Svaka čast, evo iskreno, nisam posvećivao toliku pažnju juniorima, najtalentiranije bi priključio prvoj ekipi i atributi bi sami rasli. Ali jako mi se sviđa ideja razvijanja/fokusiranja na fizičke atribute prije 18. godine, a kasnije na tehničke.
Sve 5, super tema, samo daj piši povećavat, a ne povečavat.
Hvala i na jednom i na drugom.
Nisam ni obratio pažnju da pišem povečava, jer ono većinu postova samo modifikujem pa vjerovatno sam od početka "vukao" ovu grešku.
Hvala ti što pratiš ovaj moj thread i nadam se da ćete svi vi izvuči neku korist od ovoga pa ćete je moći primjeniti na svoje klubove.
ja im do 21. forsiram fizikalije, a kasnije tehniku
O tome sam i ja razmišljao, ali mislim da će ima fizika porasti igranjem utakmica. Želim da već od 20 godina imam igrača koji bez problema može igrati u prvoj postavi u bilo kojem evropskom klubu.
Report #10a - 01.01.2044Ovaj put ću napraviti odvojen report za prva dva igrača jer njih dvojica u ovoj sezoni pune 18 godina i po nekoj mojoj logici završili su sa razvojem fizičkih atributa bar kroz treninge. Napraviću kao jedan mali rezime samo fizičkih atributa, kao i pokušati predstaviti dalji rad kad je u pitanju razvoj ove dvojice mladih igrača.
Vjatseslav TarassuNa početkuSadaFizički atributi: Pošto je za vrijeme treninranja cijelo vrijeme fokus bio na fizičkim atributima, moram priznati da sam više nego zadovoljan napredovanjem ovog igrača bar u tom segmentu razvoja. Kroz sam trenažni proces fokus je bio na 3 atributa i to Jumping (+3), Balance (+4) i Agility (+3). Uzimajući u obzir činjenicu da je najviše vremena fokus bio na Jumping može se zaključiti da taj atribut baš i nije lako podići. Ono što je pomalo čudno jeste skok svih ostalih Fizičkih atributa za +4 iako fokus nije biti niti na jednom od njih. Prema ovome ispadne da se ovi atributi mogu podići isključivo Generalnim treningom (postavljen na Fitness - Average) i na igranjem utakmica.
Dalji razvoj: Ovaj igrač je po meni došao na razinu da bez problema može igrati u nekom od estonskih premierligaša. Iz tog razloga staviću ga na Loan listu i vidjeti da li će biti ponuda za njega. Do tog trenutka pokušaću da mu polako podižem tehničke atribute. Za početak fokus će biti na atributu Finishing. Mentalne atribute ću i dalje podizati pomoću turora.
Siim KuresooNa početkuSadaFizički atributi: I kod ovoga igrača je primjetan znatan napredak fizičkih atributa. Fokus je bio isključivo na dva atributa i to na Stamina (+5) i Strength (+5). Može se reći da je napravljen odličan uspjeh kad je riječ o ova dva atributa. Ni ostali atributi nisu puno zaostajali za ovim pa je tako porastao Acceleration (+3), Agility (+3), Balance (+2), Jumping (+1), Natural Fitness (+1) i Pace (+2). Sve ukupno 22 bobe su porasli fizički atributi. Mislim da će oni još i dalje rasti kako igrač bude igrao na višem nivou.
Dalji razvoj: Ovaj igrač bi trebao jos malo da napreduje kad je riječ o fizičkim atributima, Strength i Stamina. Mada mislim da će one porasti kroz takmičarski dio tj. igranjem utakmica. Iz tog razloga staviću ga na Loan listu i vidjeti da li će biti ponuda za njega. Do tada trebao bih mu podići neke od tehničkih ocjena. Pošto je napdač staviću ga da trenira Technique, jer ima solidan Dribbling atribut a kombinacija ova dva atributa može biti ubitačna. Mentalne atribute ću i dalje podizati pomoću turora, posebno treba podići Composure.