Autor Tema: Shouts, za svakoga ponešto  (Posjeta: 3926 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
Shouts, za svakoga ponešto
« u: 04.04.2012, 15:31:46 »
Tutorijal o shoutsima (naredbama, uzvicima s klupe)

Ovaj vodič je namijenjen za pravilnu upotrebu shoutova, koji mogu postati glavno oružje svakog virtualnog menadžera koji želi biti uspješan. A tko to ne želi?

Kao što vidite, možete napraviti kombinacije od shotuova (povika).

Na slici se također vidi kojem dijelu taktičke postavke određeni shout pripada. 
Tako ćemo sad pogledati koja je stvarna uloga svakog od navedenih;

Defensive Distribution

Play Out of Defence – Postiže da bilo koji igrač sa defanzivnom ulogom odigrava kraće pasove. Znači umanjuje riskantna dodavanja.
Korisno je upotrijebiti onda kada vaši igrači nabijaju loptu napamet ili olako gube posjed bez i da gledaju gdje su pozicionirani ostali na terenu.

Pump Ball Into Box – Odlično za stizanje rezultata a već je kasno u noć. Instruktira igrače da odigravaju rizične, duge pasove i da se težište igre vodi kroz sredinu.
Smanjuje upotrebu dugih lopti kod obrambenih igrača i defanzivnih veznjaka.

Clear Ball to Flanks - Ova naredba kaže igrajte riskantno na duge lopte, široko i fokusiraj igru preko krila.
Korisno upotrijebiti protiv uskih formacija (čitaj narrow, Man. City 4-2-3-1).

Defensive Line

Push Higher Up - Sam naziv bi doslovno mogao objasniti značenje ove instrukcije. Povlačenje obrane prema naprijed.
Upotrebljivo kada se susrećeš sa sporijim napadačima, kada nastojiš smanjiti prostor između linija (obrane i sredine).

Drop Deeper – Obrnuto ovome gore, ovo je povlačenje tj. reduciranje postavljanja obrane previsoko. Korisno protiv brzih napadača i tehnički potkovanih timova (čitaj Barcelona).

Tackling

Get Stuck In - Udri muški u prijevodu doslovno...
Najkorisnije protiv bojažljivih ekipa koje imaju nizak bravery i onih koji su nervozni. Sve je moguće provjeriti putem prozora za motivaciju.

Stay On Feet – Upravo obrnuto, igraj oprezno. Svima će biti tackling na minimumu osim BWM ako ga imate uopće. Osobno ovo stavljam protiv dosta slabijih protivnika, vrlo plemenita opcija.

Passing

Pass Into Space - Odlično za stvaranje šansi ako je problem u manju istoga. Ovim ćete povećavati duge lopte/asistencije.

Pass Into Feet – Opcija smanjuje upotrebu asistencija i forsiranje istih, korisno ako imate sporije igrače koji ne mogu da trče u prostor.

Width

Play Wider – Govoriš igračima da se postavljaju šire, da šire igru te da fokusiraju dodavanja i akcije putem krila. Ako opozicija igra usko, upotreba ovoga može izvrsno doći da ih se navuče i raširi i onda dokrajči proigravanjima u prostor. Samo treba malo razmišljati.

Play Narrower - Smanjivanje širine i fokusiranje igre kroz sredinu, obavezno iskoristiti ako je želja stabilizirati stanje na sredini.

Attacking

Run At Defence - Daješ upute svim ofenzivnim igračima da driblaju češće. Ne vrijedi sa prirodne igrače sredine terena nego samo za AMC tipove.

Play Through Defence – Kada vam poteškoće prave bedemi i bunker opozicije, probajte ovo. Neće ostati razočarani, ni najmanje. Smanjuje trčanje s loptom svim ofanzivnijim karikama momčadi.

Shooting

Shoot On Sight – Daje upustva da se poveća broj dalekometnih udaraca. Dosta korisno protiv bunker ekipa.

Work Ball Into Box – Opet obrnuto kao u dosta prijašnjih slučajeva. Znači ova opcija smanjuje broj udaraca s 20+ metara i tako se nastoji stvoriti višak.

Wing Play

Hit Early Crosses – Pokušaj brzog centiranja, direktno iza protivnikove obrane. Koristi se protiv onih koji igraju s visokom postavljenom zadnjom linijom.
Look For Overlap – Bekovi odlaze naprijed i protrčavaju/kombiniraju s krilima i uključuju se u završnicu napada. Većinom protiv usko postavljenih formacija se rabi, kojima nedostaje širine.
Take A Breather - Doslovno stani na loptu. Usporava se tempo i reducira broj igrača u završinici.
Upotrijebiti kada čuvate rezultat ili se zadovoljite s trenutnim rezultatom ali može poslužiti i kad su igrači premoreni zbog stalnog vršenja presinga.

Possession

Retain Possession – Vaši igrači igraju kraće, opreznije i usporavaju tempo. Vode se tim ritmom i nemaju potrebe nešto konkretnije uraditi prema napadu.
Kada želite zadržati postojeći rezultat ili nulu, ova opcija će odigrati lijepu ulogu.

Get Ball Forward – Kombinirano s opcijom more direct iz TI čini čuda, može poslužiti odlično i na blatnjavim terenima tako da se preskače igra i pronalazi adekvatno rješenje u vrhu napada.

Pressing

Stand-Off Opponents – Marking je pozicijski (zonal), obrana se povlači dublje i presing je praktično na nuli.

Hassle Opponents – Povećava presing, striktno markira protivnike (man) i povećava tempo svih navedenih radnji.
Poželjno je iskoristiti protiv nekoliko puta slabijih ekipa.

Midfield Distribution

Exploit The Flanks – Igra preko krila. Povećava napadačke uloge kod bekova i krila, ako ih imate. Također im se povećava RFD i ubačaji.
Koristi se protiv momčadi koja igra zgusnuto kroz sredinu terena, poanta je da ih se izbaci iz tempa igre preko krila.

Exploit The Middle – Skoro svim igračima se povećava mentalitet i sve se bazira na igru kroz sredinu, u nedostatku kvalitetnih bekova/krila vrlo upotrebljiva opcija.

Još dvije opcije postoje koje se uključuju u posebnim slučajevima, kada se koriste ekstremne strategije. Overload odnosno contain.

Play Even Safer - Kombinirano sa strateškom opcijom contain (zadržati) djeluje učinkovito. Svim igračima će napadačke opcije biti smanjene, osim napadačima koji će čekati neki odbijanac, vrteći se oko centra igrališta. Najbolje upotrijebiti naravno pred sam kraj, finalnih par minuta uz sudačku nadoknadu.

Take More Risks – Ovaj shout je samo za overload. Postavlja RFD na maximum svim pojedincima na support djutiju. Podešava dubinska proigravanja (through balls) i RWB na often svim igračima. Najviše se isplati kada se ganja izjednačujući pogodak u samom finišu.

Ostaje mi samo za kraj napomena koju ću vam prenijeti a to je da možete koristiti i razne kombinacije da usavršite svoju sposobnost igranja ove igrice pa razmislite.

Nadam se da sam vam pomogao svojim iskustvom, to ću i dalje nastojati.
« Zadnja izmjena: 04.04.2012, 15:50:01 od Unique »

Offline 123

• Trener
  • *
Odg: Shouts, za svakoga ponešto
« Odgovori #1 u: 05.04.2012, 08:44:21 »
Samo da znaš koliko si mi pomogao. :&
"U tebi su tri čovjeka:
Jedan,kakav bi želio biti.Drugi,kakav misliš da jesi.
I treći, kakav si zaista.Tog jedino ne poznaješ."

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 12.04.2012, 22:20:24 »
Odlično, svaka čast  respekt Ako se dobro koristi, ovo okrene utakmicu u sekund  :juznivjetar:
hrk hrk

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #3 u: 07.07.2012, 19:59:40 »
Kako želim uvijek održati fleksibilnost u taktikama, ne volim štikirati ništa više nego što je potrebno kako bi shoutsi imali pravoga efekta. Opet kako njih ima puno i kako se njihova djelovanja preklapaju uvijek me bunilo, što će mi se sve promjeniti, a što ostati istim, kad uključim neke 3 ili 4 zajedno. Malo sam se pozabavio njihovim stvarnim učinkom i prebacio to u excelov radni list. Cilj je razumijevanje svakog od njih, da mogu maksimalno iskoristiti njihove kombinacije.
Ostavljam i vama ovdje zajedno sa excel fajlom ako se netko želi još malo igrati. Ubacio sam više različitih boja da se lakše snaći u linijama.

http://www.4shared.com/office/2XRZ_kVy/shoutssheet.html
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 07.07.2012, 20:08:06 »
+ za Junika, razjasnio mi je tekst neke stvari.

+ i za Johna, svaka čast, ogroman, detaljan posao kao i vuijek kod tebe. ;)
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Gosk-Dbk

• Gost
« Odgovori #5 u: 08.07.2012, 01:04:11 »
Svaka čast na ovom tutorijalu, dosad nisam koristio shoutove, al odsad hocu ;)

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 08.07.2012, 04:10:29 »
svaka čast john doe za ovako nešto smislit i napravit  hi
hrk hrk