kao jedno. Veliki sam navijac Manchester Uniteda, obozavatelj Sir Alexa i kad god sam igrao manager, trudio sam se da stvaram ekipu po uzoru na njih. Kompaktnu cjelinu, uravnotezenu ekipu u kojoj se svakom igracu zna mjesto i njegov potrebni doprinos klubu. Necu uzeti njih, nikad ne igram s njima, previse me boli poraz.

Shvatio sam da zelim ekipu koja ima veliku tradiciju i veliki potencijal, a procitavsi nadimak kluba, odlucih se za Kaiserslautern – njemacke crvene djavole. Vec dugo nisu ondje gdje trebaju biti. Vucaju se po drugoj ligi, po dnu tablice prve bundeslige.. vrijeme je da se vrate ondje gdje su bili kad ih je vodio Otto Rehagel i kad su igrali Sforza i ostali. Dakle, klik na start new game i polako..

Dosavsi u klub, nisam bio previse odusevljen. Igracki kadar je bio solidan, imali su ono sto im je bilo potrebno, imali su potencijal.. ja sam tu da ga iskoristim. Problem su pravile finansije, 4-5 mil. € u balance, 0 € za transfere i -40.000 za plate igraca. Bilo je jasno da pojacanje ne moze biti, bilo je bitno stabilizovati finansije. Igrace koje sam smatrao suvisnim te one sa visokim ugovorima sam odstranio i pokusao barem nesto zaraditi na njima. Nakon toga, bacili smo se na transfere i uspjeli dovesti dva solidna veznjaka na jednogodisnju posudbu. Bili smo tu slabi, u veznom redu i iskreno sam se nadao da ce ova dva momka uspjeti rijesiti taj problem. Tako da su transferi izgledali ovako.

Treninzi su morali biti na visokom nivou. Za mene jedan od najvaznijih aspekata igre. Jedino uz dobar trening i trenere igraci su mogli napredovati u pravcu u kojem sam to zamislio. Zato sam otpustio sve one za koje sam mislio da nisu dovoljno kvalitetni i svoj strucni stab obogatio sa nekoliko novih lica koji ce mi biti od velike koristi.

Sad je za sve te igrace bilo potrebno naci odgovarajucu taktiku i stil igre. Napravio sam ih 2. Cilj mi je bio da igramo takticki dobar nogomet, da u svakom trenutku dobro stojimo na terenu i da na pravi nacin iskoristimo svoje prilike. To je bio kljuc uspjeha u ovoj ligi, jer su tu uz nas bili Hertha, St. Pauli, Koln i jos par jako dobrih ekipa koje ce biti tesko pobjediti u borbi za promociju.

Druga taktika je bila dosta defanzivnija, zatvorenija taktika za cuvanje razultata, taktika za tvrde utakmice. Tada smo smirivali tempo, igrali dosta sporije i cuvali loptu. Najvise smo brinuli o svom golu, a svoju smo priliku trazili iz kontre i prekida.

Igracki kadar su cinili sljedeci igraci:

GK:
Tobias Sippel. Dijete Kaiserslauterna, jako dobar golman kojemu sam puno vjerovao. Dao sam mu kapitensku traku i on je trebao biti vodja ove ekipe.

David Hohs. Rezervni golman, njegova uloga se zna, uskociti onda kada bude trebalo, a priliku ce dobivati najvise u kup utakmicama.

DR:
Florian Dick. Iskusni desni bek. Ocekivao sam puno od njega. Znao sam da je dovoljno dobar za ovu ligu, ali da ce u slucaju promocije biti potrebno pojacanje na toj poziciji.

Mathias Abel. Jako zahvalan igrac. Moze igrati i ovdje i na poziciji stopera. Takav mi je trebao. Sa svojih 30 godina i iskustvom igranja u prvoj Bundesligi (Mainz) bice od velike pomoci.

DL:
Alexandar Bugera. Isto tako, 34-godisnji, iskusni bek, igrao vec u prvoj Bundesligi. I za njega je vazilo isto, dobar za ovu, ali prvenstveno zbog godina.. u buducnosti ce biti potrebno osvjezenje na ovoj poziciji.

DC:
Dominique Heintz. Veliki potencijal, mozda cak i najveci. Od njega sam puno ocekivao i znao sam da ga uz dobar trening, dobru selekciju meceva u kojima ce igrati mogu od njega napraviti jednog od najboljih stopera Njemacke. Ujedno je jako dobro igrao i poziciju lijevog beka tako da ce i tu biti od velike koristi.

Jan Simunek, Enis Hajri i Marc Torrejon. Ostali igraci na ovoj poziciji. Podjednako solidni. Takodjer igraci koji mogu igrati drugu, ali ne i prvu Bundesligu.. barem ne u formaciji u kojoj sam ja to zamislio. Ali, sad za sad, bice od koristi.

DMC:
Jako bitne pozicije u mojoj taktici. Oni su trebali biti spona izmedju napada i odbrane, a osim toga, trebali su drzati vezni red, drzati loptu, dobijati duele, sprjecavati protivnika da nam uopste pridje golu. I tu sam, bio stvarno jak.

Markus Karl.  Uzasno mi se svidja profil ovog igraca, Centrali-zadnji vezni, visok, jak, odgovoran veznjak. Jedan od glavnih igraca u mojoj igri.

Ariel Borysiuk. Mladi Poljak, veliki potencijal. Znao sam da ce strasno napredovati uz Karla. Izuzetno dobar i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, pravi ratnik. Takav treba svakoj ekipi.

Loic Poujol, Pele van Anholt. Mladi, solidni igraci koji su ipak bili privremeno rjesenje. Bili su tu da bi uskocili kad treba umjesto Karla i Borysiuka i predstavljali su alternativni vezni red.

MC:
Kostas Fortounis. I opet, ogroman potencijal. Uz Heintza i najveci. Znao sam da ga moram forsirati koliko god je to moguce. Sa svojih 19 godina je vec bio jako dobar igrac i znao sam da ce u buducnosti postati odlican, necu ga se tako lako odreci. On ce biti glavni playmaker moje igre, glavni organizator akcija i mozak ekipe.

Enis Alushi. Jako dobra alternativa. Veliki borac. Ono sto nije u stanju napraviti igrom, nadoknadi zalaganjem. Puno bolji u defanzivnijim zadacima tako da cu ga koristiti u tvrdjim utakmicama, u onima u kojima se bude igralo cisto na rezultat.

AMR:
Mimoun  Azaouagh i Alex Baumjohan. Jako dobri. Obojica imaju bundesligasko iskustvo. Dobri u driblingu, jako brzi i sigurno igraci koji jednim potezom mogu rijesiti utakmicu. Velika zamjerka im je ta sto nisu timski igracki, igraju puno sami, a takvi bas i nemaju buducnost u mom timu.

AML:
Chris Lowe i Christopher Drazan. Bio sam jako zadovoljan igracima na ovoj poziciji. Obojica su jako mladi i jako perspektivni. Uz dobar trening, postace jako bitan dio mog tima u buducnosti.

ST
Albert Bunjaku. Iskusni Svicarski napadac. Bio jako dobar u Nurnbergu, sigurno igrac za prvu Bundesligu , a samim tim i nasa najbolja moguca opcija u napadu.

Kwame Nsor. Mladi 18-godisnjak koji ce svoju priliku cekati s klupe. Nadam se da ce puno nauciti od Bunjaku-a i postati ono sto od njega ocekujem.

Bio sam zdovoljan ekipom. Znao sam da su konkurentni, a to je najbitnije. Po igracima smo bili u top 5 ekipa u drugoj ligi i sigurno jedan od kandidata za promociju i ekipa od koje se puno ocekuje. Krenuo sam s pripremama. Intenzitet treninga se povecao. Igraci su najvise radili na popravljanju svoje kondicije i uigravanju taktike, one detalje smo ostavili za kraj. Bitno je da stvorimo neki kostur oko kojeg cemo graditi ostatak tijela.

Pripreme smo poceli turnejom po Svicarskoj. Tu smo odigrali 3 utakmice, i to:

Winterthur-Kaiserslautern 3:2
Servette-Kaiserslautern 0:4
Grasshoppers-Kaiserslautern 1:3

Bio sam zdovoljan ovom turnejom. Igraci su napredovali iz utakmice u utakmicu. Golove smo primali uglavnom iz prekida i na tome smo morali poraditi. Takticki smo bili jako dobri, dobro smo stojali na terenu, drzali loptu i kontrolisali utakmicu. Poslije toga smo odigrali jos 2 prijateljske utakmice na svom stadionu, i to:

Kaiserslautern-Reims 2:1
Kaiserslautern-Villarreal 0:0

Napredovali smo. Igrali bolje.  Igrali smo onako kako sam i zelio, nametali smo svoju igru protivnicima, bili cvrsti u duelima. Bili smo bolji i u prekidima, organizovaniji. Vidljiv napredak je davao nadu, bio sam ubjedjen da ovakvim pristupom mozemo do prve lige.

Ligaske utakmice:

Nisam bio nezadovoljan. Imali smo prilicno los start sezone i na pocetku smo jedno vrijeme bili cak i zadnji na tabeli. Uprava je sve manje i manje vjerovala u mene, ali molio sam ih za vise vremena. Znao sam da imamo buducnost. Igrali smo mi dobro i vecinu utakmica smo gubili na kraju, popustala nam je koncentracija. To je trebalo popraviti. U sustini, samo smo trebali postati „ozbiljnija“ ekipa, mentalno jaca i tada bi uspjeh bio zagarantovan. Vjerovao sam da to mozemo popraviti preko zimske pauze, imali smo vremena, a i to 6. mjesto nije bilo tako lose. Sve se dalo stici, jos je 15 kola bilo ispred nas.

Zimski transferi

Varela. Dosao da pojaca zadnju liniju. Tu smo bili najlosiji. Nismo igrali organizovano i nismo imali istinskog vodju odbrane. Varela je trebao pojacati konkurenciju i popraviti taj dio igre. Placen je 2,3 mil. € - novac koji smo  zaradili prodajom istrosenog Jana Simuneka i Alexa Baumjohana, od kojih sam vise ocekivao, ali nisu se pokazali. Baumjohan je previse igrao sam, a Simunek nije nikako uspio naci svoju igru tako da je postao visak u klubu. Oba su otisla za ukupno 2 mil € u Mainz.

Daniel Carvalho. Dolazi sa iskustvom igranja u Ligi Prvaka. Sjajan kreator igre koji je mogao da igra i na lijevom krilu. Jako koristan igrac koji je trebao da pojaca vezni red jer sam vidio da Fortounis i Alushi ne mogu sami iznijeti teret organizacije igre, trebao je tu neko iskusniji.

Druga polusezona:

Bili smo puno bolji. Napredak je bio ocigledan iz kola u kolo. Popravili smo ono sto smo htjeli, postali smo mentalno jaci, cuvali vodstva. U drugoj polusezoni smo izgubili samo 2 utakmice, 3 odigrali nerijeseno, ostale dobili. Niz koji smo imali na kraju sezone (8 pobjeda zaredom) je bio ono sto je preokrenulo stvari. Tu smo pokazali svu svoju snagu. Igrali smo odlicno, bili zaista dominantni i uspjeli izboriti 2. Mjesto koje je vodilo direktno u prvu Bundesligu. Znao sam da to mozemo!

Kup:

Nisam previse ocekivao od ovog takmicenja, liga je bila primarna. U prvom kolu smo lako prosli, izbacili Regensburg. Medjutim, vec u drugom kolu je Bochum bio prejak za nas. Mislim da bi ih pobijedili da se igralo u neko drugo doba sezone jer smo u ovom periodu imali najvise problema sa igrom, tako da se taj poraz prakticki nije mogao izbjeci.

Sve u svemu, jedna jako dobra sezona je iza nas. Uspio sam stvoriti kvalitetnu ekipu koja ce uz par pojacanja biti respektabilan clan prve Bundeslige. Ljeto je pred nama. Imamo dosta vremena da osvjezimo ekipu, pojacamo se ondje gdje smo nesto slabiji i sto bolje se spremimo za nove izazove koji su pred nama. Igraci su zaista djelovali kao kolektiv, igrali jedni za druge i imamo dobru osnovu za buducnost.

Nastavak slijedi..

« Zadnja izmjena: 12.09.2013, 02:09:25 od Adi_Oxy »

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 12.09.2013, 02:13:26 »
Lijepo pišeš, čestitke na uspjehu. Pratim ;)

Offline Eric Cartman

• Moderator
  • *
« Odgovori #3 u: 12.09.2013, 02:13:47 »
Svaka čast na uvodnom reportu, neočekivano  respect

Za financije ne brini, dosta je velik nagradni fond u Bundesligi, a i stadioni budu uvijek puni.
Keiserslaurten je dobra ekipa, Sippel je odličan golman, Simunek, Borosyiuk, Drazan, sve dobri igrači. Mislim da ti ne treba puno da se stabiliziraš kao solidan Bundesligaš.

P.S. Ostani aktivan na forumu, i aktiviraj se i u druge teme. Sretno sa Keiserom.

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 12.09.2013, 02:15:22 »
Simunek

Nema Šimuneka više, ne pratiš :p

Offline Eric Cartman

• Moderator
  • *
« Odgovori #5 u: 12.09.2013, 02:17:50 »
Citat:
Jan Simunek, Enis Hajri i Marc Torrejon. Ostali igraci na ovoj poziciji. Podjednako solidni. Takodjer igraci koji mogu igrati drugu, ali ne i prvu Bundesligu.. barem ne u formaciji u kojoj sam ja to zamislio. Ali, sad za sad, bice od koristi.
:D

Nisam baš gledal sliku :D

Offline curry

• Where amazing happens
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 12.09.2013, 02:18:35 »
Kakav "boom" kvalitetnih karijera/storya na forumu  :&

Svaka čast i na pisanju i na rezultatima. Sviđa mi se način igre i to pridavanje pažnje svakom detalju. Sretno dalje :)
Dove vai se il playmaker non ce l'hai.

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 12.09.2013, 11:50:32 »
Frend  :&

Upravo ovo što je rekao jjrb, pojavile su se kvalitetne stvari na forumu, ali žao mi je što tek sad pred izlazak novog FM-a.

Uživao sam čitajući report nakon dugo dugo vremena. Lijepo i zanimljivo pišeš, veliki su reporti i to volim. Na početku možeš vidjeti da se radi o kvalitetnom pisanju. Odmah te navodi da čitaš i dalje.

Svaka čast na rezultatima, uspio si što si htio i baš je lijepo vidjeti ovo zelenilo na kraju druge polusezone :D. Lijepo si trgovao i to je rezultiralo dobrim stanjem na tablici. Baš me zanima kako ćeš sad, koje ćeš poteze napraviti itd.

Sretno i mogu ti reći da ako ćeÅ¡ pisati i kad izaÄ‘e novi FM, svratit ću u ovaj dio foruma da bih pročitao novi report. Uživaj  ;)

Offline Adi_Oxy

• Maskota
  • *
« Odgovori #8 u: 12.09.2013, 12:10:00 »
Prosle sezone smo napravili jako dobar posao i usli u prvu Bundesligu. Ove godine, cilj je bio zadrzati status prvoligasa, skupiti iskustvo i napraviti ekipu koja ce u narednim godinama biti stabilan prvoligas. Finansije su se popravile. Za ulazak u ligu dobio sam oko 6 mil. € te je za transfere bilo izdvojeno oko 6,5 mil €. Taj novac ce nam biti jako potreban. Ekipi je neophodno pridodati nekoliko novih igraca, koji ce osvjeziti ovu ekipu. Takticki, nista se posebno nece mijenjati. Planirao sam se pojacati iskljucivo ondje gdje je potrebno, ali stil igre ce ostati manje-vise isti. Razlika je ta sto moramo biti oprezniji, ipak ne igramo vise sa nekim Sandhausenima nego su tu sad puno ozbiljnije evropske ekipe sa jako dobrim igracima.

Strucni stab:

Ovaj dio mog tima je radio jako dobar posao. Igraci su se veoma brzo i dobro razvijali te na pravi nacin prihvatali moj stil igre. Medjutim, ipak je tu bilo par osoba koje nisu u potpunosti zadovoljile, a i kada se povecao broj osoblja koje mogu imati, odlucio sam dovesti jos osoba koje ce moj trening dovesti na veci nivo.

Transferi:

Ekipu moramo pojacati. Znao sam da je neophodno da dovedemo 2 centralna vezna, desnog i lijevog beka. To je bilo najbitnije jer sam ostao samo sa 2 veznjaka (dva momka su se vratila sa posudbe u maticne klubove), a Dick i Bugera koji su igrali na bekovskim pozicijama nisu se bas previse uklapali u ovaj stil igre pa sam morao pojacati te pozicije. Bili su i suvise spori i njihovo prisustvo u napadu bilo je skoro pa nevidljivo, valjda godine cine svoje pa ne mogu trcati.

Guirane N'Daw. Iskusni Senegalac kojemu je istekao ugovor u Saint-Etiennu. Prosle godine je odigrao veliki broj utakmica za ovaj klub i igrao jako dobro, tako da sam znao da ce on sa svojih 29. godina unijeti potrebnu stabilnost i pojacati konkurenciju u veznom redu. Fizicki izuzetno jak, a i jos jedna njegova prednost je ta sto je mogao igrati i na poziciji stopera.

Thanos Petsos. Moja velika zelja. Strasno mi se svidja ovaj igrac. Jako je dobar i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, a uz to i prilicno mlad i perspektivan. Furth je ispao u drugu ligu pa je to ucinilo njegovo dovodjenje laksim.

Damir Kreilach. Takodjer veznjak koji je prosle godine odigrao jako puno dobrih utakmica za Rijeku.  Borben, agresivan, izdrzljiv veznjak koji jos uz to dobro izvodi i prekide, a bas takav nam je trebao.

Didac-Vila. Posudba iz Milana. Da budem iskren, iznenadio sam se kad sam vidio da zeli doci kod nas. Istina, na posudbu, ali sa mogucnoscu otkupljivanja ugovora za 3 mil. €. Napravili smo jako dobar posao jer sam smatrao da bi ovaj igrac pojacao i mnoge jace ekipe od nas, izuzetan lijevi bek.

Ermin Bicakcic. Odlaskom Torrejona i Hajria za koje sam vec rekao da i nisu bas kvalitet za Bundesligu bilo je potrebno pojacanje na poziciji stopera. I nasao sam ga. Mladi Bosanac koji me prosle godine odusevio igrama u drugoj ligi. Na utakmicama protiv nas je bio odlican, mlad, perspektivan i snazan stoper pred kojima je buducnost. Nije on za Braunschweiga.

Liviu Antal. Na zimskoj pauzi prosle godine, otisao je Baumjohann, a Carvalho koji je dosao da pojaca vezni red i nije bas neko pojacanje. Dobar je on, ali me uzasno smeta to sto je sklon povredama i nije u stanju uvezati nekoliko dobrih utakmica. Nije to-to. Dosao je Rumun iz Vasluia koji je i na sirem spisku Rumunske repke. Prodoran krilni igrac koji je dobar i u defanzivnim zadacima, bice izuzetno bitan zbog defanzivnije taktike nase ekipe.

Ruchard Sukuta-Pasu. Vratio se sa posudbe. Igrao sjajno u Sturmu, 23-godisnji Njemac koji je dijete Leverkusena i koji je igrao i za mladu reprezentaciju Njemacke. Gledao sam par puta utakmice mlade repke Njemacke (u stvarnosti) i tu sam ga vidio. Pravo strijelac, snazan, dobar u duelima, a ni tehnicki nije bio los.

Dosta igraca je napustilo klub. Vecina njih je otisla besplatno jer im je istekao ugovor. Bilo je zaista previse igraca u ovoj ekipi, imam osjecaj da su „samo onako“ dovodili igrace koji im i nisu bili potrebni. Uspio sam to rijesiti te su ostali samo oni koji ce biti konkurentni za prvi tim. Od vaznijih odlazaka, treba izdvojiti Torrejona (2,5 mil € - Bologna), Enis Hajri (1,5 mil € - Augsburg), Ilian Micanski(2 mil € - Monaco), Itay Shechter (625.000 € - St. Pauli), a na posudbu sam poslao Derstorfa i Nsora (napadaci), Enis Alushi (centralni vezni).

Tako ce ove godine ekipu ciniti:

GK:
Tobias Sippel i David Hohs

DR:
Thanos Petsos i Florian Dick

DL:
Didac-Vila i Dominique Heintz.

DC:
Dominique Heintz, Varela i Ermin Bicakcic.

DMC:
Markus Karl, Ariel Borysiuk, Damir Kreilach i Guirane N'Daw

MC:
Kostas Fortounis

AMR:
Mimon Azaough i Liviu Antal

AML:
Chris Lowe i Christopher Drazan

ST:
Albert Bunjaku i Richard Sukuta-Pasu.

Taktika:

Taktikama od prosle godine sam dodao jos jednu, malo izmijenjenu taktiku one prve. U ovoj taktici sam bio jaci u veznom redu, imao veci posjed, a smatrao sam da veznim redom mozemo dobiti utakmicu. Bilo da uspijemo iskreirati veliki broj prilike od kojih cemo neke realizirati, bilo da ti veznjaci obavljaju defanzivnije zadatke i narusavaju ritam protivnika. Sredina ce biti kljuc pobjede u narednoj sezoni.

Pripreme:

Princip priprema je u sustini isti u svakom klubu koji vodim. Trazim maksimalno zalaganje, ritam treninga se pojaca na najveci moguci nivo i radi se na postizanju perfektne fizicke spreme i uigravanju taktike, sve takticke finese ekipa uci igrajuci utakmice jer je to najbolji nacin da eksperimentisemo i primjenimo nauceno.

Ove godine smo izabrali turneju po Belgiji. Tu smo odigrali 4 utakmice u kojima smo ostvarili 3 uvjerljive pobjede (izdvojio bih rasturanje Genka 6:0) i jedan remi. Igra je bila na zavidnom nivou, puno bolja od prosle godine i ulijevala je veliku nadu. Remi na kraju turneje je bio rezultat eksperimentisanja sa ekipom i taktikom tako da nije bio neocekivan.

Poslije toga, odigrali smo jos 2 utakmice na svom terenu. Suvereno smo ih odradili, obje dobili i pokazali da cemo ove godine biti respektabilna ekipa u Bundesligi.

Liga:

U prvih 10 kola lige igrali smo toplo-hladno. Ostvarili smo 3 pobjede, 3 remija i 4 poraza.  Igrali smo otprilike onako kako inace igraju ekipe koje tek udju u Bundesligu. Navikavali smo se na jace ekipe, prilagodjavali taktiku, postajali mentalno bolji i jaci. Nakon 10 kola smo zauzimali 13. mjesto, ali sam bio siguran da mozemo bolje i da cemo to pokazati u nastavku sezone.

U sljedecih 7 kola bio je vidljiv veliki napredak. Uigrali smo se i vec sam tad shvatio da cemo bez problema uspjeti ostati u ovoj ligi. U ovih 7 utakmica ostvarili smo 5 pobjeda, jedan remi i poraz. Izdvojio bih ove dvije utakmice. Dobili smo dva najveca favorita za naslov Bundeslige, Dortmund i Bayern. Poraz od Freiburga i remi sa Kolnom su bili rezultat umora ekipe i puno rotacija igraca, nema veze, moramo nesto i izgubiti. Poslije prve polusezone, zauzimali smo sjajno 6. mjesto, i znao sam da ce to biti tesko sacuvati tu poziciju. Ostale ekipe su imale puno siri igracki kadar, vise kvalitetnijih igraca tako da smo morali izvuci maksimum iz svojih igraca, morali su igrati sa 100% mogucnosti u svakoj utakmici, a takvim zalaganjem rezultat nece izostati.

Zimska pauza:
Nju smo iskoristili uglavnom za maksimalno treniranje, a i doveli smo 3 igraca. Prvi je bio Juan Fernando Quintero. Mladi, krilni igrac iz Kolumbije koji je posjedovao sjajan pas, tehniku i pregled igre. Fizicki je bio slab, a uzeci u obzir da je visok 169 cm, to i nije iznenadjujuce. Dosao je besplatno jer mu je istekao ugovor sa klubom.

Rodrigo Battaglia. Nas najskuplji transfer. Sjajni kreator igre koji inma puno mjesta za napredak. I tehnicki i fizicki jako dobar, tako da sam znao da ce biti pravo pojacanje za nasu ekipu i da ce na pravi nacin pojacati konkurenciju u njoj.

Mubarak Wakaso. Dosao na posudbu iz Espanyola. Trebao je samo pokrpiti rupe u sredini terena i uletiti onda kad nam je potrebna svjeza krv na terenu. Uz posudbu smo potpisali i mogucnost otkupa za 4 mil. € tako da postoji i ta opcija. Vidjecemo.

Druga polusezona:

Ostvarili smo  8 pobjeda, 7 remija i 2 poraza. Bio sam prezadovoljan. Napravili smo dobru selekciju meceva i uglavnom smo dobijali utakmice koje smo i trebali dobiti, a u svim drugim smo bili i vise nego dostojan protivnik i svima smo mogli uzeti bodove. Ovo su utakmice sa najvecim konkurentima za poziciju na tabeli.

Liga je na kraju izgledala ovako. Bio sam prezadovoljan i mislim da smo dokazali da zdrav timski duh moze napraviti cudo. Liga Prvaka nam je izmakla za gol razliku, zaista zvuci nevjerovatno. 5. mjesto ni najveci optimisti u klubu nisu ocekivali, mislim da to niko u Njemackoj nije ocekivao. To nam je donijelo nastup u Europa Ligi iduce godine, velikih 24 mil. €, a meni titulu drugog najboljeg managera Bundeslige. Zaista neocekivano.

Kup:
I ovdje smo ostvarili veliki uspjeh. Imali smo dosta srece u zdrijebu tako da nam put do finala i nije bio pretjerano tezak. U prva tri kola smo dobili nizeligase koje smo prilicno lako dobili (izuzev Halle-a koji je prije toga izbacio Leverkusen) i na taj nacin smo otvorili vrata cetvrtfinala.

Cetvrtfinale:

Tu smo dobili najveceg rivala, Mainz. Bio sam siguran da ih mozemo dobiti. Bili smo puno bolja ekipa i u tom trenutku smo bili na vrhuncu forme, dok se Mainz grcevito borio za opstanak.

Polufinale:

Sjajan mec. Takticko nadigravanje. Dobili smo crveni karton vec u 26. minuti, ali uz par rotacija u igri i igracima, ostvarili smo pobjedu i dosli do finala.

Finale:

Vjerujte da mi je bilo svejedno hocemo li osvojiti kup ili ne. Bio sam prezadovoljan igracima i onim sto su napravili u sezoni. Kup bi bio samo kruna uspjeha, ali i bez toga smo ostavili dubok trag u Njemackom fudbalu ove godine. Na kraju smo izgubili, vise sretno nego spretno. Primili smo golove iskljucivo zbog nasih gresaka, nije Schalke bio toliko dobar koliko smo mi bili losi i umorni.

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #9 u: 12.09.2013, 12:22:28 »
Za jednog novog clana svaka cast  :&
Ostani samo aktivan i dalje ;)

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 12.09.2013, 12:37:58 »
Svaka čast, jako lijepa karijerica sa odličnim klubom, ne sjećam se da je netko s foruma igrao s njima.

Lijepi rezultati, sve pohvale kao novom članu ;) Sretno dalje!

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #11 u: 12.09.2013, 12:59:15 »
Adi je old school ovdje, stariji clanovi mozda ga se i sjecaju. Ja se naravno sjecam, zato me kvaliteta ove teme uopce ne iznenadjuje. :)

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #12 u: 12.09.2013, 16:02:36 »
Baš fino :) Sve sam pročitao, fino ide, lagano za čitat, a opet dovoljno detaljno. Jako mi se sviđa, čitam i dalje ;) Šteta što nisi upao u LP, ali ok je i ovako, mogao bi daleko dogurat u EL ako te ždrijeb pomazi... sad imaš Hrvata, Bosanca, još nekog Srbina nabavi i imaš dobitnu kombinaciju :D
« Zadnja izmjena: 12.09.2013, 16:03:57 od Fićo »

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #13 u: 12.09.2013, 19:44:35 »
Nisam baš čitao, samo sam preletio po SS-ovima i jako mi se sviđa. Ako uhvatim vremena pročitat ću sve :)

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 13.09.2013, 10:17:46 »
To uvijek kažeÅ¡ nikad ne pročitaÅ¡  KAVA

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #15 u: 13.09.2013, 10:58:24 »
To uvijek kažeÅ¡ nikad ne pročitaÅ¡  KAVA

Čekam da ti nešto počneš pisati KAVA

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 13.09.2013, 11:01:18 »
Hahaha :D Tvoj komentar u karijerama nikad nisam imao!

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #17 u: 13.09.2013, 11:03:04 »
Za sve postoji prvi put. Samo otvori karijeru, nećemo čovjeku ovo savršenstvo kvariti.