Autor Tema: Youth Development (experiment)  (Posjeta: 18407 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
Youth Development (experiment)
« u: 12.08.2013, 19:39:10 »
Nakon dosta sati provedinih igrajuci FM2013 sa SK 10 timom iz Estonije, odlučio sam da pokrenem jedan mali experiment i pokušam da maximalno iskoristim svakog mladog igrača kojeg mi igrica "ponudi". Inače, imam odlične uslove za trening i odlične treninge, međutim zbog loše Youth Recruitment mržze, dobijam lose igrače od kojih treba da izvučem maksimum.

Na samom početku, želio bih da objasnim kako će funkcionisati ovaj experiment. Počevši od 01.07.2041. godine mladim igračima ću fokus stavljati na fizičkim atributima + tutoring kako bih i mentalne ocjene što više porasle. Ovakav tip treninga će vrijediti za sve igrače ispod 18 godina. Nakon što igrači napune 18 godina, zavisno od toga da li su se dovoljno fizički razvili, fokus će preći na tehničke atribute zavisno od pozicije na kojoj igrač igra. Izvještaje o napretku igrača ću stavljati kvartalno, pa ćemo vidjeti dokle će sve ovo ići.

Za početak uzeo sam dvojicu mladih igrala koji bar nešto vrijede, jer kako sam već rekao, obično dobivam loše igrače od kojih neće biti ništa.

Vjatseslav Tarassu - 01072041

Ovaj mladi igrač ima 3 zvjezdice što mi eto daje nadu da će možda od njega biti nešto, a pored toga već ima par nastupa za U21 reprezentaciju. Kao što sam već napomenu do njegove 18 godine fokus će biti na razvoju fizičkih atributa. Za početak želim da mu sve fizičke atribute podignem na zelenu granu :) tj. da budu 11+. Najlošija ocjena je Jumping (9), i nju bih zanemario da nema dobar Heading, koji je po meni usko vezan sa ovim atributom. Zbog toga ovom igraču će staviti Heavy trening za jumping. Što se tiče Tutoringa, izabrao sam mu ovog igrača Edwin Ruiz.

Siim Kuresoo - 01072041

I ovaj mladi igrač ima 3 zvjezdice, pa sam eto pomislio da bi i od njega moglo biti nešto. Već sam mu ranije dodjelio tutora za povečanje mentalnih ocjena. Što se tiče fizičkih ocjena, vidite da najviše "škripi" Jumping, ali na njega neću stavljati fokus iz razloga što je igrač i onako dosta nizak i ne vidim smisla da se sada nešto previše fokusiram na taj atribut. Za početak pokušaću da mu podignem stamina i strenght da budu 11+.

Još jedna važna napomena jeste da sam fokus kod generalnog treninga postavio na Fitness Average kako bi i na taj način pospješio razvoj fizičkih atributa.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
Odg: Youth Development (experiment)
« Odgovori #1 u: 12.08.2013, 20:24:16 »
zanimljiva tema, tu je jako dobar tekst o youth developmentu

evo jedan moj prijmjeru jednoj sezoni nakon 22 odigrane utakmice, buduci playmaker ekipe ima i odlicne ppm - tries killer balls often , dictates tempo

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 12.08.2013, 20:33:48 »
Znam, procitao sam tu temu. Međutim on se fokusirao na Ajaxov način rada, a ja kako sam rekao nemam baš mogućnost nekog izbora zbog loših regena koje dobivam.

Ovaj tvoj je dosta dobar, ali je vec "star" i igra za prvi tim. Ja želim da pokušam maksimalno da iskoristim vrijeme do prebacivanja igrača u prvi tim. Jer igranjem jakih utakmica i atributi rastu, ovako želim da rastu isključivo treniranjem.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 12.08.2013, 20:57:02 »
Svidja mi se ideja. Vjerovatno cu i sam isprobat sa mojim Ajaxom iako mi se i ovako dobro razvijaju s obzirom na uvjete.  ;)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #4 u: 12.08.2013, 20:58:31 »
Prosao je jedan mjesec i pol i za sada ide odlicno. Sve se zeleni :)

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 12.08.2013, 23:00:44 »
Sretan rođendan Unique :D

Alko, jako dobra tema. Osobno mi je ogroman gušt razvijati domaće igrače i koristiti ih što više i češće gdje god igrao, mada ove novije FM-ove smatram malo limitiranijima za trening od prijašnjih otkako su ukinuli slajdere i uveli fokus. Ali svakako se da ostvariti odlične rezultate, pratit ću temu zbog zanimljivosti, a i zbog Estonaca.

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #6 u: 12.08.2013, 23:50:34 »
Prije svega da i ja čestitam rođendan Unique!!!

A zatim evo i prvog reporta (01.10.2041).

Vjatseslav Tarassu

Prvo što mi je palo u oči jeste činjenica da je lik dobio još jednu zvijezdu i da ih sada ima 4. Kao što znate njegov fokus je bio na atributu Jumping, koji je skočio za +1. Međutim, ono što me je jako obradovalo jeste da su svi ostali fizički atributi (osim Natural Fitness) također skočili za +1. Time sam se primakao prvom cilju a to je da sve fizičke atribute postavim na zelenu granu (čitaj: da svi budu zelene boje).

Mentalni atributi su također porasli. Anticipation, Composure, Concentration, Creativity, Positioning, Teamwork, Work Rate su skočili za 1, a Determination je spao za 1 jer Tutor ima manji Determination (18). Ostali mentalni atributi su ostali nepromjenjeni.

Tehnički atributi su također porasli za 1, osim Finishing, Penalty Taking i Tackling.

Za sada neću ništa mjenjati jer se ovo pokazalo veoma dobrim

Siim Kuresoo

Ovom igraču nisu skočile zvjezdice, ali neki atributi ipak jesu.Ovaj igrač je imao fokus na Stamina, koji je za ovaj kvartal skočio za +1. Strength je također skočio za +1, što mi se sviđa jer je i taj atribut loš pa je bez fokusa porastao. POred ova dva atributa još je za 1 poratsao i atribut Acceleration.

Od mentalnih atributa samo su porasli Creativity, Teamwork i Work Rate, što je za moj ukus malo, ali mislim da je to zbog toga što mu i Tutor nije bio nešto pretjerano dobar. U svakom slučaju sada sam promjenio tutora pa ćemo vidjeti šta će se desiti.

Tehnički atributi su porasli su Heading i Marking, što mi se nimalo ne sviđa jer je igrač napada, a marking nije baš atribut koji je toliko bitan za napadača.

I za ovog igrača neću ništa mjenjati kod fokusa

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #7 u: 13.08.2013, 02:35:41 »
01.01.2042 - Report #02

U ovom reportu uključen je još jedan igrač. Samo jedan igrač zadovoljio je uslove da potpiše ugovor. Radi se o odbrambenom igraču, za kojeg se nadam da će se pokazati kao kvalitetan igrač.

Maksim Ivanov

Na prvi pogled solidan igrač koji je dobio 4 zvjezdice. Međutim, odmah sam uočio da mu je Strength veoma loš i da se na njemu mora raditi. Upravo iz tog razloga na taj atribut je postavljen fokus. Prvi zadatak je da ovaj atribut podignem na zelenu granu. Da bih to uradio potrebno mi je da mu povečam Determination i ostale mentalne atribute. Iz tog razloga za tutora je dobio najboljeg odbrambenog igrača u klubu. Angel Reyes

Vjatseslav Tarassu

Ovaj igrač me zaista iznenađuje svojim napretkom. Sada ima 4 i pol zvjezdice. Tutoring je prošao odlično tako da sada malo odmaram od toga, tačnije dok ne nađem adekvatnog igrača koji bi mu mogao biti tutor. Fokusni atribut Jumping je skočio za još 1. Tačnije sve fizičke ocjene su skočile za 1 osim Natural Fitness i Strength. Mentalni atributi su također porasli, posebno me raduje što su to oni koji su ključni za poziciju koju igrač igra (Anticipation, Composure, Creativity, Work Rate). Tehnički atributi koji su bitni za poziciju igrača su također porasli za 1, a prije svih Finishing, Long Shots i Technique.

Za sada ne mjenjam ništa. Možda dodam Tutora, ako nađem nekog adekvatnog

Siim Kuresoo

Ovaj igrač je nekim čudom izgubio pola zvjezdice, mada se pokazao znatno boljim na treninzima za razliku od prvog kvartala. Fokusni atribut Stamina porastao je za 1, a snjim zajedno i Strength i Acceleration.  Ovo su isti atributi koji su porasli i prošli put, pa se može zaključiti da postoji neka veze između ova tri atributa. Od mentalnih atributa, obradovalo me je što je Determination poratsao za 1 i zbog toga očekujem još bolje zalaganje na treninzima. Tehnički atributi nisu nešto pretjerano porasli, mada sve strelice pokazuju prema gore.

Ni ovaj put neću ništa mjenjati. Želim se uvjeriti da sa fokusom na Stamina rastu ocjene za Strength i Acceleration

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #8 u: 13.08.2013, 17:27:21 »
Hvala  :)

Alko, kako to balansiras, po 2/3 mjeseca svaki atribut mjenjas?

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #9 u: 13.08.2013, 18:01:17 »
Hvala  :)

Alko, kako to balansiras, po 2/3 mjeseca svaki atribut mjenjas?

Ne, nego se fokusiram na jedan fizički atribut kojeg želim da istreniram do određene granice. Kad to postignem onda se prebacujem na sljedeći. Međutim iz razloga što sam stavio da je za U20 general trening Fitness i ostali fizički atributi rastu. Neka moja logika je da fizičke atribute u mlađoj dobi moraš podići isključivo treniranjem, mentalne se mogu razviti tutoringom, a tehničke igranjem utakmica.

01.04.2042 - Report #03

Došlo je vrijeme za još jedan report.

Maksim Ivanov

Nakon samo jednog kvartala ocjena ovog igrača je skočila za pola zvjezdice. Iako je fokus bio na atributu Strength, koji je porastao za 1, i ostali fizički atributi, osim Natural Fitness i Stamina, su također porasli za 1. Posebno me raduje podatak da je Jumping porastao jer lik ima 2 metra i očekuje se od njega da dominira u zraku. Zahvaljujući Tutoru, neki od mentalnih atributa su također napredovali za 1. Posebno bih izdvojio porast Concentration, Positioning, Determination i Work Rate. Od tehničkih atributa raduje me napredak Marking, Tackling i Heading, jer opet napominjem da je igrač veoma visok i želim da bude vrhunski u skok igri.

Nastaviću da fokusiram napredak Strength-a do zelene grane

Vjateslav Tarassu

Na moje veliko razočarenje ovom igraču je spala vrijednost opet na 4 zvjezdice. Ipak to nije sve. Iako je fokus stavljen na Jumping taj atribut nije porastao u ovom kvartalu. Od fizičkih atributa samo je porastao atribut Stamina. Ovo me pomalo zabrinjava, ali eto moguće je da je uzrok tome i pauza od 2 mjeseca prije početka sezone. Mentalni atributi su stagnirali pa sam mu opet dodjelio jednog tutora i nakon toga ponovo su se počeli dizati. Tehnički atributi su ostali isti, mada se zelene, ali opet kažem moguće je da nisu rasli iz razloga što nije bilo utakmica prije početka sezone.

Još ovaj kvartal ću ostaviti fokus na Jumping. Ako opet ne bude promjena pokušaćemo sa drugim atributom

Siim Kuresoo

Ovom igraču se vratila vrijednost na 3 zvjezdice. Ono što me zabrinjava jeste činjenica da se Stamina nije povečao iako je na njemu bio fokus. Povečali su se Agility, Balance, Pace i Jumping. Drago mi je zbog prva tri, ali Jumping mu i nije toliko potreban. Zahvaljujući dobrom tutoru, Determinatio je porastao za 1 pa očekujem još veće zalaganje na treninzima. Tehnički atributi se zelene, ali nisu doživjeli nikakve značajne promjene.

Ovom igraču moram ostaviti fokus na Stamina, jer ga moram povečati da bi igrač bio u konkurenciji za tim

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 13.08.2013, 18:25:24 »
Zaboravio sam napomenuti, da od vas očekujem i poneki savjet. ;)

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #11 u: 13.08.2013, 18:50:58 »
Jedini savjet ilitiga iskustvo s moje strane je da strength poraste s igranjem utakmica na visokom nivou. Nerijetko sam bez razmišljanja gurao juniore u prvu iako nisu imali dovoljno kvalitete, a s ciljem njihova razvoja. I zapazio sam kako bi im strength dosta narastao kroz sezonu, često više od bilo kojeg drugog atributa (djelomično i zbog toga što im je baš strength bio slab). :)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #12 u: 13.08.2013, 19:00:06 »
OK. Pokušaču da Ivanovu dam par utakmica da vidim hoće li mu porasti Strength.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #13 u: 13.08.2013, 19:01:51 »
Svakako. A gledaj, sa 14 godina i ne može imat visok strength tako da nemaš previsoka očekivanja. Takve stvari idu svojim putem s vremenom pa si i to uzmi u obzir :)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #14 u: 13.08.2013, 19:09:47 »
Hm, možda si u pravu, ali recimo Vjateslav ima veoma dobar Strength, tj. većina fizičkih atributa su mu veoma dobri za 15-godišnjaka. Ja i ne želim da se oni "normalno" razvijaju, želim da to bude na neki način rapidno, tj. maskimalno. Htio sam ga sada staviti da igra u kupu, ali je ozljeđen i mislim da ga ipak neću još forsirati da igra za prvi tim.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #15 u: 13.08.2013, 19:16:56 »
kad bude imo 16-17 posudba stim da ce uvijek igrat, stavis recall opciju, ako neigra pozoves ga natrag

ja uglavnom ovo sa 4,4,5 i 5 zvjezdica stavim da treniraju sa prvom momcadi a stavim da igraju za u19, jos stavim tutora sad u sttutgartu imam odlicne tutore, kupio sam naigolana samo radi tog da mi rani khedira bude ubojica :D

pod trening - idividual gledam kako ko napreduje ako je zuta ili crvena strelica onda mjenjam trening, gledam koju poziciju ocu od njega i tako forsiram atribut po 2 mjeseca svaki tako nes

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #16 u: 13.08.2013, 19:30:02 »
OK. Hvala na savjetima. Ako sam dobro razumio, prebacis ih u prvi/rezervni tim, a omogucis ih da nastupaju za U20 (kod mene je 20).

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #17 u: 13.08.2013, 19:34:27 »
da tako je, ja sam imo stuttgart 2 ali su ispali iz trece lige a nemam one nize lige pa sad imam samo u 19

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #18 u: 13.08.2013, 19:39:29 »
Kod mene zbog manjka igrača u rezervama, igrači iz U20 nastupaju u obje lige. I u ligi za rezerve i u ligi za U20. Pored toga igra se i neki U19 Championship kup, nesto kao liga prvaka za mlade.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #19 u: 13.08.2013, 20:46:35 »
Znaci ako sam te dobro shvatio prvoj ekipi(seniorima) ostaje normalan trening, a drugoj se stavlja average fitness i naglasak na najslabiji fizicki atribut + tutorenje?

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #20 u: 13.08.2013, 21:27:42 »
Tako je. Samo ne mora to biti nužno najslabiji fizički atribut. Recimo kod mene ovaj Kuresso ima najslabiji Jumping, međutim on mi nije bitan jer je lik visok 177 i od njega ne očekujem da se nešto bori previše u zraku. Pored toga ne isplati se da sa mu podizem Jumping sa 3 na neku veću, jer bi mi trebalo dosta vremena da ocjena dođe do neke "normalne" vrijednosti.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #21 u: 13.08.2013, 22:37:55 »
01.07.2042 - Report #04

Maksim Ivanov

Za razliku od prošlog reporta, ovom igraču je spala ocjena za pola zvjezdice, i to me upravo iz razloga što fizički atributi nisu nimalo porasli, čak ni onaj na kome je bio fokus Strength. Jedino pozitivno iz svega ovoga jeste činjenica da mu se nekim čudom povečao Natural Fitness. Na osnovu toga može se zaključiti da u suštini ako želim da povečam Strength moram prvo da povečam Natural Fitness. Pošto se ovaj atribut ne može trenirati. Za sada ću ostaviti ovakvo stanje pa ću vidjeti da li da mjenjam nešto u narednom periodu. Od mentalnih atributa, zahvaljujući dobrom tutoru, Determination je porastao za 2. Sada je dobio novog tutora da mu još malo poveča mentalne ocjene. Od tehničkih ocjena porasle su samo one koje su atipične za odbrambenog igrača kao što su Technique i Dribbling.

Neću za sada ništa mjenjati, ali ako ostane ovakvo stanje izvršiću određene promjene

Vjatseslav Tarassu

Nakon godinu dana ovaj igrač je po meni napravio dosta toga. Fokusni atribut Jumping je porastao za 2 u tom periodu, ali u zadnja dva kvartala nije rastao. Iz toga se može zaključiti da neki od fizičkih atributa ima čvrstu vezu sa ovim atributom. Tačnije da bi on dalje rastao, mora da raste i taj drugi atribut. Po meni jedini atribut koji bi to mogao biti jeste Balance, pa ću zbog toga na njega da stavim fokus ovaj kvartal. Mentalni atributi se nisu ništa mijenjali, i to me pomalo zabrinjava. U tehničkim atributima se ukazala prva Narandža (ocjena iznad 15) i to Heading. Pored toga dosta ostalih atributa bitnih za napad su se povečali (Finishing, First Touch,  Passing, Technique).

Fokus treninga prebacujem na Balance

Siim Kuresoo

Od prošlog reporta nije se nešto pretjerano mjenjalo kod ovog igrača. A to svakako nije dobro, posebno jer se niti jedan Fizički atribut nije promjenio. Osim Jumpinga za kojeg sam rekao da mi nije bitan. To me navodi na to da moram promjeniti fokus na Strength jer je on drugi po redu fizički atribut koji je slab.

Fokus treninga prebacujem na Strength

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #22 u: 14.08.2013, 02:18:59 »
01.10.2042 - Report #05

Maksim Ivanov

Nakon što je prošli put porastao samo Natural Fitness, ovaj put razvoj fizičkih atributa je prošao veoma dobro. Fokusni atribut Strength je porastao za jedan, a za njim zajedno su još porasli Acceleration, Jumping, Pace i Stamina. Posebno me raduje činjenica da je Jumping ponovo skočio jer je igrač prilično visok i to će mu omogućiti dominaciju u zračnim duelima. Od mentalnih atributa porasli su Positioning, Work Rate i Creativity. Neki tehnički atributi su porasli, ali oni nisu toliko bitni za poziciju koju igra Ivanov.

Za sada ćemo ostaviti da i dalje fokus bude na atributu Strength

Vjatseslav Tarassu

Nakon promjene fokusa na atribut Balance, isti je porastao, a sa njim zajedno i Pace. Očekivao sam da će se možda i Jumping povečati, ali ipak nije. Možda se u sljedećem kvartalu to desi. Od mentalnih atributa raduje me što su se povečali atributi kao što su Creativity, Decision i Off The Ball. Poslije prve u tehnički atributima se pojavila i druga naranča i to Dribbling, što me posebno raduje. Nadam se da će ih uskoro biti još i više.

Ostaviću i dalje da trenira Balance jer i dalje mislim da on ima nekakav uticaj na Jumping

Siim Kuresoo

I ovog igraču nakon promjene fokusa desila se promjena na bolje. Fokusni atribut Strength je porastao, a sa njim i Stamina i opet Jumping. Sad već počinjem da sumnjam da sa Strength i Stamina imaju neke veze sa Jumping-om. Od mentalnih atributa posebno me raduje porast Anticipation, Decision i Off The Ball. Tehnički atributi su također porasli i to ono što me raduje jeste da su ti atributi bitni za poziciju koju igra Siim. Radi se o Dribbling, Passing i Technique.

I ovdje neću za sada mjenjati ništa jer se razvoj igrača nastavio promjenom fokusa

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #23 u: 14.08.2013, 14:54:06 »
01.01.2043 - Report #06

Samo da napomenem da niti jedan igrač ove sezone nije zadovoljio i nije potpisao ugovor sa klubom. Prema tome još uvijek u izvještajima imam samo ova tri igrača.

Maksim Ivanov

Fokus: Strength (+1)
Treba još napomenuti da su i ostali fizički atributi porasli i to: Acceleration, Agility, Natural Fitness i Pace. Posebno me raduje skok atributa Natural Fitness.
Mentalni atributi: Zahvaljujući dobrom tutoru i ovi atributi su porasli. Determination je jedan od njih. Pored njega porasli su još Composure, Concentration, Decisions, Off The Ball i Teamwork.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa izdvojio bih rast atributa Heading, Marking i Tackling.

Neću ništa mijenjati za sada. Dobiće samo novog tutora

Vjatseslav Tarassu

Fokus: Balance (0)
Fokusni atribut nije doživio promjene u ovom kvartalu i to je loše. Čak kada pogledam graf razvoja vidim da je bila samo ravna linija, znači nema naznake rasta. Pored toga niti jedan fizički atribut nije porastao. Iz tog razloga ćemo promjeniti fokus. Fokus ćemo staviti na Agility, jer povečanjem tog atributa vjerovatno će se povečati i igračeva agilnost na treninzima.
Mentalni atributi: Niti jedan atribut iz ove kategorije nije porastao. Razlog tome može biti i činjenica da nije ni imao tutora u ovom periodu. Dodaću mu opet tutora.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa samo je porastao Long shots.

Postavljen je novi fokus na Agility i dodjeljen je novi tutor

Siim Kuresoo

Fokus: Strength (0)
Fokusni atribut nije doživio promjene u ovom kvartalu i to je loše. Međutim, porasli su Acceleration i Agility. Ovdje ću ponovo vratiti fokus na Stamina.
Mentalni atributi: Od mentalnih atributa porastao je samo Work Rate. Moraću mu dodati novog mentora.
Tehnički atributi: Niti jedan tehnički atribut nije porasta.

Postavljen je novi fokus na Stamina i dodjeljen je novi tutor

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #24 u: 14.08.2013, 23:43:12 »
01.04.2013 - Report #07

Maksim Ivanov

Fokus: Strength (+1)
Osim fokusnog atributa od fizičkih atributa još su porasli Agility i Balance. Potrebno je istači da evo već drugi put za redom raste Agility iako on nije bio u fokusu. Prema mom nekom dosadašnjem iskustvu da bi Strength nastavio da raste potrebno je prvo da se poveča Natural Fitness. Očekujem da se to desi u sljedećem kvartalu. 
Mentalni atributi: Samo je Determination porasta za 1, i sada je narandža (16).
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa izdvojio bih rast atributa Passing.

Neću ništa mijenjati za sada. Treba pratiti da li će porasti Natural Fitness.

Vjatseslav Tarassu

Fokus: Agility (+1)
Promjenom fokusnog atributa došlo je do svojevrsnog preporoda fizičkih atributa pa su tako porasli svi osim Natural Fitness i Pace. Izgleda da se pokazalo tačnim da sa povečanjem Agility-a se povečava igračevo zalaganje na treningu.
Mentalni atributi: Dodavanjem novog tutora i mentalni atributi su doživjeli porast. Povečali su se Composure, Positioning i Work Rate. Posebno me raduje porast Composure-a.
Tehnički atributi: Od tehničkih atributa najbitnije je da je porastao Technique.

Ostaviću fokus na Agility i možda kada završi treniranje sa Tutorom poslati ga na posudbu u neku jaču ligu od U20 i Reserne

Siim Kuresoo

Fokus: Stamina (0)
Fokusni atribut nije doživio promjene u ovom kvartalu i kao i prvi puta kad sam pokušao da ga podignem na veču ocjenu. Međutim, drugi fizički atributi su porasli i to je pozitivno. Porastao je Balance, Natural Fitness, Pace i Strength.
Mentalni atributi: Sa novim tutorom porasle su i mentalne ocjene i to za pohvalu radi se o Concentration, Creativity, Positioning i Teamwork.
Tehnički atributi: Od tehnički atribut porastao je samo First Touch.

Iako se nije desio neki bas toliko znacajan preporof ipak su stvari krenule na bolje tako da za sada neću ništa mjenjati

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014