Autor Tema: Youth Development (experiment)  (Posjeta: 18404 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
Odg: Youth Development (experiment)
« Odgovori #50 u: 18.08.2013, 21:47:33 »
01.04.2045 - Report #15

Od sada više nećete čitati o trojici igrača koji su prošli ovaj eksperiment. Vjatseslav Tarassu, Maksim Ivanov i Siim Kuresoo peošli su uspješno ovaj eksperiment i dosegli su svoj maksimum prije 20-te. Sada su spremni za igranje u prvom timu i u razvoju tehnike. Ostaje za sada još Derek Reid.

Derek Reid

Fokus: Strength (1)
Fokusni atribut se ovaj put povećao, ali zato nije niti jedan drugi fizički atribut nije porastao.
Mentalni atributi: Od mentalnih atributa porasli su Concentration, Determination, Positioning i Work Rate.
Tehnički atributi: Kod tehničkih atributa opet nije bilo nekih bitnih promjena.

Forsirati Strength i dalje, jer još uvijek nije dovoljno porastao.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #51 u: 19.08.2013, 13:47:16 »
01.07.2045 - Report #16

Derek Reid

Fokus: Strength (1)
Fokusni atribut se i ovaj put povećao, što znači da se evo za godinu i pol dana uduplao, tj. sa 6 narastao je na 12 boba. Ono što me takođe raduje jeste skok i istalih atributa i to za 2-3 bobe zavisno od atributa. Raduje me i činjenica da je Natural Fitness porastao za 2.
Mentalni atributi: Ovaj put dodjelio sam tutora koji je kreativniji i koji igra malo više prema naprijed pa su zbog toga i porasle mentalne ocjene kao što su Composure, Creativity i Off The Ball.
Tehnički atributi: I tehnički atributi su ovaj put doživjeli promjene i to First Touch, Marking, Passing, Tackling i Technique.

Forsirati Strength i dalje. Iako ima samo 16 godina već je na meti engleskih klubova kad je riječ o Loan opciji

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #52 u: 21.08.2013, 18:59:47 »
šteta što nisi ima koga ubaciti u report, ali nadam se da ćeš s prvom idućom generacijom juniora dobiti barem jednog s dobrim potencijalom :) i samo da ti kažem, ovog Škota bi ja prebacio na bočnu poziciju, nekako mi više atributi odgovaraju za to (ponajviše dribbling i brzina) :D

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #53 u: 21.08.2013, 23:04:32 »
Stao sam sa ovim jer evo već drugu sezonu ništa "normalno" ne može da mi izbaci juniorski pogon.

Što se Škota tiče, za mene je neophodno da bočni igrači imaju solidan crossing. Kod ovoga je to loše, a mislim da je sasvim solidan za igrača iz veze.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #54 u: 21.08.2013, 23:09:59 »
a znam, vidio sam da ima slab crossing, ali to se dosta popravi ako staviš fokus na taj atribut, ipak ima samo 16 godina... i šta onda, ništa od daljnjih reporta?

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #55 u: 22.08.2013, 01:04:30 »
Pa za sada nista dok ne dođe neki lik koji je bitan. Ali u sustini sada samo forisram Strength i to je to do 18 godine. Onda pocinjem da ubacujem trening i za ostale atribute po potrebi.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #56 u: 22.08.2013, 01:33:25 »
aha aha... a eto, bar tu i tamo nabaci ss Škota da vidimo kako on napreduje :D

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #57 u: 22.08.2013, 17:39:00 »
01.01.2047

Dugo me nije bilo sa reportima o razvoju igrača, ali ato je iz razloga što mi igrica nije nudila niti jednog kvalitetnog igrača iz juiorskog pogona. Do tada evo postaviću SS da vidite kako napreduje Derek Reid. Napunio je 18 godina i sada bi ga trebao prebaciti da trenira i tehničke atribute.

Dosta sam razmišljao o tome koji atribut da mu forsiram i na kraju sam se odlučio za Passing. Mislim da je neophodno za svakog igrača sredine terena da ima dobar passing. Staviću da trenira Passing bar dok ne dođe do narandže :) Naravno dobiće i novog tutora.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #58 u: 03.09.2013, 17:04:50 »
Jučer sam pogledao ovu temu i odlučio da pokušam igrat bez transfera.
Startao sam sa Dinamom i ove sam sezone dobio par dobrih mladića koji bi mogli igrati u repki i bit će nositelji ekipe.

9.3.2014
Matija Sabljaric

fokus: quickness
Matija je solidan kad će uspjet uć u duel sa drugim igračem, ali njegova brzina i skok nisu ni približno onom što očekujem od njega. Stavio sam quickness jer je to bliže mojem cilju da dovedem na barem 13 ili 14. Dalje ću vidjet.

Zeljko Cvetnic

fokus: strenght
Ponudio sam mu ugovor jer nemam kvalitetne zamjene za Kelavu. Stavio sam mu fokus na strenght jer je tako Krznar predložio.

Mato Crljen

Ovaj će igrać još mnogo napredovati pošto su mu determination i work rate odlični, barem za ovu ligu :D . Bode me u oći acceleration, nadam se da će brzo to podignut na veću razinu.

Kristijan Turkovic

Mislim da će ovaj imati svijetlu budućnost ako mu razvijem te fizičke sposobnosti.

Robert Kuna

fokus: agility
Determination je manji nego od željenog, ali ga mislim imati kao backup pa ako se razvije koliko i asistent predviđa bit će solidan.

Dino Petkovic

fokus: strength
Najveći talenat ove generacije, želim mu prvo strenght podići na solidnu razinu, pa ću se pozabavit sa staminom jer mislim da sada nije toliko potrebna.

Javite mi nakon koliko mjeseci želite nove reporte. Mislim da bi najbolje bilo 3 mjeseci razlike, znači (9.03., 1.06., 1.09. i 1.12.)

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #59 u: 03.09.2013, 17:28:03 »
drago mi je što si i ti počeo s ovim jer mi je to jako zanimljivo pratit ;)

samo mislim da si kod nekih malo pogriješio fokuse, mislim da bi ovom prvom (DC) trebao staviti fokus na jumping, a drugom (GK) na quickness.. smatram da su za njih dvojicu ti atributi potrebniji, a i sporije rastu od ovih na koje si ti stavio fokus ;)

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #60 u: 03.09.2013, 17:35:59 »
drago mi je što si i ti počeo s ovim jer mi je to jako zanimljivo pratit ;)

samo mislim da si kod nekih malo pogriješio fokuse, mislim da bi ovom prvom (DC) trebao staviti fokus na jumping, a drugom (GK) na quickness.. smatram da su za njih dvojicu ti atributi potrebniji, a i sporije rastu od ovih na koje si ti stavio fokus ;)
Ajd stavit ću to pošto sam samo par dana prošao. Hvala na savjetu  :)

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #61 u: 03.09.2013, 19:27:27 »
1.6.2014
Matija Sabljaric

fokus: jumping
Prema reportu igrač je izgubio pola zvjezdice. Fokusni atribut se nije povećao, ali strength se povećao. Ostali atributi su ostali isti.

Zeljko Cvetnic

Fokusni atribut se nije mijenjao, ali je stamina porasla za 1. Dojdjelen mu je tutor (Kelava), porasao mu je influence za 1. Od golmanskih atributa poraslo je command of area za 1. Treba vidjet kako će napredovati kada se vrati sa praznika.

Mato Crljen

Igrač nije napredovao, sve ocijene su ostale iste. Još ću forsirat quickness.

Kristijan Turkovic

Fokusni atributi Pace i Acceleration su porasli za 1. Ostali atributi se nisu mijenjali.

Robert Kuna
Odlučio sam ga odbaciti jer je izabrao igrati za Njemačku u19.

Dino Petkovic

Fokusni atribut se povećao za 1, povećali su se fizički atributi za 1 osim natural fitness-a. povećali su se mnogi mentalni atributi iako nije imao tutora. Tehnički atributi su skoro svi porasli. Vrlo sam zadovoljan njegovim napredkom.

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #62 u: 03.09.2013, 19:37:45 »
hahaha ovo s ovim Kunom mi je najjače :D pa kakve veze ima za kog je odabrao igrat?

pratim i dalje ;)

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #63 u: 03.09.2013, 21:48:48 »
hahaha ovo s ovim Kunom mi je najjače :D pa kakve veze ima za kog je odabrao igrat?

pratim i dalje ;)
ima veze jer sam odlucio samo s hrvatima koji ce igrat za nasu reprezentaciju, prodat cu ga ako stigne dobra ponuda, sad ce ic na posudbe da mu se cijena digne.

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #64 u: 03.09.2013, 22:16:04 »
a gle, ionako teško da će imati mjesta u njemačkoj A reprezentaciji, tako da je pitanje vremena kad će odustati od toga.. osim ako se baš nisi naljutio na njega zbog toga :D

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #65 u: 03.09.2013, 22:16:24 »
pa još on stigne igrat za hrvatsku A selekciju, nema veze što će igrat u mladoj njemačkoj...

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #66 u: 03.09.2013, 22:33:59 »
Drago mi je da je jos neko pokusao sa ovim.

Max09, imam jedan savjet za tebe. Kada radis PrintSreen iz FM najbolje je da to uradis sa ALT+F9, na taj nacin ce ti FM automatski sliku spasiti u folder \Documents\Sports Interactive\Football Manager 2013\screenshots. Nema potrebe da se igras sa Paintom.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #67 u: 03.09.2013, 22:44:05 »
a gle, ionako teško da će imati mjesta u njemačkoj A reprezentaciji, tako da je pitanje vremena kad će odustati od toga.. osim ako se baš nisi naljutio na njega zbog toga :D
Za Hrvatsku repku će teško zaigrat jer su menadžeri "idioti", pokušat ću ga razvijat ovako, ako se otvori mjesto za repku idem tamo pa ako će biti dobar ga ubacim.

Drago mi je da je jos neko pokusao sa ovim.

Max09, imam jedan savjet za tebe. Kada radis PrintSreen iz FM najbolje je da to uradis sa ALT+F9, na taj nacin ce ti FM automatski sliku spasiti u folder \Documents\Sports Interactive\Football Manager 2013\screenshots. Nema potrebe da se igras sa Paintom.

Hvala na savjetu  :)

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #68 u: 04.09.2013, 17:37:45 »
1.9.2014
Matija Sabljaric

fokus: jumping
Porasli su strength i first touch (+1). Nastavljam sa istim fokusom jer je atribut nedopustivo mali.

Zeljko Cvetnic

Kod ovog igrača je došlo do velikog napredka. Svi fizički atributi su skočili za 1, a pace za 2. Kod mentalnih atributa je najbitnije za napomenuti da su bitni atributi porasli za 1. Kod golmanskih atributa su većina porasla za 1.

Mato Crljen

Fokusni atributi su se povećali za 1. Kod ostalih atributa nema promijena.

Kristijan Turkovic

Acceleration se povećao za 1 kao fokusni atribut, agility i strength su se također povećali.

Dino Petkovic

Porastao mu je strength kao fokusni atribut, također se i pace povećao za 1. Uočio sam male, nebitne promjene u tehničkim atributima, a u mentalnim je važan atribut porastao za 1, a to je teamwork.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #69 u: 04.09.2013, 22:39:36 »
Evo da se osvrnem na ove tvoje igrače i na način njihovog razvoja.

1. Matija Sabljarić - Znam da mu je Jumping dosta mali, ali ja bih sklonio fokus sa tog atributa. Veoma je teško to podići taj atribut (neko moje lično iskustvo), a i sam igrač je relativno nizak. Moj ti je savjet da prebaciš fokus na Strength i da mu dodjeliš dobrog tutora koji ima visok Determination da mu to poraste.

2. Zeljko Cvetnic - Ne znam koliko je mudro da se fokusira brzina golmana. Mislim da je to jedino bitno ako hoces da imas Sweeper Keeper-a. Moj ti je savjet da i ovdje fokus bacis na Strength ili Agility.

3. Mato Crljen - Ovdje MORAS staviti Strength!!!!

4. Kristijan Turkovic - Ne vidim zasto ovdje opet fokus na brzini? Ja bi ovo prebacio na Agility dok ne dođe do zelenog tj. do 11, a onda lagano preci na ostale fizičke atribute.

5. Dino Petkovic - Dobro si izabrao fokus. Ja bih mu jos dodjelio nekog tutora sa dobrim Determinationom i to je to.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #70 u: 04.09.2013, 23:07:03 »
Steta jer za sada nemam neke dobre tutore, za plejmejkera cekam da zvonko bude mogao biti tutor. A za ostale nemam nikog

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #71 u: 05.09.2013, 14:59:24 »
1.1.2015
Matija Sabljaric

Fokus: jumping->strength
Fizički atributi: acceleration, agility, pace, strenght (+1), ovaj jumping nikamo ne vodi pa je fokus prebačen.
Mentalni atributi: determination (+10); off the ball, positioning (+1), mislim da mu nisam nikog tutora dojdelio, a determination mu porastao za 10. Presretan sam time :).
Tehnički atributi: crossing, finnishing, long shots, penalty taking (+1).

Zeljko Cvetnic

Fokus: quickness->strength
Fizički atributi: acceleration (+2); pace, stamina, strength (+1), zadovoljan sam postignutim i mislim da više neću dirat mu brzinu.
Mentalni Atributi: work rate (+1), trebao se više razvit jer sam mu tutora stavio Kelavu. Ostavit ću mu do 18 godine tutora Kelavu pa ću vidjet dali će napredovat.
Golmanski atributi: command of area, communication, kicking, reflex, trowing (+1), super se razvija i nadam se da će za par godina postati prvi golman.

Mato Crljen

Fokus: quickness->strength
Fizički atributi: acceleration, agility, natural fitness, strength (+1), zadovoljan sam njegovom brzinom koja mu je veoma potrebna.
Mentalni atributi: positioning (+1), mislim da su mu mentalni atributi dovoljno dobri.
Tehnički atributi: marking (+1), trebat ću poraditi na tim atributima nakon što strength poraste do 11.

Kristijan Turkovic

Fokus: quickness->agility
Fizički atributi: acceleration, pace (+2); natural fitness, stamina, strength (+1), mislim da je ova mu brzina dovoljna za igranje u prvom sastavu i sada treba poraditi na ostalim atributima.
Mentalni atributi: flair, influence (+1), nije previše napredovao jer nemam tutora za njega.
Tehnički atributi: finishing, free kick taking (+1), nijedan važan atribut se nije povećao.

Dino Petkovic

Fokus: strength
Fizički atributi: agility, balance, natural fitness, strength (+1), solidan napredak, forsiranje strength-a dok ne dođe do 11.
Mentalni atributi: positioning (+1), uskoro će Pamić moći biti tutor i nadam se da će mu onda biti bolji razvoj.
Tehnički atributi: corners, free kick taking (+1), iako nije došlo do značajnih promjena ovi atributi su fantastični za 16-godišnjaka.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #72 u: 05.09.2013, 16:30:29 »
Vidim da si me poslušao pa eto jedva čekam da vidim rezultate. Još mi samo reci sta si postavio pod general trening za U20 tim?

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #73 u: 05.09.2013, 16:42:57 »
Vidim da si me poslušao pa eto jedva čekam da vidim rezultate. Još mi samo reci sta si postavio pod general trening za U20 tim?
U19 je tu u Hrv, fitness.

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #74 u: 05.09.2013, 19:25:50 »
9.3.2015
Matija Sabljaric

Fizički atributi: agility, balance, jumping, stamina (+1); strength (+2), odlično je razvio ove atribute u ovom intervalu.
Mentalni atributi: anticipation, composure, creativity, work rate (+1), s obzirom da nema tutora i da u mladoj momčadi je fokus na fizičkim treninzima ovo je dobar rezultat.
Tehnički atributi: corners, dribling, free kick taking, marking (+1), dobio je u samo jednom važnom atributu +1 ovdje, nije loše.

Zeljko Cvetnic

Fizički atributi: strength (+1), ostavit ću mu fokus na tome.
Mentalni Atributi:-
Golmanski atributi: command of area (+1)

Mato Crljen

Fizički atributi: acceleration, pace, stamina (+1), ključni atributi za DL su se povećali, ali fokusni atribut se nije.
Mentalni atributi: composure, concentration, creativity, decisions, influence (+1), solidan napredak u ovom području.
Tehnički atributi:-

Kristijan Turkovic

Fokus: agility
Fizički atributi: acceleration, agility, balance, strength (+1)
Mentalni atributi: anticipation (+1)
Tehnički atributi: marking (+1)

Dino Petkovic

Fizički atributi: acceleration, jumping, stamina, strength (+1)
Mentalni atributi: creativity, off the ball, work rate (+1), Zvonko Pamić mu je dodjelen kao tutor kasno u Veljači.
Tehnički atributi: long shots (+1)

Damir Bozic - jedini koji je zadovoljio kriterije, vjerujem da će postat jedan od najboljih napadaća.

Fizički atributi:-
Mentalni atributi:-
Tehnički atributi:-