Autor Tema: Training tutorial [FM 2013]  (Posjeta: 17726 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
Training tutorial [FM 2013]
« u: 27.10.2012, 18:49:23 »
Nisam zna gdje da napišem pa ću ovdje. Novim FMom uvijek izađu neke inovacije u samoj igri. Ovog puta su promijenili cijeli aspekt treniranja (bar po ovome što sam dosad vidio), nema više slajdera s kojima smo se družili tokom proteklih serijala ove igrice. S novim treninzima su došle nove, meni nepoznate stvari s obzirom da nisam čitao Milesove blogove i jučer sam se prvi put susreo s novim sistemom treniranja.

Ovo su dva ssa koja obuhvaćaju trening zonu u FM-u, bar što sam dosad vidio a da se isključivo odnosi na trening igrača, kako timski tako i individualni. E sad ću napisati kako sam ja shvatio ovaj novi model treniranja. Zato ovo i pišem jer sam vjerovatno u krivu, da raspravimo ovu temu da znamo šta radimo ubuduće, a ne da prosto klikćemo kako mislimo da najbolje izgleda. Prvo ću obratit pažnju na prvi ss i krenuti redom.

I. kvadrat

U prvom kvadratu sam obuhvatio prvi dio na ovom prozoru, General training. Ako je suditi po prijašnjim verzijama, ovo je jako bitan detalj. Po nekoj logici ovo se odnosi na globalno treniranje, vrsta treninga koju želite da Vaš tim trenira kroz duži period. General training se sastoji od dvije opcije default focus i default intensity. U default focusu možete odabrati idućih sedam opcija.

• Balanced -  nekakav miks svih ostalih opcija tako da se nijedna ne prakticira toliko mnogo da se ostale zapostave, a s druge strane da se nijedna ne trenira dovoljno malo da ocjene igrača u tom aspektu krenu opadati. Ovo bi bio kao neki default po nekoj mojoj logici
  • Fitness - trening koji se bazira isključivo na fizičke vrijednosti igrača (Work Rate, Acceleration, Agility, Balance, Jumping, Natural Fitness, Pace, Stamina, Strength) i najviše vremena se bavi s tim. Ovo mi se čini dosta dobrim izborom u predsezoni kada pripremate igrače kroz sezonu.
  • Tactics - trening predviđen za uvježbavanje i dizanje taktičkih ocjena igrača (Anticipation, Composure, Concentration, Decisions, Teamwork)
  • Ball Control - trening predviđen za dizanje ocjena igrača koje spadaju u skup Ball Controla (Dribbling, First Touch, Heading, Technique, Flair)
  • Defending - trening gdje se igrači bave podizanjem isključivo defanzivnih ocjena (Marking, Tackling, Positioning)
  • Attacking - šušta suprotnost od defending treninga, ovdje se igrači bave podizanjem napadačkih ocjena (Crossing, Finishing, Long Shots, Passing, Off The Ball, Creativity)
  • Team Cohesion - nekako najbliži prijevod na naš jezik bi bilo stvaranje homgenosti unutar tima.

Default Intensity je ništa drugo nego intezitet tih treninga, ima pet ponuđenih "razina" od najmanje (čitaj najlakše) Very Low do najteže Very High. Što je manji intezitet manja je šansa da će se igrač ozlijediti na treningu, ali isto tako je i veća šansa da neće napredovati na tom istom treningu. Tako da ovdje ne bi trebalo previše eksperimentirati, nekakva sredina (Average) do High mi se čini optimalnim izborom koji omogućuje pristojan napredak igrača bez većih dugoročnijih ozljeda.

Isto tako primjetite (radi daljnje rasprave) kako se boje u kalendaru mijenjaju promjenom focusa generalnog treninga (Balanced je neka svjetlo plava, Fitness je neka tamnija plava, Tactics narančasta, Ball Control za ovo nemam opisa, neka blijedo ljubičasta  :gaah, Defending svjetlo narančasta, Attacking zelena, Team Cohesion bijela?!)

III. kvadrat

Sad bi se prebacio na treći kvadrat pa ću se nakon toga vratit na drugi. U trećem kvadratu se nalazi ono što bi se prije zvalo Match Preparation, dakle stvari koje uvježbavate par dana neposredno prije meča upravo za taj meč. U Default Focusu imate izbor s kojim ste se susretali već u prošlom FM-u:

• Tactics Only - ova postavka znači da uvježbavate samo taktiku koju ste pripremili u tactic creatoru, bez posebnog obraćanja pažnje na određeni dio te taktike. Ovo je nekakav default za Match Training.
  • Teamwork - Uvježbavate uigranost tima, sposobnost da igrači "legnu" jedni drugima, da se naviknu jedni na druge. Prosto uigravanje ...
  • Defensive Positioning - Ovom opcijom bazirate se na uigravanje ekipe u zoni obrane, znači obraćate pažnju na defanzivni aspekt Vaše taktike. E sad odakle ta defanzivna zona počinje primarno ovisi o taktici koju ste spremili. Dobra opcija za utakmice u kojima očekujete da ćete biti u podređenom položaju, svjesno ili nesvjesno. Pogotovo dobar izbor ukoliko preferirate reaktivni pristup za tu utakmicu. Također ovu opciju je poželjno koristiti i onda kada Vam obrana pliva i potrebno je dodatno obraćanje pažnje na taj aspekt igre.
  • Attacking Movement - Suprotnost opciji prije, ovom opcijom uigravate napadačke akcije i kretanje ofanzivnih igrača. Ukoliko preferirate napački nogomet od početka i očekujete dominirat utakmicom, ovo je idealna postavka za Vas.
  • Def. Set Pieces - Ovim izborom se dodatno pripremate na protivničke prekide. Dobar izbor ukoliko Vam je ekipa neuigrana, ili igrate protiv ekipe koja je izrazito opasna upravo iz prekida te odtud dolazi najveća opasnost.
  • Att. Set Pieces - Ovom "komandom" vršite pripremu napadačkih prekida. Dobar izbor ukoliko imate ekipu s dobrim izvođačima i jakim skakačima.

U ovom trećem kvadratu imate dvije opcije koje stiklirate, Allow rest before match i Allow rest after match, dakle ako su ove opcije stiklirane Vaša momčad će odmarati dan prije i dan poslije utakmice. Za te dane nema nikakvih treninga. Nekako mi se to čini previše slobodnog vremena bez treninga za igrače, osobno sam maknuo te dvije opcije te "manualno" dajem odmor kada vidim da je neki igrač pao u kondiciji. Vjerovatno ni to nije dobro te će doći na naplatu na kraju sezone, ali zasad funkcionira, iako je tek početak.

II. kvadrat

E sad se vraćamo na drugi kvadrat, Scheduling. Kao što vidite ima neki slajder sa dva ekstrema, more match training i less match training. Ako težite prvome više ćete vremena na treninzima provesti trenirajući stavke iz trećeg kvadrata što će smanjiti intezitet generalnih treninga iz prvog kvadrata, a samim time i napredak igrača. Suprotno tome, ako se pak odlučite za opciju less match training onda dobivate više treninga gdje igrači napreduju, ali se onda manje pripremate za nadolazeći meč. Tako da je ovdje izazov naći pravi opciju gdje dobivate i jedno i drugo, da igrači napreduju i da se kvalitetno pripreme za idući meč. U kalendaru su general training te evenutalni match training i rest day(s) označeni različitim bojama, da Vam se to sve grafički dočara.

IV. kvadrat

U četvrtom kvadratu birate što želite da Vaša momčad trenira taj tjedan, opcije su iste kao i u General training samo se odnose na manji vremenski period, na taj tjedan. Nakon tog tjedna momčad se vraća na generalni trening iz prvog kvadrata. Ovo su kao tjedni treninzi.

V. kvadrat

U petom kvadratu odabirete Match training samo za taj meč, dakle što odaberete ostaje Vam samo za taj meč, nakon tog meča Match training se vraća na uigravanje stvari koje ste definirali u trećem kvadratu.

U individualnim treninzima imate opciju da igračima dižete samo jednu ocjenu, opcija Specific Attribute ili skup ocjena bitnih za pojedinu poziciju, Specific Role. To je ugrubo to.

Ono što bi moglo potaknuti raspravu su iduća pitanja:

• kako ovo sve ukomponirati?
  • koliko često koristiti tjedne treninge te kako promjena istih utječe na razvoj igrača?
  • koja je najbolja kombinacija timskih i individualnih treninga da se igrač ne ozljedi a da postigne zadovoljavajuć workload, samim time i napredak?
  • je li moguće u isto vrijeme definirat da igrač trenira s ekipom, individualno te da uz to uči određeni PPM? I sve to da prođe "po špagi"?

Ovim serijalom treninzi dobivaju na težini, na važnosti igranja same igre. Čak i oni koji se dosad nisu bavili ovim aspektom igre će odsad morati uložiti truda.
« Zadnja izmjena: 27.10.2012, 18:56:07 od Žiky »

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
Odg: Training tutorial [FM 2013]
« Odgovori #1 u: 27.10.2012, 18:53:17 »
Mislim da ovaj novi aspekt koji su uveli doprinosi jos vecoj drazi igranja i razmisljanja.
Lijepo si ovo napisao zasluzio si pohvalu za tekst posebno sad kad je vecina ljudi jos izgubljena samom pojavom novog FM-a.
Ja osobno sam primjetio da ce odmor prije utakmica i poslije imati veliku tezinu pa i vaznost u ovom serijalu. Na to se treba oprez podici.
To je ono sto sam vidio u kratkom roku igranja.  :)

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 27.10.2012, 19:03:32 »
Jedino su usrali trening igraca, match preparation je odlican. A trening igraca po difoltu jebe :D

Offline 123

• Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 27.10.2012, 19:09:24 »
Ne razumijem se u ove stvari, ali mislim da bi rest before match najbolje rješenje.
"U tebi su tri čovjeka:
Jedan,kakav bi želio biti.Drugi,kakav misliš da jesi.
I treći, kakav si zaista.Tog jedino ne poznaješ."

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #4 u: 27.10.2012, 19:09:57 »
Odličan text za one koji se prvi put susreću sa novim FM-om, odnosno za one koji nisu imali priliku igrati betu zadnjih tjedan dana. U tom vremenskom periodu sve sam već ovo sada vidio i mogu reći da sam i ja to isto tako shvatio.
« Zadnja izmjena: 27.10.2012, 19:17:04 od Zvone Boban™ »

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 27.10.2012, 20:03:26 »
Jedino su usrali trening igraca, match preparation je odlican. A trening igraca po difoltu jebe :D
Nisu usrali, dapače. Jako je dobro ovo s fokusiranjem na ocjene bitne za pojedinu rolu.

Ne razumijem se u ove stvari, ali mislim da bi rest before match najbolje rješenje.
Ja idem suprotnom logikom. Prije utakmice nema odmora, trening ide po planu da se momčad ne opusti, a dan nakon utakmice imaju odmor da se odmore. Ako uđem u europska natjecanja, možda ću im davati odmor i prije i nakon, ali daleko sam još od toga. :D
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 27.10.2012, 20:17:56 »
Prvo pohvale za Žikyja koji samo tako dođe i napravi vrhunsku stvar. Matori svrati češće. :D

Imam vrlo malo sati u FM-u da bih mogao iznijeti neke zaključke o vjerovatno najvećoj novini u igrici. Ono što me onako na prvu obradovalo jeste da će se sada napokon moći stvarati ekipe koje dominiraju određenim segmentima igre što do sada nije bio slučaj. Davno sam razgovarao sa Žikyjem o tome i zaključak je bio da serijal 12 nema prostora da se stvori jedna ''magathovska'' ekipa. Mislim da je sada to moguće.

Vjerujem da će se i ova stvar kao i svaka druga značajnija promjena sleći s vremenom. Sjetite se vremena kada je kreator izašao. Sada je kreator sasvim normalna alatka.

Što se tiče ovoga o danima odmora, meni je praksa davati odmor dan poslije utakmice, a dan prije složiti adekvatan preparation za sljedeću utakmicu. Pošto sam ljubitelj pripreme i analize inače, smatram da je taj trening/dogovor/sastanak pred utakmicu kada će se raditi na onome što će se sutra igrati puno bitniji od pukog dizanja atributa. Rezultati definišu menadžera i ekipu, ukoliko rezultati izostanu džaba su i pripreme kakve marinci prolaze. Magath je opet najbolji primjer.

Offline senna

• Legenda
  • *
« Odgovori #7 u: 27.10.2012, 20:21:24 »
Bravo Žiky, taman mi je trebalo ovo ;)

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 27.10.2012, 20:41:30 »
Pohvale za tekst  ;)

Nemam fm, pa mi je ovo bio prvi uvid u treninge na 13ci. Sviđa mi se kako su to napravili, barem po ovim prvim slikama. Malo će mi falit slajderi sada kad sam već počeo vagati značenje svakog klika, ali mislim da će ovo biti pun pogodak.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #9 u: 27.10.2012, 20:55:53 »
savijeti trenera bi trebali igrati vaznu ulogu kod ovogodisnjih treninga

isto zavisi od igraca do igraca kao na proslom serijalu jer nekom default pase nekom ne.

Specific Role - ovo bi trebalo zamijenit te slidere ako sam dobro skuzio jer je po pozicijama slagano iako mi se nesvida kaj nemogu npr stopera stavi na trening od napadaca

nema vise trening levela  :sad: , sad je podijela onih 100% treninga podjeljena na Focus - New position - PPM , po deafoultu je 100% na Individual focus

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 27.10.2012, 20:58:42 »
Svaka cast na tekstu.
Ovo je svima nama nova stvar u ovom serijalu i mislim da je vrlo dobra. Kao sto je netko rekao oni koji nisu bas prije obracali pozornost na to,sada ce morati i sve realnije mi se cini.
Sto se tice ovih odmora,poslije tekme dan odmora,a kada igram vikend/tjedan tekme onda mozda i prije utakmice.
Svidaju mi se ovi tjedni treninzi,pogotovo npr. za pripreme. Prvi tjedan fizicka snaga (fitness),drugi tjedan taktika itd.  ;)

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #11 u: 27.10.2012, 21:03:33 »
...

Hvala na komentaru. Nekako sam uhvatio rutinu da dan prije tekme bude match preparation, a dan nakon rest, zasad odlično funkcionira a igrači ne nazaduju, dapače.

...

Po meni je to pun pogodak, novi sustav treniranja daje puno više prostora za manevar i kreativnost u tom dijelu igranja.

...

Zasad u saveu koji igram rest je jako dobra stvar dan nakon utakmice, dok se match preparation pokazao kao odlična stvar dan prije tekme. U jednom dijelu sezone sam došao do problema kad sam imao prenatrpan raspored (liga, LP, kupovi) pa nisam davao slobodne dane nakon utakmice, jedino pojedincima koji su znatno pali u kondiciji. Srećom nije bilo ozljeda.

...

Hvala na komentaru, drago mi je da ti se tekst svidia. Sad sam konačno kući, plus novi komp je tu pa ću se aktivirati malo više. Planirao sam nastaviti Playmaker temu, samo moram naći sav materijal koji sam izgubio jer je na starom kompjuteru.

U pravu si što se tiče treniranja i baziranja svojih treninga na jednom segmentu igre. Trenutno ne igram sa skupinom igrača koja bi to mogla kvalitetno izvući a uz to sam tek sam počeo igrati novi FM, ali svakako se planiram pozabaviti ovom idejom. Uvjeren sam da je novim sustavom treniranja moguće po stilu ekipe bazirati stil (bolje rečeno segment) treninga koji će toj ekipi najviše pasati.

...

Drago mi je da je pomoglo :)

...

Hvala na komentaru. I meni će faliti slideri i klikanje, ali novi sustav dosad pruža daleko više mogućnosti i zato mislim da je ovo jedan veliki napredak u odnosu na prošli serijal.

...

Da, još jedna bitna stvar u ovom serijalu je da se moraš osloniti na pomoć struke koju imaš u klubu, od Chief Scouta pa nadalje ...

Specific Role trenira atribute bitne za pojedinu poziciju. Ovo što si rekao u vezi training levela je ajmo reć nedostatak (mada ovo malo zvuči grubo). Naviknut ćemo se, treba vremena :)
« Zadnja izmjena: 27.10.2012, 21:12:12 od Žiky »

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #12 u: 27.10.2012, 21:10:19 »
iako mi se nesvida kaj nemogu npr stopera stavi na trening od napadaca
Možeš, ali mu moraš prvo staviti da trenira za poziciju napadača, a onda ti se pod individual role pojave i napadačke role.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #13 u: 27.10.2012, 21:13:07 »
super onda, bit ce tu ludih kombinacija :D

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 27.10.2012, 21:31:25 »
...

Hvala na komentaru. Nekako sam uhvatio rutinu da dan prije tekme bude match preparation, a dan nakon rest, zasad odlično funkcionira a igrači ne nazaduju, dapače.

...

Po meni je to pun pogodak, novi sustav treniranja daje puno više prostora za manevar i kreativnost u tom dijelu igranja.

Pa sad su ga samo olaksali, stavis rolu koju oces u focus i miran si do kraja njegove karijere  :bo:

Offline 123

• Trener
  • *
« Odgovori #15 u: 28.10.2012, 18:20:20 »
Kako onda golmanima napraviti treninge i hoće li mi onda igrači napredovati ako je tako tjedno treniranje?

Ne morate mi odmah odgovoriti.
"U tebi su tri čovjeka:
Jedan,kakav bi želio biti.Drugi,kakav misliš da jesi.
I treći, kakav si zaista.Tog jedino ne poznaješ."

Offline Miguel

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #16 u: 06.11.2012, 16:51:31 »
može jedna pomoć?

kako da u novom fm napravim treninge po pozicijama? ono tipa, za obrambene igrače posebni trening da više treniraju defending i tactis
za vezne da više treniraju ball controll i attacking i za napadače da rade na finishingu i attackingu najviše??? jer glupo mi je da imam tipa momčadski trening i da svi rade iste stvari, tipa defending jer koji će mi k... da mi napadači rade defending??? ili obrnuto???

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #17 u: 06.11.2012, 16:54:32 »
Kako onda golmanima napraviti treninge i hoće li mi onda igrači napredovati ako je tako tjedno treniranje?

Ne morate mi odmah odgovoriti.

Daš im određenu rolu da treniraju u individual trainings

može jedna pomoć?

kako da u novom fm napravim treninge po pozicijama? ono tipa, za obrambene igrače posebni trening da više treniraju defending i tactis
za vezne da više treniraju ball controll i attacking i za napadače da rade na finishingu i attackingu najviše??? jer glupo mi je da imam tipa momčadski trening i da svi rade iste stvari, tipa defending jer koji će mi k... da mi napadači rade defending??? ili obrnuto???

Nema toga više, sada možeš svakom pojedincu dati individualni trening da diže ocjene potrebne za određenu poziciju ili samo određeni atribut koji želiš podići.

Offline Miguel

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #18 u: 06.11.2012, 17:18:01 »

[/quote]

Nema toga više, sada možeš svakom pojedincu dati individualni trening da diže ocjene potrebne za određenu poziciju ili samo određeni atribut koji želiš podići.
[/quote]

dobro to znam, ali zar bih trebao svaki dan još mjenjati timski trening tipa team cohesion ponedjeljkom ili svaki tjedan promjenit nešto pa stavim defending training, onda idući tjedan technique training ili??? a ovo balance to bi kao trebalo biti da svi sve rade ili????

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #19 u: 06.11.2012, 17:26:26 »
To je napisano u prvom postu. Balance je nekakav mix svega, tako da ništa ne zapostaviš toliko da ocjene u tom segmentu krenu opadati. U mome saveu zasad je balance pomiješan sa ind. treninzima specific role i igrači se jako dobro razvijaju  ;)

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 06.11.2012, 17:27:19 »
team training znaci sta ce kompletna momcad trenirat, a to ovisi o tvojoj filozofiji igre dok individual focus sluzi da igrac trenira ono sta mu treba za poziciju koju igra

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #21 u: 06.11.2012, 17:27:49 »
Lijevo balanced, desno att. movement, igraču svakom specific na poziciju, osim onima koje jebe samo jedan segment, i to je to ;)
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #22 u: 06.11.2012, 17:31:03 »
Nemoze biti tako jednostavno.

Ovo i jesu uveli da ne bude rutinirano ili isprogramirano, treba se potruditi, naci izbalansiranu metodu koja odgovara u tome trenutku.

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #23 u: 06.11.2012, 17:34:47 »
A jebiga, očito može. Ok, vjerojatno se treba mjenjati ovo desno, zavisno o protivniku, ali ostalo ne vidim potrebe.
Igrači mi se svi razvijaju super.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #24 u: 06.11.2012, 17:37:58 »
Ali zapravo jest jednostavno. U svakom slučaju jednostavnije od dosadašnjeg oblika s klikovima i slajderima. Oko toga se počela razvijati prava znanost i bilo je umijeće pogoditi pravi raspored da ti igrač napreduje točno onako kako si zacrtao. Sad je lakše, meni se svi skupa zelene čak i bez da podešavam trening.

Banalno je do te mjere da ako želiš poachera, stavit ćeš mu ind. focus za rolu poachera i samo gledati kako se razvija, pod uvjetom da ima mjesta u PA. Istinabog, meni se to donekle i sviđa jer ipak teži realnosti u većoj mjeri od slajdera kojih ionako nema u RL. Doduše, treninzi kakvi su postojali na CM03/04 bili su vrh vrhova, tako da bih najviše volio neku kombinaciju tih treninga i ovoga što sad postoji.

Offline Miguel

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #25 u: 07.11.2012, 15:31:14 »
pitanje:

Zašto mi netko od coacheva trazi da stavim tipa maloču i andrijaševića da radi više tactical training, a blazevica (golmana) da radi na goal kickovima kad im ideš u training i na individual training nitko nema ni tactical opciju ni goal kick da radi na njoj???????? i kako raditi određenim igračima da rade na composure (napadačima) ili concentration ( stoperima) kad tih atributa nema za rad na individualu uopće????

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #26 u: 07.11.2012, 15:37:12 »
Vjerovatno ti fali i kvaniteta i kvaliteta u trenerskom osoblju. Za ovaj FM još uvijek ne znam kako tačno stvari stoje, ali za prethodne verzije znam da su individual fokusi ovisili o kvaliteti trenera, što ih je više i što su kvalitetniji to će ti više opcija biti na raspolaganju.

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #27 u: 07.11.2012, 20:07:44 »
Žiky,odličan tekst   :&  ;)
Na početku mi se činilo da te treninge neću nikada pohvatati ali sad kad sam ovo pročitao stvarno izgleda jako jednostavno,čak je i brže i jednostavnije nego na prošlom FM  :)

Offline Ivan.Njr.11

• Maskota
  • *
« Odgovori #28 u: 23.05.2013, 22:28:03 »
Svaka čast!
« Zadnja izmjena: 23.05.2013, 22:30:40 od Ivan.Njr.11 »

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #29 u: 23.05.2013, 22:29:40 »
Ukratko uigravanje momcadi.

Offline Aksi

• En klub, ena čast!
  • Trener
  • *
« Odgovori #30 u: 23.05.2013, 23:16:07 »
Mislim da su totalno usrali trening ove godine. Sa druge strane, sviđa mi se ono novo za treniranje određene role.