Autor Tema: Youth Development (experiment)  (Posjeta: 18406 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
Odg: Youth Development (experiment)
« Odgovori #25 u: 15.08.2013, 02:06:17 »
01.07.2013 - Report #08

Maksim Ivanov

Fokus: Strength (+1)
Fokusni atribut se ponovo povečao, što je na neki način pobilo moju teoriju da se prvo trebao povečati Natural Fitness pa tek onda Strength. Agility se nije povečao, ali zato jestu Acceleration i Stamina. Ovo mi se sviđa jer će igrač pored toga što će dominirati u zraku biti izuzetno brz.
Mentalni atributi: Porasli su Anticipation, Positioning i Work Rate.
Tehnički atributi: Neki tehnički atributi su porasli, ali niti jedni toliko bitni za poziciju koju igra osim možda First Touch.

Za sada sve ostaje isto. I dalje očekujem porast Strengtha i možda Natural Fitness.

Vjatseslav Tarassu

Fokus: Agility (0)
Od fizičkih atributa samo je Pace porastao, što me onako pomalo zabrinjava. Međutim, ostaviću i dalje fokus na Agility. Ukoliko ne bude opet promjena, fokus će se vratiti kao i na početku na Jumping.
Mentalni atributi: Izgleda da sam pogodio sa Tutorom, jer ponovo je došlo do porasta par ključnih mentalnih atributa. Porasli su Anticipation, Concentration i Teamwork.
Tehnički atributi: Kod tehničkih atributa naije bilo nekog pomaka osim Free Kick Taking.

Ostaviću fokus na Agility i pošto nije još završio sa Tutorom ostaje u U20 i Reservama još uvijek

Siim Kuresoo

Fokus: Stamina (+1)
Ovaj put fokusni atribut je porastao i to me obradovalo. Međutim, Balance je pao za jedan. Tome je razlog što je igrač u ovom kvartalu kuburio sa ozljedama. Nadam se da će se uskoro ovaj atribut vratiti u normalu. Ostali fizički atributi nisu doživjeli promjene.
Mentalni atributi: Tutor je učinio svoje pa je tako Determination skočio za čak 2 i sada je postao narandža (17). Osim toga samo je još Anticipation porastao.
Tehnički atributi: Od tehnički atribut ništa vrijedno pažnje nije poraslo osim možda Crossing-a.

Opet se nije desio neki očekivani porast ocjena, ali ipak igrač je bio ozljeđen malo duže pa je i to uticalo na njegov razvoj u ovom kvartalu. I dalje će fokus ostati na Stamina

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #26 u: 16.08.2013, 00:29:55 »
01.10.2013 - Report #09

Maksim Ivanov

Fokusni atribut se ponovo povečao, ali ono što me raduje jeste da i ostali fizički atributi kod ovog igrača rastu kao gljive poslije kiše. Acceleration, Balance, Jumping i Pace su se takođe povečali. Natural Fitness se nije povečao, što znači da moja teorija sa vezom Strength-Natural Fitness ne pije vode.
Mentalni atributi: Porasli su Concentration, Creativity, Off The Ball i Teamwork.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa najbitnije je da je porastao Heading.

Za sada sve ostaje isto, jer fizičke ocjene rastu veoma dobro

Vjatseslav Tarassu

Fokus: Agility (0)
Pošto nije bilo promjena, fokus će se vratiti kao i na početku na Jumping.
Mentalni atributi: Ni kod mentalnih atributa nije bilo promjena.
Tehnički atributi: Ni ovdje nije bilo promjena.

Promjenjen fokus na Jumping. Pošto u zadnje vrijeme nema promjena po atributima moguće je da je igrač dosegao svoj maksimum

Siim Kuresoo

Fokus: Stamina (+1)
I ovaj put fokusni atribut je opet porastao. Pored toga porasli su Agility i Balance.
Mentalni atributi: Tutor i dalje čini svoje pa je Determination još skočio za jedan. Osim toga porasli su još i Composure, Decision, Off The Ball i Work Rate.
Tehnički atributi: Tehnički atributi su strašno skočili, a posebno treba izdvojiti Dribbling, Finishing, Heading i Technique.

Desio se prepored kad su u pitanju atributi. Zbog toga ću ostaviti i dalje fokus na Stamina

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #27 u: 16.08.2013, 00:42:23 »
ovo je nešto nevjerojatno kako ih razvijaš, Ivanov je već sad jako dobar stoper, ovaj prvi napadač je također već razvijeni igrač, a treći je jako brz što mu je veliki plus.. uglavnom, samo stavljaj reporte, baš me zanima u šta će se pretvoriti ova trojica :D

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #28 u: 16.08.2013, 01:01:07 »
Hvala ;)

Evo sad mi je došao jos jedan iz omladinskog pogona pa ću i njega uključiti u narednom reportu.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #29 u: 16.08.2013, 11:37:42 »
Svaka čast, evo iskreno, nisam posvećivao toliku pažnju juniorima, najtalentiranije bi priključio prvoj ekipi i atributi bi sami rasli. Ali jako mi se sviđa ideja razvijanja/fokusiranja na fizičke atribute prije 18. godine, a kasnije na tehničke.

Sve 5, super tema, samo daj piši povećavat, a ne povečavat. :D

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #30 u: 16.08.2013, 11:47:55 »
ja im do 21. forsiram fizikalije, a kasnije tehniku

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #31 u: 16.08.2013, 12:15:51 »
Svaka čast, evo iskreno, nisam posvećivao toliku pažnju juniorima, najtalentiranije bi priključio prvoj ekipi i atributi bi sami rasli. Ali jako mi se sviđa ideja razvijanja/fokusiranja na fizičke atribute prije 18. godine, a kasnije na tehničke.

Sve 5, super tema, samo daj piši povećavat, a ne povečavat. :D
Hvala i na jednom i na drugom. ;) Nisam ni obratio pažnju da pišem povečava, jer ono većinu postova samo modifikujem pa vjerovatno sam od početka "vukao" ovu grešku.

Hvala ti što pratiš ovaj moj thread i nadam se da ćete svi vi izvuči neku korist od ovoga pa ćete je moći primjeniti na svoje klubove.

ja im do 21. forsiram fizikalije, a kasnije tehniku
O tome sam i ja razmišljao, ali mislim da će ima fizika porasti igranjem utakmica. Želim da već od 20 godina imam igrača koji bez problema može igrati u prvoj postavi u bilo kojem evropskom klubu.

Report #10a - 01.01.2044

Ovaj put ću napraviti odvojen report za prva dva igrača jer njih dvojica u ovoj sezoni pune 18 godina i po nekoj mojoj logici završili su sa razvojem fizičkih atributa bar kroz treninge. Napraviću kao jedan mali rezime samo fizičkih atributa, kao i pokušati predstaviti dalji rad kad je u pitanju razvoj ove dvojice mladih igrača.

Vjatseslav Tarassu
Na početku

Sada

Fizički atributi: Pošto je za vrijeme treninranja cijelo vrijeme fokus bio na fizičkim atributima, moram priznati da sam više nego zadovoljan napredovanjem ovog igrača bar u tom segmentu razvoja. Kroz sam trenažni proces fokus je bio na 3 atributa i to Jumping (+3), Balance (+4) i Agility (+3). Uzimajući u obzir činjenicu da je najviše vremena fokus bio na Jumping može se zaključiti da taj atribut baš i nije lako podići. Ono što je pomalo čudno jeste skok svih ostalih Fizičkih atributa za +4 iako fokus nije biti niti na jednom od njih. Prema ovome ispadne da se ovi atributi mogu podići isključivo Generalnim treningom (postavljen na Fitness - Average) i na igranjem utakmica.

Dalji razvoj: Ovaj igrač je po meni došao na razinu da bez problema može igrati u nekom od estonskih premierligaša. Iz tog razloga staviću ga na Loan listu i vidjeti da li će biti ponuda za njega. Do tog trenutka pokušaću da mu polako podižem tehničke atribute. Za početak fokus će biti na atributu Finishing. Mentalne atribute ću i dalje podizati pomoću turora.

Siim Kuresoo
Na početku

Sada

Fizički atributi: I kod ovoga igrača je primjetan znatan napredak fizičkih atributa. Fokus je bio isključivo na dva atributa i to na Stamina (+5) i Strength (+5). Može se reći da je napravljen odličan uspjeh kad je riječ o ova dva atributa. Ni ostali atributi nisu puno zaostajali za ovim pa je tako porastao Acceleration (+3), Agility (+3), Balance (+2), Jumping (+1), Natural Fitness (+1) i Pace (+2). Sve ukupno 22 bobe su porasli fizički atributi. Mislim da će oni još i dalje rasti kako igrač bude igrao na višem nivou.

Dalji razvoj: Ovaj igrač bi trebao jos malo da napreduje kad je riječ o fizičkim atributima, Strength i Stamina. Mada mislim da će one porasti kroz takmičarski dio tj. igranjem utakmica. Iz tog razloga staviću ga na Loan listu i vidjeti da li će biti ponuda za njega. Do tada trebao bih mu podići neke od tehničkih ocjena. Pošto je napdač staviću ga da trenira Technique, jer ima solidan Dribbling atribut a kombinacija ova dva atributa može biti ubitačna. Mentalne atribute ću i dalje podizati pomoću turora, posebno treba podići Composure.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline ivanmatov

• Legenda
  • *
« Odgovori #32 u: 16.08.2013, 12:40:29 »
Samo ću reći da sam zbog ove teme uzeo Ajax i dao mnogim igračima fokusirane fizičke treninge, te dobio sjajan rezultat.
S obzirom da je riječ o Ajaxu, gdje vjerojatno brže napreduju igrači, uzet ću jedan manji s kvalitetnim uvjetima i pokušati ostvariti slične rezultate u napretku s igračima.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #33 u: 16.08.2013, 16:41:12 »
Samo ću reći da sam zbog ove teme uzeo Ajax i dao mnogim igračima fokusirane fizičke treninge, te dobio sjajan rezultat.
S obzirom da je riječ o Ajaxu, gdje vjerojatno brže napreduju igrači, uzet ću jedan manji s kvalitetnim uvjetima i pokušati ostvariti slične rezultate u napretku s igračima.
Hvala ti što pratiš ovu temu. Baš me zanima kakve ćeš rezultate postizati sa tim drugim klubom.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #34 u: 16.08.2013, 16:55:29 »
Ima jedan challenge, Youth academy(malo drukciji nego engleski): znaci uzmes klub i pouzdas se samo u igrace koje imas na raspolaganju bez transfery IN uopce, kaj dobis u youth intake stim igras :D

trazi tutore sa visokim mental atributima to je jos bitnije dok igrac ima 15,16,17 god

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #35 u: 16.08.2013, 18:50:09 »
Ima jedan challenge, Youth academy(malo drukciji nego engleski): znaci uzmes klub i pouzdas se samo u igrace koje imas na raspolaganju bez transfery IN uopce, kaj dobis u youth intake stim igras :D

trazi tutore sa visokim mental atributima to je jos bitnije dok igrac ima 15,16,17 god
Baš me zanima kako će to ići. Tako ti je i na početku kad igraš sa LLM klubom. Moraš se uzdati u youth intake.

01.01.2044 - Report 10b
Drugi dio reporta će se odnositi na igrača koji je već u "mom trenažnom" procesu i igrača koji je novi tj. koji je zadovoljio uslove da potpiše za SK10 Tartu. Naravno taj igrač dolazi iz Youth Intake-a.

Maksim Ivanov

Fokusni atribut se ponovo povećao, i prema ovome ispadne da je njega najlakše podići fokusom na neku zadovoljavajuću razinu. Za divno čudo i Natural Fitness se povećao. Ostali fizički atributi nisu rasli, ali to je sasvim normalno.
Mentalni atributi: Nijedan atribut iz ove kategorije nije doživio neku promjenu. To mi je pomalo čudno.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa najbitnije je da je porastao Marking, koji je sada postao narandža (16).

Za sada sve ostaje isto, jer fizičke ocjene rastu veoma dobro, a posebno Strength koji je još uvijek najniži atribut u ovoj kategoriji

Derek Reid

U ovom reportu uvodim novog igrača iz mog juniorskog pogona. Radi se o mladom igraču iz Škotske, koji je nekim čudom završio u mojoj juniorskoj školi?! Radi se o defanzivnom veznom igraču, kod kojeg dominira Bravery, jedan od možda od ključnih atributa za ovu poziciju. Od tehničkih atributa izdvajaju se Dribbling i Technique pa ovaj igrač može igrati i kao pokretač akcija ukoliko još poneki atribut skoči. Međutim, za sada to neću forsirati nego ću se kao što sam i rekao bazirati na fizičkim atributima. Derek ima loš Strength (nešto kao što je i Ivanov imao na početku) tako da ću za sada da forsiram taj atribut.

Forsirati Strength i dodjeliti tutora. Pošto mu pod informacijama stoji da je sličan jednom igraču iz prve postae upravo taj igrač će mu biti Tutor
« Zadnja izmjena: 16.08.2013, 18:51:35 od Alko »

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #36 u: 16.08.2013, 19:46:52 »
Imaš vjerojatno neku vezu sa Škotskom, filijalu npr. pa ti se pojavi igrač iz te države u intakeu. ;)

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #37 u: 16.08.2013, 19:48:58 »
Nema to veze, meni u Dinamo dolaze iz Brazila, Engleske, Afrikanci...

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #38 u: 16.08.2013, 20:03:24 »
Pravo mi je to čudno. Jer obično imaju dva državljanstva recimo znalo mi se disiti da mi se pojavi lik sa državljanstvom Jamajke i Estonije, ali ovaj isključivo ima škotsko državljanstvo. Nemam niti jednog lika iz škotske u timu, niti imam filijalu u Škotskoj.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline simaux

• Oružar
  • *
« Odgovori #39 u: 16.08.2013, 21:01:23 »
Imas kojeg clana staffa da je iz skotske? Kazu da i to moze utjecat...

Offline Varda™

• ¡Hala Madrid!
  • Trener
  • *
« Odgovori #40 u: 16.08.2013, 21:04:22 »
Možda je slučajnost.
Meni se jedan put u Hajduku pojavio francuz a nisam imao nikog ni u momčadi ni u staffu a niti filijalu u Francuskoj.
Odlično ovo izgleda pa sam odlučio i ja probat iako ne očekujem takve rezultate jer pretpostavljam da ti u 2044. imaš najbolje uvjete i odlične trenere a kod mene u Hajduku baš to i nije slučaj :D
stavi jefersona na playmakera, ovaj zadnju tocnu loptu dodo kad je pogodio stativu pa se odbilo i pogodilo napadaca u glavu

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #41 u: 16.08.2013, 21:34:01 »
Imas kojeg clana staffa da je iz skotske? Kazu da i to moze utjecat...
Ne, čak nemam nikoga iz Velike Britanije.

Možda je slučajnost.
Meni se jedan put u Hajduku pojavio francuz a nisam imao nikog ni u momčadi ni u staffu a niti filijalu u Francuskoj.
Odlično ovo izgleda pa sam odlučio i ja probat iako ne očekujem takve rezultate jer pretpostavljam da ti u 2044. imaš najbolje uvjete i odlične trenere a kod mene u Hajduku baš to i nije slučaj :D
Najvjerovatnije da jeste. Vjeruj mi imam dobre uslove za trening, ali mi je još uvijek YR los. Znaci jedva izaberem jednog igrača sa kojim bih mogao potpisati ugovor.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #42 u: 16.08.2013, 21:40:05 »
A onda je čista slučajnost.

Ja sam upravu pitao dva puta već feeder klub sa dobrim juniorima kako bi se povećale šanse da mi se u intakeu pojavi neki igrač iz te države. Tako isto ako igraš sa trenerom iz neke sitne državice (bubam Tahiti), u intakeu će ti se vjerojatno pojaviti neki igrač sa Tahitija. Kako god, idemo dalje, igrači se razvijaju strašno, čekam nove updateove.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #43 u: 16.08.2013, 21:47:02 »
Evo kratki update. Vjatseslav se ozljedio na 6-7 sedmica i nije otišao na posudu, dok je Siim otisao na posudbu u Tammeka i to da bude Key player ;)

Škot je sjajno krenuo, sve se zeleni. Ali opširnije uskoro :)

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #44 u: 16.08.2013, 21:53:55 »
Vjerovatno je slucajnost. I desava se vecinom kada imas odlicne uvjete za rad.

Evo jedan moj primjer, iz savea sa Hajdukom.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #45 u: 16.08.2013, 23:10:03 »
01.04.2044 - Report #11

Vjatsaslav Tarassu je imao ozljedu i iz tog razloga nije otišao nigdje na posudbu. Ostao je u klubu i počeo da igra još uvijek za U20 i Rezerve. Ni jedan atribut nije porastao.

Siim Kuresoo je otisao na posudbu u Tammeka i odigrao za sada 5 utakmica i postigao 2 gola (7.14 AvR). Od atributa bitnih za njega porastao je Pace (18), Creativity (8) i First Touch (11).

Maksim Ivanov

Fokusni atribut se opet povećao. Od ostalih fizičkih atributa još su porasli Agility i Stamina.
Mentalni atributi: Na prošlom reportu nije bilo promjena kod ove grupe atributa, ali na ovom ima dosta promjena. Porastao je Anticipation, Composure, Decision, Determination i Positioning.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa najbitnije je da je porastao Tackling.

Za sada sve ostaje isto, jer fizičke ocjene rastu veoma dobro, a posebno Strength koji je, pored Agility-ja, još uvijek najniži atribut u ovoj kategoriji

Derek Reid

Fokusni atribut se povećao,što mr raduje jer je taj atribut izuzetno loš. Ostali fizički atributi nisu rasli, ali mislim da će s vremeno i to krenuti.
Mentalni atributi: Nakon dodjele tutora Determination je skočio odmah za 2. Pored Determination, poratao je jos Influence i Concentration.
Tehnički atributi: Kod tehničkih atributa nije bilo promjena, ali se zelene.

Forsirati Strength i dalje.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline mutor1950

• Oružar
  • *
« Odgovori #46 u: 17.08.2013, 00:21:40 »
Svaka ti cast ovo je odlicno vidi se da imas strasno znanje i iskustvo igranja fm...samo nastavi  respect

Ipsek Giko

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #47 u: 17.08.2013, 13:27:12 »
Svaka ti cast ovo je odlicno vidi se da imas strasno znanje i iskustvo igranja fm...samo nastavi  respect
Hvala ;)

01.07.2044 - Report #12

Vjatsaslav Tarassu zaista nema sreće ove sezone. Nakon što se oporavio od ozljede i sjajno zaigrao za U20 i Rezerve, opet ga je zadesila ozljeda. Konkretno, Pace je pao za jedan, ali je Finishing skočio za jedan. Sumnjam da je igrač zaista dosegao svoj maksimum. Kad se oporavi od ozljede gurnuću ga u prvi tim da ga pokušam prodati.

Siim Kuresoo je standardan na posudbi u Tammeka i odigrao za sada 15 utakmica i postigao 3 gola (7.01 AvR). Od atributa ništa konkretno se nije događalo.

Maksim Ivanov

Fokus: Strength (0)
Fokusni atribut se ovaj put nije povećao. Čak šta više niti jedan od ostalih fizičkih atributa nije doživio promjenu. To me pomalo zabrinjava.
Mentalni atributi: Ni mentalni atributi nisu doživjeli neki skok. Problem leži u činjenici što je Tutor oslabio tako da je i Determination kod Ivanova spao za jedan. Za sada nemam Tutora koji bi mu mogao pomoći u daljem razvoju.
Tehnički atributi: I kod tehničkih atributa nije bilo promjena.

Ovaj kvartal, bar kad je riječ o razvoju atriobuta, je prošao dosta loše. Međutim, radujeme što je Ivanov dobio poziv da nastupa za Estoniju na Evropskom prvenstvu gdje je zabilježio 4 nastupa i to 2 kao starter. I dalje ću fokus držati na Strength

Derek Reid

Fokusni atribut se povećao, a ovaj put porasli su još neki fizički atributi Acceleration, Agility, Balance, Pace i Stamina. Ovo me veoma obradovalo.
Mentalni atributi: Od mentalnih atributa porastao je jedino Decision i Work Rate.
Tehnički atributi: Kod tehničkih atributa bitno je da su porasli Marking i Tackling.

Forsirati Strength i dalje.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #48 u: 17.08.2013, 22:39:43 »
01.10.2044 - Report #13

Vjatsaslav Tarassu je kako sam i obećao prebačen u Prvi tim. Odigrao je 9 utakmica i postigao 4 gola, tačnije na jednoj uatkmici je zabio sva ta 4 gola. Sve je to uticalo na atribute, pa su tako porasli Agility i Penalty Taking. Vrijednost igrača je skočila sa 3.8m na 5m.

Siim Kuresoo je i dalje standardan na posudbi u Tammeka i odigrao je 27 utakmica i postigao 9 gola (7.02 AvR). Od atributa porasli su Anticipation, Decision i Penalty Taking..

Maksim Ivanov

Nažalost ništa se nije promjenilo kod ovog igrača od zadnjeg izvještaja pa počinjem sumnjati da je i on dosegao svoj maksimum.

Ostaviću ovako do kraja sezone, a onda ga prebacujem u prvi tim.

Derek Reid

Fokus: Strength (+2)
Fokusni atribut se povećao i to za dvije bobe, a s njim zajedno porastao je i Agility, Jumping i Pace, koji je sada narandža (16).
Mentalni atributi: I mentalni atributi su porasli, a igrač je u međuvremenu dobio novog tutora. Porasli su Anticipation, Composure, Creativity, Off The Ball, Positioning, Teamwork
Tehnički atributi: I kod tehničkih atributa je bio primjetan znatan skok. Povećali su se Crossing, Dribbling, Finishing, First Touch, Free Kick Taking, Heading, Long Throw, Passing i Technique .

Forsirati Strength i dalje jer se igrač fantastično razvija.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #49 u: 18.08.2013, 13:42:33 »
01.01.2044 - Report #14

Odmah na početku moraću razočarati sve vas koji pratite ovaj thread sa informacijom da niti jedan igrač iz juniorskog pogona nije zadovoljio uslove da potpiše profi ugovor. Iz tog razloga još neko ćete vrijeme čitati samo o ovoj trojici igrača.

Vjatsaslav Tarassu

Tokom prošle sezone ovom momku sam pružio šansu da igra u prvom timu i nije me razočarao. Imao je dobrih partija, u jednoj je čak i briljirao, i na sreću nije imao niti jednu katastrofalnu utakmicu. Davao sam mu šansu u svim takmičenjima čisto da vidim kako će se ponašati. Od atributa nije bilo nekih značajnih promjena pa sam sada 99% ubjeđen da je igrač došao do svog maksimuma. Neki tehnički i mentalni atributi su porasli na štetu fizičkih atributa. Iz tog razloga je spala igračeva brzina, a povećala se njegova tehnika. Na kraju sezone sam otišao pod information i zatekao ovo:

Siim Kuresoo

Nakon što se vratio sa posudbe napravio sam malu analizu i uvidio da se igrač još fizički razvio (Pace +2 i Agility +1). Pored toga napredova je i na mentalnom planu. Na moju žalost nije napredovao kad je riječ o atributu Composure koji je za jednog napadača poprilično loš. Ove sezone ostaviću ga kod sebe i staviti fokus na Composure, koji se može trenirati, i ako budem mogao dati mu ponovo tutora.

Maksim Ivanov

Ponovo nije bilo promjena kad su u pitanju atributi ovog igrača. I kod njega sam sada 90% siguran da je dosegao svoj maksimum. Od ove sezone prelazi u prvi tim i davaću mu šansu da se tu pokaže. Pod information mu piše ovo

Derek Reid

Fokusni atribut se nije povećao, ali zato jeste Natural Fitness. Pored njega povećao se još Acceleration, Balance i Stamina. Sada je i Balance postala narandža (16).
Mentalni atributi: Od mentalnih atributa porasli su Decision, Determination i opet Teamwork.
Tehnički atributi: Kod tehničkih atributa nije bilo nekih bitnih promjena.

Forsirati Strength i dalje, jer se igrač fantastično fizički razvija.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014