Autor Tema: Kreiranje treninga, praktični primjeri  (Posjeta: 27837 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
Odg: Kreiranje treninga, praktični primjeri
« Odgovori #75 u: 14.07.2012, 23:11:54 »
Training guru karma gore za tekst o Delphu, fenomenalan je.  :)

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #76 u: 14.07.2012, 23:15:45 »
evo napravio sam sve kako si mi i rekao...dali sad ovo izgleda bolje?  :bo:

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #77 u: 14.07.2012, 23:20:31 »
Prati ove trening levele, oni ti govore koliko dobro igrač trenira, kakav ti je trening. Najlakše ti se prema tome orjentirati. Već time što si veći dio workloada dao Schedules treningu ovi stupci bi se trebali povećati... s njima i ocjene.  :)

Što ti je sa skinom pa nemaš ništa ispod shootinga, nema overall workratea.. maloprije me zbunilo pa automatski od zadnjeg slajdera mislio da je ukupni, ..tek kasnije skužim da nema nikako ukupnog.

EDIT: vidim da je ozljeđen.. trebat ćeš sačekati oporavak da bi vidio koliko dobro ti trening funkcionira.  :)
« Zadnja izmjena: 14.07.2012, 23:24:48 od john_doe »
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #78 u: 14.07.2012, 23:28:01 »
ma do rezolucije mi je...pa se zato taj dolje nevidi...sad cemo vidjeti kako ce to funkionirati  hi

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #79 u: 17.07.2012, 22:57:27 »
dupli post ali neka :D
eto,sredio sam nesto uz tvoju pomoc i to sad vec bolje izgleda  hi

Offline samoborac

• In map we trust!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #80 u: 17.07.2012, 23:47:58 »
Kratko pitanje za stručnjake....
Koristim svoje treninge, po pozicijama, rakli bi šturo, al opet dobri su.....
Sad pokušavam nešto više tipiziranije složit, pa me zanima dal napadaču (poacher) stavit išta od defendinga da trenira ili ostavit na 0 onaj slider?

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #81 u: 18.07.2012, 00:35:57 »
Ja bih taj dio makar održavao na istom nivou. Vodeći se onom da odbrana počinje od napada ta tri atributa dođu poprilično bitna, pogotovo za stil igre poachera.

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #82 u: 18.07.2012, 00:53:33 »
Ja bi se ravnao njegovim CA i PA. Ako ti je napadač već ispunio current ability, onda je po meni bolje isključiti defending potpuno jer u tom slučaju redistribucije CA negdje mora izgubiti da bi drugdje dobio.

Drugi slučaj ako je mlad i ima dosta prostora za napredak, ostavio bi na 2-5 klikova.. možda mu narastu ocjene u tom djelu za 1-2, po meni sasvim dovoljno, a plus ako misliš da je negdje zakinut individual trening omogućava brže dizanje bilo čega, pogotovo sa 6-7-8 (niži atribut -> manje CA potrebno da skoči)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline samoborac

• In map we trust!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #83 u: 18.07.2012, 01:40:12 »
Hvala oba  :)

Do sad sam uvijek držao uglavnom na par klikova (točnije 5), iako nikad nisam bio siguran kolko je to ispravno....
Sve u svemu onda ću i tako zadržati...

@john_doe - pitanje je bilo više općenito za sve napadače (specifičnije poachere), al trenutno igram neku razbibriga karijeru s dinamom ove dane dok sam doma, pa sad u startu pokušavam vidjet dal ću uspjet dignut kramarića na malo viši nivo

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #84 u: 18.07.2012, 01:43:52 »
@john_doe - pitanje je bilo više općenito za sve napadače (specifičnije poachere), al trenutno igram neku razbibriga karijeru s dinamom ove dane dok sam doma, pa sad u startu pokušavam vidjet dal ću uspjet dignut kramarića na malo viši nivo

I moj odgovor se odnosi na sve tipove napadača. Ako ima potencijala za ispuniti nek razvija i defending do neke pristoje razine, a ako je već na/blizu maksimalnom CA bolje probat prebacit štogod iz defendinga u bitnije atribute.

:)

Link

Offline samoborac

• In map we trust!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #85 u: 18.07.2012, 01:49:09 »
Skužio i prvi put, al se nismo razumijeli u mojem odgovoru _D

Ugl. hvala  respect

Offline Aksi

• En klub, ena čast!
  • Trener
  • *
« Odgovori #86 u: 23.07.2012, 16:16:21 »

Imate li ideju, kako još više uništiti govnara, koji nije htio produžiti ugovor? :kokice:
Još ima individual focus - Free kicks.

Offline IlCapitano

• L'unica cosa che conta
  • Trener
  • *
« Odgovori #87 u: 23.07.2012, 16:28:00 »
Hahahah, sta mu radis  lolcina :&

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #88 u: 23.07.2012, 16:28:28 »
Kul.

Offline guess

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #89 u: 23.07.2012, 16:29:24 »

Vridi li išta ovaj trening? Cilj je naravno dignit mu ove fizičke atribute.

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #90 u: 23.07.2012, 16:43:28 »
Čini se solidan  ;) Sada prati ove levelse u idućem razdoblju, ako se ijedan od ovih tactic, b.control, attack, shoot ..spusti previše nisko podigni mi koji klik, a koliko je blizu napretku u vidjet ćeš aerobic stupcu levelsa. Osim ako već nije potpuno iskoristio PA, trebao bi ubrzo vidjeti napredak.. podizanje ocjene sa 6 na 7 ili sa 7 na 8 ne iziskuje previše CA čak ni kad je riječ o fizikalijama.

Link

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #91 u: 23.07.2012, 21:09:00 »
Cris (DC, 34)

Čitajući neke osvrte na netom završenu sezonu naišao sam na jednu zanimljivost nekog novinara koji spominje kako je treća godina, potvrdilo je pravilo početak kraja uspjeha jedne generacije. Kao razloge navodi neizbježno starenje nekih oslonaca momčadi, odlazak drugih koji su prerasli mogućnosti i ambicije kluba, ali i s druge strane neizbježnu prilagodbu i jačanje konkurencije. Jedini način nastavka uspjeha dotičnog kluba je promjena oslabljenih djelova i dovođenje ili ustoličenje dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji mogu u tom trenutku ponuditi istu razinu kvalitete. Ovo mi se činio kao zgodan uvod u priču o Crisu, osloncu obrane Lyona kroz proteklo desetljeće. Proučavajući ovu teoriju o raspadu generacije, Lyon je mora se priznati dugo vremena odlično provodio politiku mjenjanja zdravo za gotovo. Odlazili su i Abidal, Essien, Malouda, Juninho.. ali rezultati to nisu osjetili, ali upravo uloga Crisa je jednim djelom dio momčadi za koji nisu našli adekvatnu zamjenu i zbog čega su u krizi već par sezona. Naravno tu je i prerana prodaja Benzeme i bespovratno izgubljena investicija u Gourcuffa, ali zamjene u obrani su čak i veći nedostatak jer niti Lovren ni Kone dosad nisu pokazali razinu kvalitete koja je potrebna šampionskoj momčadi, pitanje je imaju li tu razinu uopće, ali to su već neka buduća vremena.

Danas je u poznim godinama karijere i djelom je porazno što je i dalje na razini prvotimaca Lyona. Igrači u ovim godinama svi se prelako rješavaju, jasno da je bolje davati više šansi mlađima, ali iako 34-godišnjak Cris je i dalje od koristi. On je trenutno razina kvalitete barem da bude ''prvi s klupe'' za poziciju srednjeg braniča. Tri su bitne stvari za trajanje veterana na visokom nivou. Prva i najbitnija je smanjiti ozljede. Svaka ozljeda iza 30e zahtjeva gotovo dvostruko vremena oporavka, ali i veće šanse njenog ponavljanja ako se igrač nespreman vratio na teren.* Druga je natural fitness. U slobodnom prijevodu on označava brzinu oporavka od ozljeda, čvrstoću tijela.. uglavnom ovakvi igrači uglavnom su manje podložni ozljedama i imaju duže karijere. ** I treća je davanje prilika. I neuništivi Frank Lampard bi propao igrajući za rezerve. Pokoja utakmica u kupu i koja minuta u prvenstvu je sasvim dovoljna. Cris nije puno izgubio obzirom na veteranske godine. Nikad nije ni bio pretjerano brz, a 8,12 je ok brzina. Od ostalih mentalni atributi su mu odlični (odlično će poslužiti kao tutor), a tehnički mu nisu previše nazadovali.

*Nisu ovo nikakvi egzaktni FM podaci. Milijun je priča u sportu koje to potvrđuju - Steven Gerrard protekle gotovo dvije godine vuče ozljede, djelom zbog preranih povrataka na teren, a poslije svake oporavak ide sve sporije. I to je tako. Da bi mu produljio karijeru trener će mu ove sezone morati više pažnje pridati doziranju minutaže kako bi smanjio šanse ponovne ozljede.

** Frank Lampard iz Zvonine karijere u 37. godini. Natural fitness 20.

Trening je usmjeren očuvanju fizikalija. Brzina uvijek prije opadne pa je i naglasak stavljen na aerobic (16), dok je strenght ostavljen na 13. Ovdje nikako ne želim pretjerati, jer naporan trening lako vodi do ozljeda. Ipak natural fitness (16) mi ostavlja nadu da će Cris dosta dobro reagirati na ovakav raspored.

Intezitet je na tactic kategoriji (21). Želim da se sav gubitak u fizikalijama prenese u mentalni dio, kod kojeg tactic kategorija čini većinu. Morao sam djelom žrtvovati neke druge djelove, ali ovaj smatram prioritetom tako da je po meni opravdano.

Ball Control je na 9, možda uspori opadanje, čak i ako izgubi jednu ocjenu u sljedećih godinu dvije, to nije previše. Defending je na 13. Razlog forsiranja tactica naspram defendinga je u prirodnom razvoju igrača. Tako barem spominje više tekstova sa britanskih foruma. Do 23 godine fizički atributi ubrzano rastu i forsiranjem ih se lakše može podići. Od 25 do negdje 30 je razdoblje trajanja ili laganog razvoja igrača u svim razinama - kako godine prolaze fizikalije sve teže rastu, a sve brže opadaju, a prema tome... s godinama igrač dolazi do iskustva što nije ništa drugo do cijela ova mentalna kolona. Britanski forumi o treninzima to spominju, kad fizikalije počnu opadati, mentalni atributi lakše napreduju, pa je s tim bolje forsirati tu kategoriju treninga kako bi od Crisa barem naprvio odličnog tutora i time ga zadržao u ekipi u toj ulozi. Kasnije možda i kao trenera.

Attacking (6) i Shooting (3) su manje bitne kategorije. Nek tu gubi po jednu ocjenu po sezoni - nema veze. Nije to toliki gubitak.

I to je bilo to što se tiče Crisa. Braniči se rijetko pojavljuju u ovoj temi, veterani isto tako pa sam spojio obje kategorije u ovom. Veterana se uglavnom prelagano rješavamo - svakodnevnica daje puno primjera kako i jedan Scholes pred 40-om igra jako bitnu ulogu u doprvaku Engleske, a razlog zbog kojeg je trajao tako dugo je briga trenera za njegove igre kada je došao u veteranske godine, dozirajući mu minute i obraćajući pažnju njegovom treningu i Cris može potrajati još nekoliko sezona. Workload je klik ispod high-a, neka standardna razina. Ako bude iskazivao nezdovoljstvo aerobic je prvi na listi za smanjivanje.
« Zadnja izmjena: 23.07.2012, 22:22:53 od john_doe »

Link

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #92 u: 23.07.2012, 21:17:46 »
ko da čitan neki udžbenik, svaka čast  :&
hrk hrk

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #93 u: 23.07.2012, 21:49:52 »
Apsolutno fenomenalno. Sve ostalo bi bilo suvisno reci.  champ Moram da se javim i sa zahtevom za trening "matorca".

Evo coveka. Igra po potrebi povucenog plejmejkera ili mesara na poziciji zadnjeg veznog. Ima boljih, ali bih da ga zadrzim sto je duze moguce u postavi. Prethodne dve sezone je imao prosecnu ocenu 7.10 u ligi, za to takmicenje mi najvise i treba, posto ce za Evropu ipak biti prespor :sad:

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #94 u: 23.07.2012, 21:58:11 »
Daj jebo te, pa sad ce mu 38 godina, koji ce ti kurac on. Mutual termination.

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #95 u: 23.07.2012, 21:59:03 »
Kapiten covek, dominira.  KAVA

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #96 u: 23.07.2012, 22:22:11 »
Dobro si ga sačuvao za 37godišnjaka :D

Ili u brojkama:

strenght 13
aerobic 13
tactic 16
ball control 13
defending 14
attacking 12
shooting 5

Po SS-u se vidi padanje ocjena iz aerobica, sad kako je ova (9,7,13,9) razina dobra za poziciju koju igra i godine nebi išao previše klikova s ovim... 13 bi trebalo usporiti opadanje, a kako mu je za poziciju strenght ionako puno bitnija umjesto neke kombinacije 11-15, bolja mi je 13-13. Os ostalih tactic (16) ima najveću šansu za rast iako tu jedino ima već odlične ocjene, a drugdje jedino mi nebi smetalo kod shootinga ako mu padnu ocjene. Sve ostalo mu je bitno, pa zato 12-14 razina. M

Prati trening levele.. ako vidiš da je neka kategorije preniska i da bi mu mogle opasti ocjene, malo miksaj po slajderima. Premjesti s najvišeg levela klikve na taj, jer u tim godinama bitno je samo da usporiš opadanje. Možeš još smanjiti shooting ako ti ne smeta žrtvovati long shots, pa povećati ili nekom od fizičkih ili od ovih dolje.. zapravo, sa shootinga bi prvo išao premještati na onu kod koje level bude prenizak.
« Zadnja izmjena: 23.07.2012, 22:23:57 od john_doe »

Link

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #97 u: 23.07.2012, 22:25:51 »
Da, dosta je dobar s obzirom na godine :D Probacu ovako, do sad je bio na standardnom treningu za zadnjeg veznog, al' ocigledno vise ne moze tako. Zahvaljujem :)

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #98 u: 24.07.2012, 04:00:57 »

jel može neki trening za njega?
hrk hrk

Offline Aksi

• En klub, ena čast!
  • Trener
  • *
« Odgovori #99 u: 24.07.2012, 14:27:25 »

Nekakav youth trening za njega? Da nije na General...