vidim da se ne piše previše u ovoj temi, ali moram pitati neke stvari u vezi skautinga....naime, imam genijalnce za skaute (igram s Barcom)...sve JPP i JPA 15+, a kod većine 17+....e sad, ima ih po cijelome svijetu (osim azije)....dakle, balkan, istok europe, zapad europe, i južna i srednja amerika, srednja europa...ma ugalvnom, sve...i oni nađu gomilu igrača i sve je to super, a kad ono za real potpiše klinac 20 godina iz argentine ja ga nikad vidio...šaljem skauta, kaže 4 zvjezdice...
...i drugi problem, gledam malo igrače koje nađu koji recimo imaju 2, 1 i pol zvjezdicu....nađem jako često igrače koji imaju 22-23 godine i 1 i pol zvjezdicu a bolji su od nekih iz moje ekipe koji imaju 3 ili još gore, klinci koji imaju 16,17 godina, imaju det i work rate manji od 10, ocjene užasne imaju po 3-3 i pol zvjezdice....uglavnom, jako čudne stvari mi se dešavaju i uopće ne nalaze neke super igrače....a ponavljam, skauti su među 20 najboljih u cijeloj igri
Najbolji skauti ne garantiraju ti da će naći svakog mladog talenta, kao i u stvarnom svijetu. Najbolje ti je da svakih mjesec-dva staneš i odeš na player search, ukucaš neke paramatre atributa ispod kojih ne ide, i poredaš po godinama. Svi igrači koji ti skauti otkriju u svom traženju, tu će ti biti prikazani. Kad ideš na scout report, tu često imaš nekih levata koje ti on preporučuje, a nema talenata koje pronašao. Ti talenti se zato nađu u player search.
Nemoj se toliko vezati za zvjezdice, atributi su najvažniji. Kao što si rekao, igrač s 2 zvijezdice može igrati bolje od igrača s 4 zvjezdice zato jer ima bolje raspoređene atribute.
Ovaj igrač ima samo dvije zvjezdice jer se one vrednuju u odnosu na ostatak ekipe, a rastura godinama i jedan od je od najučinkotivijih igrača lige.

Za mladog igrača, prvo gledaj da ima minimum KA o kojim sam govorio, a onda gledaj na zvjezdice.
Igrač s 5 zvjezdica, a recimo Determination ispod 10 obično je smeće. Dakle, uvijek su na prvom mjestu atributi.