Autor Tema: Skeid Fotball  (Posjeta: 4493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
Skeid Fotball
« u: 01.06.2012, 16:13:37 »
Skeid Fotball

Skeid je Norveški nogometni klub koji se nalazi u glavnom gradu Oslo. Mnogim znalcima nogometa i nije tako poznat klub, ali definitivno zaslužuje mjesto u povijesti Norveškog nogometa. Klub je osnovan 1.1. 1915. godine (prije 97 godina).  Vrhunac slave trajao je od 1939. do 1974. kada su jednom osvojili prvenstvo (1966.), pet puta završili drugi (1939., 1953., 1954., 1958. i 1967.) i osam puta osvojili nacionalni kup (1947., '54., '55., '56., '58., '63., '65. i '74.). Najveći rival mu je Vålerenga koji igra u Tippeligaen (prva liga) tako da ćete jednog dana imati priliku igrati protiv njih. Od ostalih rivala to su Lyn i HamKan.

Danas Skeid igra u 3. norveškoj ligi (podgrupa 4) koja se zapravo zove 2. Divisjon. Zadnji put su igrali u prvoj ligi 1999. sezone i od tada polako padaju. U zadnjim desetljećima poznati su kao "Tvornica talenata", odnosno odlična škola za mlade igrače koji kasnije odu u najbolje klubove u prvoj ligi, a "proizveli" su par igrača za nacionalnu vrstu (Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm i Mohammed Abdellaoue).

Klub ima vrijednost 525 tisuća i polu-profesionalni status. Jedan je od glavnih favorita za promociju, a mediji kažu da može do 2. mjesta. Od 2007. klub igra na stadionu Bislett koji se nalazi u Oslu. Stadion je poznat po atletskim uspjesima koji su postignuti na njemu i može primiti 15.400 navijača. 2004. je počela obnova stadiona, a završena je u ljeto 2005., izgradnja je stajala 55 milijuna eura. Sezonsku kartu ima samo 289 vjernih navijača i neka vam bude jedan od ciljeva vratiti publiku na stadion kako bi mogli zarađivati od ulaznica. Što se tiče infrastrukture klub ima odgovarajuće uvjete za trening i za mlade tako da to treba s vremenom nadograditi.

Klub s razlogom smatraju jednim od favorita za promociju jer imaju odličnu momčad. Najkvalitetniji dio momčadi je veza i obrana, a izdvojio bih najboljeg igrača momčadi i 31-godišnjeg veznog igrača. Ovog obrambenog traže neki prvoligaši tako da dajte sve od sebe kako bi ga zadržali. Najlošiji dio momčadi je golman i napadač tako da se bazirajte na dovođenje tog dijela ekipe.

Stanje u klubu nije loše jer je klub trenutno u plusu. Na igrače se troši 3.830 funti na mjesec i to vam je 45.960 godišnje. Za pojačanja imate nekih 8-9 tisuća, ali to sve prebacite na plaće i zasad se bacite na dovođenje besplatnih igrača i dajte im što manje ugovore kako nebi prekoračili limiti i otišli u minus.

Evo još jedne preporuke za sve ljubitelje LLM-a i one koji vole zaigrati na skandidavskom poluotoku. Neka vam je sa voljom i srećom!

Komentari poželjni, uživajte..

Silvaa

« Zadnja izmjena: 01.06.2012, 22:56:01 od Silvaa »

Offline Data

• Legenda
  • *
Odg: Skeid Fotball
« Odgovori #1 u: 01.06.2012, 16:28:49 »
Odlična povijest, kvalitetan stadion za ligu u kojoj se klub nalazi, pozitivne financije i solidna momčad. Zvuči kao fin izazov.

Daj mi samo objasni kako klub može biti "jedan od promotora lige"? Mislim da oni ništa ne promoviraju, samo imaju dobre šanse za promociju. Inače je lijepo napisano, bravo. :D
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Veki

• #44 Kevin Kampl
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 01.06.2012, 16:31:22 »
Možda trče okolo s reklamama za ligu :D

Dobar izazov, skandinavski llm mi je najdraži  hi

Offline ivanmatov

• Legenda
  • *
« Odgovori #3 u: 01.06.2012, 16:32:40 »
Eto posložili se s dvije norveške preporuke :D
Zanimljivo zvuči, vrlo dobri igrači su proizašli iz kluba, a stadion je odličan.
Mala greškica se potkrala "jednom osvojili prvenstvo (1996.)"
Inače super rad  ;)

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 01.06.2012, 16:42:03 »
Evo dečki greške su ispravljene i ovo s promotorom sam se zeznuo :D jedno sam mislio drugo napisao, znate kako to već ide..

ivanmatov imao sam u planu opisati jedan norveški klub još od prije i danas čitam tvoju preporuku i sjetim se da bih i ja trebao, pa sam se bacio na posao i eto. Ubuduće ću paziti na ove greške tako da ih ne očekujte :D

Hvala :)

Offline Y-bem™

• LLM fan
  • Moderator
  • *
« Odgovori #5 u: 01.06.2012, 21:08:30 »
Nekadašnji prvak danas u trećoj ligi - odma sam zainteresiran  :)

Odlične igrače su stvorili, imaju lijep stadion . . . veznjak je strašan za treću ligu

Nadam se da ćeš još koju preporuku napisati, ja sam malo zapostavio ovaj dio u zadnje vrijeme

;)

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 01.06.2012, 21:20:29 »
odlična prepruka  respekt

ali dvi sitnice :D

kad spominješ igrače koji su igrali za nacionalnu vrstu napisa si u zagradi and umisto i :D

i ova rečenica "Klub s razlogom smatraju jednim od klubova za promociju jer imaju odličnu momčad" je bolje da napišeš favorita za promociju :D

hi
hrk hrk

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 01.06.2012, 22:54:57 »
Ovo prvo sam kopirao i zeznuo, sve je ispravljeno. Hvala na ispravci :)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 03.06.2012, 11:24:45 »
vrlo dobra preporuka za LLM, norveški nogomet je i meni zanimljiv :)

uvijek su me fascinirali ti klubovi koji bi osvojili naslov i potonuli do treće, četvrte lige... koji su razlozi njihovog pada i te stvari. naravno u FM-u mi se potrudimo uljepšati virtualnu budućnost, i Skeid bi mi bio jedan od prvih izbora kada bih krenuo sa LLM-om.

Offline DUJO

• Oružar
  • *
« Odgovori #9 u: 13.03.2013, 18:42:09 »
Hvala majstore za preporuku. Jako mi se svidja povijest kluba. Budem ostavljao rezultate i kupovine pod "kako vam ide" topic, a možda i budem pisao karijeru, ovisi kako mi bude išlo i koliko budem volje imao za pisati  hi

Offline van basten

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #10 u: 14.03.2013, 21:28:06 »
Odabir kluba je odličan. Povijest kluba je jako zanimljiva, lijep stadion i dobra omladinska škola, nadam se da ćeš ih vratit na stare staze u svakom slučaju puno sreće. Pratim te dalje :)

Offline ljanbe

• Vrhovni Vođa
  • Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 15.03.2013, 09:16:05 »
Odabir kluba je odličan. Povijest kluba je jako zanimljiva, lijep stadion i dobra omladinska škola, nadam se da ćeš ih vratit na stare staze u svakom slučaju puno sreće. Pratim te dalje :)

To je samo preporuka kluba, a ne karijera :D