Autor Tema: Kreiranje treninga, praktični primjeri  (Posjeta: 27527 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
Odg: Kreiranje treninga, praktični primjeri
« Odgovori #50 u: 18.06.2012, 00:12:00 »
pjegav narod veli oko 6 mjeseci treba da nauci potez

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #51 u: 18.06.2012, 00:13:12 »
Izgleda da je zavisno od poteza, sad je jedan naucio za mesec dana lagano :/

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #52 u: 18.06.2012, 00:14:20 »
Griješe Ružni, ovisi o potezu. Neke nauči u mjesec dana, neke nikad. Prosječno oko dva, tri mjeseca treba koliko sam ja uspio primjetiti.

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #53 u: 18.06.2012, 00:16:02 »
Fiti, jesi probao promijeniti trenera koji ga uči određeni potez? Recimo, meni na istom igraču jedan trener ne nudi ništa, drugi nudi sve poteze.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #54 u: 18.06.2012, 00:20:46 »
Probao sam, kliknem na potez i ne dobijem odgovor trenera.

Edit: Evo, sad je proslo. Izgleda da mora da postoji pauza izmedju poteza.

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #55 u: 20.06.2012, 11:09:34 »
Opet ja.

Dakle, doveden zato sto je jedini u19 igrac sa 5 zvezdica u reprezentaciji, u prevodu, mora biti otac. E, sad, kako napraviti oca od njega? :D

Offline Størm™

• Wily old manager
  • Trener
  • *
« Odgovori #56 u: 20.06.2012, 11:27:34 »
Individualno Quickness na high, kad dođe do zadovoljavajuće razine (oko 15) onda Composure dizat. Uz to mu tutora dati s većim Determinationom i davat mu što više prilike.

Ako su fizički atributi premoćni, jebe, a ovaj bi mogao svoj maksimum do 22 g bez problema ostvariti. Kakav mu je personality?

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #57 u: 20.06.2012, 11:33:39 »

Tutor mu je jedan od najbrzih igraca koje imam (acc, pace 15, bolji nece da dodju), determ. 16. Trenirao bih ga za krilo, mozda bih ga koristio kao adv. plejmejkera na toj poziciji.

Offline Størm™

• Wily old manager
  • Trener
  • *
« Odgovori #58 u: 20.06.2012, 11:46:53 »
A u kakvom su ti stanju facilities i treneri? Fali neki fitness trener. lolcina

Ne znam za ulogu adv playa na krilu, ja ne igram po tim novim pozicijama, meni je krilo ili da probija stranu ili da se ubacuje, trećeg nema. :D

Po meni ima profil za špicu, finishing će 20 biti, composure max 15, off the ball isto 18 negdje i uz to visok work rate. Jebač. Samo mu brzina fali.

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #59 u: 20.06.2012, 11:49:13 »
Pogodilo se da sam otpustio sve trenere u tom trenutku, jer su bogalji :D Sad se ceka jos neko za defanzivu i bice kul. :D

Spor je i slab za spica, ja sam fan Ibrahimovica i Drogbe :D

Offline ipsi

• Torcida 1950
  • Trener
  • *
« Odgovori #60 u: 20.06.2012, 12:35:51 »
Evo vidim da u ovoj temi se rijetko pojavljuje stoper, pa ću vam predstaviti svog.

Stefan Bell prošlu sezonu je bio na posudbi, a sad se vrati kod mene. Sada ga polagano stavljam u prvu i nadam se da su ovo dobri treninzi za izgraditi pravog stopera.

« Zadnja izmjena: 20.06.2012, 12:38:26 od ipsi »
ja da igran nogomet vjerojatno bi bija najbolji veznjak na svitu, steta sta san lino djubre pa mi je draze pit i unistavat se nego slat vizionarske lopte s ocima

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #61 u: 20.06.2012, 12:37:13 »
Ja bih mu stavio fokus na brzinu, za pocetak. Ne volim spore igrace :/

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #62 u: 20.06.2012, 12:42:59 »
Ima 192 i dobar anticipation. Mertesacker profil rekao bih, covering defender. :D
Digni mu brzinu svakako, a onda se prebaci na sređivanje mentalnog dijela. Koji klik sa treće na drugu kolonu u treninzima bi valjao.

Fiti znaš da nisam ljubitelj playmakera na krilu, ovaj put bez mog komentara.  KAVA
Pohvale za zvjezdice, dobro si ih sredio. :D

Offline 123

• Trener
  • *
« Odgovori #63 u: 20.06.2012, 16:20:47 »
Kako dodajete te poteze?Ja to mogu samo u backroom advice kada mi ass.manager ponudi.
"U tebi su tri čovjeka:
Jedan,kakav bi želio biti.Drugi,kakav misliš da jesi.
I treći, kakav si zaista.Tog jedino ne poznaješ."

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #64 u: 20.06.2012, 16:35:24 »

Offline 123

• Trener
  • *
« Odgovori #65 u: 20.06.2012, 18:22:05 »
Hvala :&
"U tebi su tri čovjeka:
Jedan,kakav bi želio biti.Drugi,kakav misliš da jesi.
I treći, kakav si zaista.Tog jedino ne poznaješ."

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #66 u: 21.06.2012, 16:40:03 »
doso za k me uhvati veratti kod mene za free, proslo je par mjeseci i evo kako napreduje  :)

+ naucio je killer balls

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #67 u: 24.06.2012, 16:55:09 »
evo kako veratti napreduje,

ima sve PPM osim come deep to get the ball

Offline Aksi

• En klub, ena čast!
  • Trener
  • *
« Odgovori #68 u: 27.06.2012, 13:30:59 »
Imam jednog zanimljivog mladog igrača, ali pojma nemam šta ću sa njim.

Za BWM ima loš: agression, anticipation, bravery, positioning, stamina, strenght.
Za DLP ima loš: decision, off the ball, stamina.
Nekakav prijedlog?

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #69 u: 28.06.2012, 23:39:50 »

doso je do zadovoljavajuceg 18-18 passing-kreativnost

sad ce malo poradit za defenzivi  :)

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #70 u: 29.06.2012, 23:18:40 »
Citat: Aksi

17godišnjak je, pa zašto mu nebi sada ovih prvih par sezona samo ispravljao sve ove izrazite nedostatke - praktično trenirao all-round veznjaka. ...što treningom, što jednostavnim rotiranjem individual focusa off the ball, strenght, positioning... Dečko je vrijedan (determination 14, work rate 15), još ako mu nađeš nekog tutora... Ja bi se kasnije tek opredjelio na neku specifičnu rolu, potrebno je izgraditi najprije neku osnovu da bi kasnije imao na što graditi.

Citat: Nik Praskaton

;) koja rola? Preporučam off the ball za individual focus. Inače jako dobar napredak.

“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #71 u: 30.06.2012, 17:09:27 »
DLP(S), ok probat cemo off the ball

zasad je ovakav trening  ;)

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #72 u: 13.07.2012, 15:59:10 »
Fabian Delph (MC, 21)

Fabian Delph je sa 19 godina prešao iz tadašnjeg trećeligaša Leedsa u Aston Villu za 7.5 milijuna eura. Poznato je da Englezi cijene svoje mlade puno više od ostalih nacija*, ali svaki pratitelj nogometa se morao zapitati, što to ima mali Fabien da je iz Ville izvukao tolike novce.  Zapravo u tom trenutku samo jednu stvar – fizičke predispozicije u kombinaciji sa solidnom kontrolom lopte koju je tada pokazivao i čvrstim karakterom koji opet govori da on neće tek tako profućkati svoj talent. Fizikalije su dovoljne za napraviti karijeru u gotovo svakog profi sportu. Čak je nogomet jedan od sportova u kojem je to i najmanje izraženo. Otok je specifičan, pa dečko iz treće lige vrijedi 7.5 milijuna.

* Za usporedbu, kod nas je uobičajeno više vjerovati u nekog Bolivijca nego u mlade iz vlastitog juniorskog pogona.

Tipično englesko krilo karijeru gradi na dominantnim fizikalijama, solidnom centaršutu i jednodimenzionalnom driblingu. To je u pravilu uvijek dovoljno za imati solidnu karijeru. Lennon, Wallcott, Pennant … su dokazi istog. Delph ima potrebnu brzinu, dribling mu je sasvim solidan, a i centaršut se da još izgraditi. Da nebi previše odskakao od sunarodnjaka s krila taktička kolona mu je mizerna, kao i defanzivna odgovornost. Ovo jasno pokazuje jedan put kojim možete krenuti s ovim igračem – istrenirati mu ML poziciju (left only foot), natrpati attack, tactic i ball control kolonu koliko ide i sigurno ćete imati wingera, barem u rangu Pennanta, vrlo lako moguće i Lennona.

Ovo je pak jedna kombinacija, AaronLennon potencijal je tu, ali ja želim krenuti drugim putem gradeći karijeru Fabiana Delpha. U ovom trenutku on je tipični engleski box-to-box runner, čija izvedba dobrim djelom ovisi o njegovom partneru u veznoj liniji. Taktički i defanzivno nije potkovan, pa je tu uz njega potreban holder koji će pokrivati prostor iza njegovih leđa. S druge strane nedostatak trke holdera Delph nadoknađuje visokim presingom po cijelom terenu. Petrov – Delph činili su komplementaran dvojac za budućnost Ville, obzirom na solidne dodavačke sposobnosti Bugarina, ali Villa će morati pronaći nekog drugog partnera. Koliko koristan takav igrač može biti pokazuje Andeson iz Uniteda (usporedba) – nivo koji Delph sigurno može dostići i već sada su slični igrači s jednom uvjerljivom razlikom u work rate-u. Ipak, u Delphu ja vidim LukaModrić potencijal (usporedba), podrazumijeva se da je razina Andersona minimum koji će Delph sigurno dostići u par sezona, ali ako pogledamo koliko su rijetki igrači poput Luke – deep play-a koji pomaže u distribuciji lopte ima danas gotovo svaka momčad, ali prečesto su to statični igrači koje bolji defanzivac u napadu može blokirati. Za razliku od toga Lukina kombinacija snalaženja bez lopte, brzine i agilnosti puno težim čini markiranje od strane protivnika, a njom nadoknađuje manjak defanzivne pozicioniranosti (opet je nužan pravi partner u veznoj liniji). Delph nikad neće imati takvu razinu kreativnosti ili dodavnja kao Luka, ali ako bi barem to podigao na neku solidnu 14-15 razinu, plus uz bolju taktičku potkovanost mogu imati jako dobrog deep play-a i puno bolju tranziciju lopte. I ako ne uspijem dovesti ga u tu razinu, opet će biti novi Anderson. Coach report otkriva još dosta potencijala kojeg može ispuniti – vrijeme je za trening.

Fizičke kategorije nisam previše forsirao, strenght (12), aerobic (9) uz otvorenu opciju smanjivanja za još jedan klik kako bi se otvorio workload za ostale kategorije. Aerobic već ima na visokoj razini, tako da je to potrebno samo održavati, dok mu nebi škodila koja ocjena više u strenghtu – najviše me kopka premal work rate (12) pa se nadam da će barem na 13 to podići – 14 bi već bilo idealno. Ne želim trošiti CA atributima iz strenght kategorije koje ionako za svako podizanje uzimaju više potencijala, pa ću nekako i prežaliti work rate.

Taktička nepotkovanost je najveća mana Delpha zbog čega ovdje i idem sa 22 klika. Nužno je ovo podići na barem 13-15 razinu ako želim imati korisnog startera. Čak razmatram opciju povećanja tactica na 25 klikova na štetu aerobica i strenghta.

Ball control kategorije on već ima na ok razini. Nije neki sjajan dribler, ali za srednjeg veznog ima dosta dobru kontrolu lopte. Mladost i velik prostor do ispunjenja potencijala daju naznaku da će i ovih 12 klikova biti dovoljno da bi se podigli atributi za 1 ocjenu, što bi bilo dovoljno. Kasnije mogu još dići tehniku individualnim treningom, ako bi bilo potrebno.

Defending i attacking su obje na 16 klikova. Defanzivno je već na razini Luke, do Andersona mu fali jako malo, ali želim imati ovdje ocjene u razini 11-13 – jasno je da će i dalje za njegovo iskorištavanje biti potreban defanzivni partner u vezi, ali ne želim da taj partner mora cijelu utakmicu ispravljati njegove greške u postavljanju. Attacking je isto tako jasna – za playmakera potrebna je doza kreativnosti, kretanja bez lopte – već ima pristojnu razinu, neće tu trebati puno.

Shooting je na 8 klikova. Razmišljao sam i o smanjivanju na manje, ali ne želim opadanje long shoot-a kojeg ima 14.

Ovog puta workload je par klikova iznad uobičajene razine, ako bude nezadovoljan vraćam ga nazad, ali mislim da Delph može to izdržati. Individual focus je na markingu – 5 je preniska ocjena čak i za igrača kojem defanziva nije prioritet, a plus što je ocjena manja lakše će je podići, tako da idem s ovim neko  vrijeme. I plus uz sve ovo, iako ne bih otpočetka to koristio. Kad napreduje u  nekim segmentima, postane bolji all-round veznjak istrenirao bi mu AMC poziciju kako bi ga mogao koristiti kao advanced playmaker (support). Mogao bi se odlično iskoristiti kao direktni bloker na protivničkog playmakera na DM-u ili kao back up plan protiv ekipa kad mi je potreban višak igrača u sredini i stabilnost u posjedu. Sada bi mu treniranje iste uzelo 10% ukupnog workloada što smatram previše, kako se nalazi u fazi brzog razvoja, a gore opisanu rolu ionako neće moći odigrati kako treba. To je cijela priča o Fabianu Delphu. Ovdje se isto tako vidi ljepota treninga, kreiranja dugoročnog razvoja igrača. Od istog startnog materijala možete dobiti Aarona Lennona ili barem pola Luke Modrića – za većinu ekipa sasvim dovoljno. 
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #73 u: 14.07.2012, 22:20:56 »
Moze pomoc..dali ce ovi treninzi ista pomoci Lendricu ili ce ga unistiti :D

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #74 u: 14.07.2012, 23:04:36 »
Vidiš gore ovo polje Trening Levels ovi stupci gore ti kazuju kolika je vjerojatnost da će tvom igraču napredovati atributi koristeći ovaj trening. Imaš ih redom u tamnijim bojama ovr, str, aerb, tact, ball, def.. znači što je taj stupac viši to su veće šanse igraču da mu se atributi iz te kategorije povećaju. Tebi je ovim treningom attacking kategorija svijetla, shooting je nešto ispod u tamnijoj nijansi, i jedino aerobic od ostalih je nešto iznad ove prve linije. Znači da ti trening i nema nekog efekta na igrača, p ovom možeš očekivati rast ocjena iz Attackinga, možda kod shootinga, ali kako i tom stupcu fali pola do vrha, vjerojatno ne.

Razlog je premali workload koji ti ide na scheduled trening - samo 15%, match preparation jede pola workloada, a ostatak si mu pojeo sa preffered movesom i individual focusom.

Ja bi smanjo match prep, vjerujem da ti je 1.12 taktika već fluidna, a tada je dovoljno držati ovaj match prep dosta niže, nije potrebno 50% + opcija za individual fokus.. vidi koliko će ti narasti stupci ovih trening levelsa, kad smanjiš match prep, pa po potrebi mislim da je bolje osloboditi 15% workloada sa individual fokusa na njegov cijeli trening, a individual bi vratio kad nauči ovaj PPM.

Dalje intensive workload bi ti mogao imati kontra efekt, kako nema neki natural fitness (12) i work rate (10).. nezadovoljan igrač puno sporije napreduje. Teško da on može podnijeti toliki workload, smanji bar 4-5 klikova na hard. EDIT: zeznuo sam se ovdje :D nemaš ukupnog workloada na SS-u ispod shootinga?!? Takva fora sa skinom ili neka druga stvar?

I naravno uz bolji determination sve ocjene će puno brže napredovati, probaj mu sredit tutora. To ima velik značaj.
« Zadnja izmjena: 14.07.2012, 23:12:29 od john_doe »

Link