Autor Tema: Royale Union SG  (Posjeta: 23955 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Moderator
  • *
Royale Union SG
« u: 29.02.2012, 20:58:05 »
Royale Union Saint-Gilloise

Prvi put sam čuo za ovaj klub nakon preporuke Y-bema i zaljubio se. Oduševljava me njegova prošlost i želio bih ga vratiti na stare staze. Klub je osnovan davne 1897. i nalazi se u općini Forest, ali dobio je ime po susjednoj općini koja se naziva Saint-Gilles. Čak je 11 puta osvajao belgijsku prvu ligu, a vrhunac slave im je bio od 1903. do 1938. Oni su u tom periodu 11 puta bili prvaci, 9 puta drugi i 7 puta treći. To pokazuje koliko su bili odlični. Osim toga još su imali dva zapaženija rezultata, a to su 2 polufinala Kupa velesajamskih gradova. Trenutno su na 3. mjestu po broju osvojenih titula prvaka, kad pogledamo da je ispred nas Club Brugge i Anderlecht, a iza nas Genk i Standard onda je to fenomenalno.

Klub se trenutno nalazi u 3. belgijskoj ligi, podskupina B, tzv. Deerde Klasse B. Šanse za promociju su visoke jer nam mediji predviđaju 2. mjesto, bit će teško to napraviti jer klub ima amaterski status. Naime, ako uspijem doći do 2. lige u prvoj sezoni šanse da postanem polu-profesionalni klub su velike. To bi mi bilo drago jer bi mogao lakše poslovati i dovoditi bolje igrače u klub. Ovako mogu dovesti dobre igrače, ali ostali klubovi mi ih mogu oteti bez odštete. To je najgore što mi se može dogoditi. Financije su u plusu što me veseli, ali tek nekih 90 tisuća funti. Ne mogu davati plače igračima, kao ni trenerima i to je zasad super jer ne mogu ići u minus. Prodajom ulaznica od prijateljskih i utakmica protiv jačih klubova će mi donijeti višak keša u klub. Polako, ali sigurno ćemo ići u plus. Nema tu žurbe.

Klub je u vrijeme od 1933. do 1935. imao niz od 60 utakmica bez poraza i možete si misliti kakva su velesila bili u to vrijeme. Union SG je već nakon 7 godina postojanja osvojio svoj prvi trofej, belgijsku prvu ligu. 1963. je krenulo na loše, klub je degradiran u 2. ligu, a 1980. i u najniži rang belgijskog nogometa. Polako se vračaju u formu i trebali bi kroz par godina opet igrati prvu ligu.

Nadimak ovog kluba je La Vieille Dame (Starica), a neki ga zovu Union 60 ili Les Unionises. Karijeru sam nazvao po nadimku jer mi zvuči sjajno i nije uobičajeno. Največi rivali su mu Anderlecht i FC Brussels. Ne znam zašto mu je Anderlecht, ali oni su nam parent club. FC Brussels je također imao dobre rezultate u ono vrijeme kad i Union SG tako da si nisu bili baš dobri.

Mi ćemo ove sezone igrati 3. ligu i pokušati se plasirati u 2. S vremenom planiram poboljšati uvjete treniranja i mladih. Volio bih da mi dolaze neki mladi talenti. Belgija ima puno mladih i perspektivnih igrača i pokušat ću ih dovoditi na posudbe i slično. Klub trenutno igra na stadionu koji se zove Stade Joseph Marien. Stadion prima 5000 duša, a samo njih 2200 može sjediti, morat ću uložiti u stadion nešto love za početak kako bi moglo svih 5000 navijača sjediti i uživati u nogometu.

Neki ciljevi koje bih volio ostvariti su zasad plasiranje u drugu ligu i postajanje poluprofesionalca. Neki dugoročni ciljevi su igranje u Jupiler ligi, osvajanje prvih trofeja, stabiliziranje financija, ulaganja u stadion, treninge i mlade, dovođenje mladih belgijskih talenata itd itd.. Sve ćete s vremenom vidjeti. Ne želim nigdje žuriti s ovim jer više baš neću imati ni vremena za pisanje čestih reportova. Dolazi kraj školske godine, matura, ispiti bla bla..nakupit će se toga sigurno tako da će ovo ići polako. Nekad ako stignem pisat ću i po dva reporta.

Sada sam se malo raspisao o povjesti kluba i nekim zanimljivostima, bilo bi lijepo kad bi sve pročitali jer je vrlo zanimljivo. Ja ću se truditi biti što bolji i zanimljiviji. Es esova ovaj put neće biti, sve ćete dobiti u idućem reportu.

Svi oni koji će komentirati dobit će + karmu od mene. To će biti neki znak zahvalnosti da se ne zahvaljujem svakom posebno.

TO BE CONTINUED..
« Zadnja izmjena: 04.05.2012, 15:46:55 od Silvaa »

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
Odg: Starica
« Odgovori #1 u: 29.02.2012, 21:13:37 »
Odličan izbor,divin se vama koji igrate sa tin niželigaÅ¡ima,izgubin volju sa njima isti sekund  :gaah.....Očekujen rezultate ko u prethodnoj karijeri  :baklja:

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #2 u: 29.02.2012, 21:15:47 »
na redu je LLM koliko vidim

sretno i neka potraje barem kao ona sa Crystal Palaceom hi

Offline guess

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3 u: 29.02.2012, 21:19:44 »
Odličan izbor kluba  ;)

Inače, iman i ja save sa njima, doÅ¡a sam malo dalje od polusezone, 1. uvjerljivo na tablici... ne znan zaÅ¡to san odusta dalje igrat  :bo:

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 29.02.2012, 21:26:55 »
ti iz karijere u karijeru,svaka cast na svemu,a pogotovo na izboru kluba... :&
ma kupio si nas i bez te karme...:D

Offline Joki

• Derrick Rose
  • Trener
  • *
« Odgovori #5 u: 29.02.2012, 21:34:29 »
Ovu ću karijeru baš pratiti i čitati kak spada. :)

Karmica. :yes: :shame:

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 29.02.2012, 21:37:23 »
Kad sam pročitao naslov mislio sam da se neko šali s Juventusom. :D
Ovaj put očekujem uspjehe bez corner buga.  KAVA

Ako ne odgovoriš na post u narednom reportu idem dalje. :D

Offline admir-22

• S namjerom doÄ‘oh u veliki grad
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #7 u: 29.02.2012, 22:17:36 »
Očekujem defanzivni fudbal sa njemačkim mentalitetom :D
Ništa,pratimo dalje karijere :D
Sveti Ipče Ahmedovski

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #8 u: 29.02.2012, 22:26:46 »
Mislim da LLM funkcioniše na kick and run sistemu, ništa kompleksno. :D

Offline PujaAllStar

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #9 u: 29.02.2012, 22:35:01 »
"BaÅ¡ me zanima kako će ti ići u viÅ¡em rangu natjecanja s obzirom na promaknuće. "  KAVA Komentar vrijedi za report  1. sezone s obzirom da sam siguran u promaknuće. Nemoj da zaj...Å¡.  lolcina
With great power comes great electricity bill.

Offline B. Cloughâ„¢

• You miss 100% of the shots you don’t take.
  • Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 29.02.2012, 23:10:44 »
pratim svakako, odlicno i zanimljivo pises  ;)

jedino bi malo kritizirao sve prije mene jer da se itko potrudio nesto procitati, skuzio bi da si napisao da je klub osnovan davne 1987. koja i nije tako davna  :)

nemoj to shvatit kao nikakvu kritiku i nisam neka cjepidlaka, al eto, studiram novinarstvo pa je to profesionalna deformacija  :D

ugl, klub me jako podsjeca na francuski reims koji je isto harao tih godina i onda se izgubio u modernom nogometu..reims je nekako dospio barem u drugu ligu, a staricu ces ti sigurno dotjerati  ;-)

ocekujem igranje skupina LP do 2021 :)

sretno  :cro-man:

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #11 u: 29.02.2012, 23:21:32 »
Jest davna jer je osnovan 1897, samo je zamijenio dva broja. :D

Lijepo pišeš, to ti je većina ispred mene već potvrdila, ja ti mogu samo zaželjeti da ti karijera što duže potraje i dane izgubiš inspiraciju. Ostalo će doći samo od sebe. ;)
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #12 u: 29.02.2012, 23:37:55 »
eeeeeeeeeeeee to sam čekao.... yey ovo pratim kolko god malo vremena imao da radim iÅ¡ta drugo osim učenja.....ja sam fejlao s njima i to jako i želim da se tebi dogodi sve suprotno....nadam se da slijedeći report stiže ubrzooo  yeey

Offline kova189

• - Ivona -
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #13 u: 29.02.2012, 23:40:41 »
karma, pozdrav!  hi

ja cu komentirati tamo od 5 sezone kad budes u finalu LP.  respekt
'Il club più titolato d'Europa'. AC Milan

Offline senna

• Legenda
  • *
« Odgovori #14 u: 01.03.2012, 00:02:36 »
Sviđa mi se izbor kluba, s Belgijancima će se biti puno teže probiti u LP za razliku od Engleza, ali nakon onakve karijere sa CP-om ne sumnjam da nećeš brzo odustati.

Mislin da ti amaterski status ne bi trebao predstavljati veliki problem, čak naprotiv. Vjerojatno imaš puno veću reputaciju od ostalih konkurenata, pa će biti lakše privući bolje igrače. Tako je meni bilo s amaterskim Queen's Parkom u Škotskoj, kad bi stigla ponuda nekog kluba, odmah bi ponudio igraču novi ugovor i on bi ga uvijek potpisao.

I moram reći da mi se pisanje sviđa više od prethodne karijere, sretno ;)

Offline hammers

• Maskota
  • *
« Odgovori #15 u: 01.03.2012, 02:36:47 »

Royale Union Saint-Gilloise wub nadam se da ces biti bolji nego kaj su trenutno u realnom svijetu tek 11 :pras: a imaju zanimljivu momcad,zelim ti svu srecu i bolje uspjehe nego s CP makar je to teÅ¡ko nadmaÅ¡it  respekt  a i vidim da ima igrac koji je u hnl-u bio tocnije u rijeci 98
« Zadnja izmjena: 01.03.2012, 03:17:02 od hammers »
i'm forever blowing bubbles!

Offline ᴊᴏᴇʏ

• ♥Ella♥
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #16 u: 01.03.2012, 07:50:12 »
tija san i ja pocet s njima nakon preporuke Y-bema, al nikako uvatit volje  :gaah, ja san isti ka i HZV, pocmen s nekim nizeligasom i odustanen vrlo brzo... znan da to kod tebe nije slucaj, sican se karijere sa leedsom :D
sritno ti u povratku kluba na stare staze slave  :cool:

Offline hilaris

• Carefree since 1905
  • Oružar
  • *
    • Chelsea Balkan Supporters Club
« Odgovori #17 u: 01.03.2012, 07:55:46 »
Kad sam pročitao naslov mislio sam da se neko šali s Juventusom. :D

I ja  lolcina

Zanimljiv izbor kluba, isplati se pratit  ;)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #18 u: 01.03.2012, 11:12:22 »
Pošto sam pratio tvoju karijeru sa CP, praticu i ovu. Sretno!!!

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Moderator
  • *
« Odgovori #19 u: 01.03.2012, 15:07:57 »
Hvala dečki puno.  :&

Magister koji si ti kralj :D Neću koristiti one gluposti, stavit cu na random. I sad je kick and run, ali nakon nekog vremena igrat će se pravi nogomet.

Data u pravu si, krivo sam napisao godinu kad je osnovan klub. Sad je to ispravljeno :D
hicpra, a ti da si čitao kako treba skuzio bi poslije kad sam nabrajao godine da je klub osnovan tek 1987. :D

Danas ide novi report. ÄŒitajte i dalje.  respekt

Offline MNT

• Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 01.03.2012, 16:11:22 »
nisam baÅ¡ pratio karijeru sa CP-om  :sad: ali ću zato ovu  ;)
puno sreće i nadam se da će ova karijera biti barem upola uspjeÅ¡na kao i ona proÅ¡la  respekt

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Moderator
  • *
« Odgovori #21 u: 01.03.2012, 19:08:20 »
Glazbena podloga:
AC/DC - Highway to hell

*karmice sam svima podijelio.  :)

Sezona 2011./2012.

S ovom pjesmom mogao bi opisati ovo putovanje u belgiji. Pravi pakao me čeka i jedva čekam da se suprotstavim "vragu". Evo odlučio pisat report, poslije ću se gitare uvatit..upravo mi jedna mala ne odgovara na poruku jebala mater svoju, ala dobra je  wub moram viÅ¡e mislit o Union SG-u nego o njoj trenutno, mislim da neće biti niÅ¡ta od nje :D Uvijek sam volio izazove, bili oni jako teÅ¡ki ili srednje. Ne očekujte odmah rezultate, to sam vam već rekao jer ću igrati polako i pažljivo. Ne smijem ovu sezonu kiksat jer ću dobit otkaz, a to mi nije cilj. Da ne duljim s uvodom već sam odigrao sezonu i to dok sam joÅ¡ igrao s CP-om pa sam ovo pauzirao i jučer tek napisao prvi post. ÄŒitajte ovaj report zanimljiv je. :)

Kad sam preuzeo klub dočekala me loša situacija. Ni jedan igrač nije pod ugovorom tako da mu svaki klub može ponuditi ugovor. Moj najbolji igrač u klubu koji je trebao biti glavni igrač moje vezne linije i gospodarit u ovoj ligi je otišao. Nisam tu ništa mogao jer mu je drugoligaš Charleroi ponudio profesionalni ugovor i lik mi je otišao. Tamo je odigrao 3 utakmice u cijeloj sezoni, ali klub se uspio plasirati u Jupiler ligu. Pokušat ću ga dovesti na posudbu na početku iduće sezone. Prvo što sam napravio bilo je traženje boljih trenera, stavio sam oglas u Place advert i tražio sam pojedine trenere. Javilo se par dobrih, ali uprava nije dozvolila dovođenje trenera tako da sam tu izvisio. Financije su na polusezoni izgledale ovako, u tih par mjeseci kolko traje polusezona povečao sam balance za 110 tisuća funti i presretan sam :D

Kako još nemam status profesionalnog kluba ne mogu si staviti one stare treninge koje sam koristio sa CP-om, ali smislit ćemo nešto. Zasad mogu koristiti part-time treninge. Prodano je 995 godišnjih ulaznica za ovu sezonu i to me jako veseli, zaradili smo nešto novaca, a i stadion će uvijek biti donekle pun. Doveo sam 4 igrača koji su mi bili potrebni da ostvarim ono što želim, a to je ulazak u 2. belgijsku ligu. Rješio sam se ajmo reć 6 igrača među kojima je i taj mladi Yanis koji je treba biti moj važni igrač. Na polusezoni mi je isto tako pobjegao i golman, ali je za njega dovedena zamjena. Trenutno igra za Antwerp u drugoj ligi. Potpisani su dogovori o dolasku još 6 igrača, ali tek ne kraju sezone. Riječ je o odličnim pojačanjima, neki više neki manje, to ćete doznati u sljedećem reportu. Ovako mi izgleda trenutna momčad.

Igrao sam 7 prijateljskih utakmica i bio sam oduševljen igrom svoje momčadi. Odlučio sam igrati s istom taktikom kao i sa CP-om, ali sam par izmjena u TI. Igrao sam protiv jakih momčadi, uglavnom drugoligaša iz belgije, francuske, njemačke. Večinu utakmica sam vodio, ali bi one na kraju završile ili neriješeno ili bi izgubio. Bez obzira na rezultat sam zadovoljan. Pokupilo se dosta love pogotovo protiv Anderlechta. Htio sam igrati neke jače utakmice protiv jačih klubova, ali su me svi odbili. Tako sam izgubio mogučnost da zaigram protiv Reala ili Man Utd-a i da napunim stadion. Nemam sad SS formacije, ali bila je 4-4-2, nema smisla da vam dajem postavu jer je svaku utakmicu igrala druga momčad. Rotiralo se puno jer treninzi nisu baš nešto pa je takva bila i forma. Na polusezoni sam se u prvenstvu držao na odličnom 2. mjestu i već smo bježali 3. Turnhoutu 10 bodova tako da se nisam morao brinuti o momčadima ispod mene već sam se okrenuo Virtonu koji je bježao prema promociji. Oni su mi jedini nanijeli poraz od 1-0 kod kuće. Naš najbolji strijelac u prvenstvu bio je Frederic Bosak, imao je i najveći AR lige te najviše asistencija. Golman Soubry je imao najviši postotak dodanih lopti prije nego je otišao put drugoligaša. Imali smo jednak broj zabijenih golova kao i Virton, ali smo jedan više primili od njih. Dolazi nam najviše navijača na stadion, čak njih 2020. Utakmice koje smo odigrali u prvom dijelu možete vidjeti ovdje.

Prije početka sezone igrali smo Cofidis kup u kojem smo neočekivano ispali od niželigaÅ¡a Hamoira 2-1. Uprava je bila toliko ljuta da mi je cijelu sezonu dolazila ona poruka od njih da je sramotno Å¡to smo ispali tako rano iz kupa, ali dogodilo se neočekivano. U nastavku sezone sve se okrenulo u moju korist, iako sam izgubio i drugu utakmicu protiv Virtona koji je bio 1. nisam se predavao. Znao sam da će kad tad kiksat, a ja to viÅ¡e nesmijem. Bilo bi odlično i da sam izborio playoff, ali ja sam osvojio ligu i uÅ¡ao direktno u 2. ligu.  :kee: Virton je imao 4 remija za redom i 3 poraza koji su bili kobni za njih. Uspio sam biti prvi sa samo bodom ispred njih, oni su bez obzira na to Å¡to su bili 2. osigurali promocijom playoffom. U finalu su porazili Hoogstraten ukupno 4-2. Ja sam igrao protiv pobjednika A skupine i izaÅ¡ao kao pobjednik. Pobjedili smo 3-0 Tournai kod kuće u prvoj tekmi i u gostima ostvarili pobjedu od 2-1. Nadam se da ćemo imati sreće u 2. ligi protiv njih. Moram nekako ostvariti ostanak tamo.

Utakmice drugog dijela prvenstva možete vidjeti ovdje, kao i odigrane dvije prijateljske protiv Mechelena i Genta. Virton je između te dvije utakmice na početku ss-a ako ste se izgubili. Osvojio sam i par nagrada kao najbolji strijelac, igrač godine, momčad godine. Momčad je na kraju sezone izgledala ovako, nakon svih odlazaka i ostalih stvari. Nemam ss financija trenutno, al stavit ću ih kad budem pisao novi report. Report je malo duži i treba vremena da se pročita, ali u njemu je bila cijela sezone pa je zato duži, ostali reportovi će bit kraći i bolji. Pratite i dalje i ne zaboravite, za svaki komentar + karma :D

Ako trebate neki ss ili slika igrača, bilo što samo vičite. Za kraj evo game status.

TO BE CONTINUED..

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #22 u: 01.03.2012, 19:16:34 »
Tom Proost....kupio sam ga i ja....lik je imao 4 ili 4 i pol zvjezdice i bio je uvjerljivo najlošiji igrač sredine, ali i cijele ekipe... e a ovaj golman je predobar, ali meni su ga oteli odma na početku....a ono, promocija i sve to.....očekivano jer ipak je MP 2....zanima me kako će sad stvari izgledati u 2. ligi i konačno s polu-prof statusom.....i da, dobra stvar kod kluba su financije jer mislim da ne možš biti u gubitku nikad jer ne plaćaš igrače pa nemaš neke velke izdatke....sretno dalje i naravno da pratim ovo.... ;)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #23 u: 01.03.2012, 19:18:50 »
ÄŒestitam na osvojenoj ligi i ulasku u 2 ligu. Bilo je gusto, ali eto uspio si to sa bodom prednosti. Sretno dalje.

Evo i ja sam uskoro poceo LLM pa cu uskoro napisati i ja poneki report.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline PujaAllStar

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #24 u: 01.03.2012, 19:22:01 »
LakÅ¡i dio je odraÄ‘en. Promocija je tu, a sad bi trebalo malo zagustiti.  lolcina Vidim da si opasno krenuo u kampanju prikupljanja komentara s kravicama.lolcina  Sretno u 2. ligi i do reporta  hi.
With great power comes great electricity bill.