SEASON 2028/2029 – PART 2.
U nastavak sezone idemo u nadi da ćemo biti bolji u odreÄ‘enim segmentima nego jesenas. Prije svega želio bih da poÄnemo davati viÅ¡e pogodaka dok od obrane oÄekujem da nastavi s onako dobrim igrama.
Iako nisam imao u planu da dovodim nikog u ovom prijelaznom ruku ipak sam odluÄio da kupim jednog mladog krilnog igraÄa lijeve strane. RijeÄ je o mladiću starom 20 godina, a velik Äimbenik dovoÄ‘enja bila je i njegova cijena, transfer je koÅ¡tao svega 1.5 M EUR.
===============================================================================================================
Da Vam odmah kažem, osvojili smo naslov prvaka Engleske, ali...
Nije ovo bilo onako kako sam ja to zamislio. Nije, nije... OdliÄan je to rezultat, ali bilo je tu nekih manjkavosti koje treba ispraviti. Malo smo viÅ¡e postigli pogodaka u drugom dijelu nego u prvom, ali smo ih i puno viÅ¡e primili (I. Dio 32 – 10, II. Dio 44 – 22) zatim odigrali smo katastrofalno kraj sezone gdje smo skoro ispustili 9 bodova prednosti na tablici te zamalo doveli u pitanje naslov prvaka par kola prije kraja sezone.
Ajmo redom...
Drugi dio sezone otvorili smo
gostujućim porazom od Manchester United-a 3 - 2.
Nakon toga ostvarili smo impresivnu seriju od 11 uzastopnih pobjeda od kojih je posebno bila dojmljiva
pobjeda doma protiv City-a od 6 – 1.Kao Å¡to sam na poÄetku sezone predviÄ‘ao Liverpool je bio naÅ¡ glavni konkurent za naslov prvaka te nam je cijele sezone puhao za vratom. Do 31 kola sve je izgledalo vrlo dobro, ali u zadnjih 7 kola Äak tri puta bili smo poraženi te smo dopustili da pred veliki derbi koji smo u 35-tom kolu igrali u gostima kod Liverpool-a uÄ‘emo sa svega tri boda prednosti. Ipak momci su pokazali da smo najbolji kad je najpotrebnije te smo ugrabili
pobjedu vrijednu potvrde prvog mjesta uz hattrick M. Kubistela.
Ipak da napravimo još malo drame pobrinuli smo se već u idućem (36 kolo) domaćim porazom protiv West Ham-a od 0 – 2.
U zadnja dva kola upisali smo dvije pobjede te smo uz dosta drame u završnici sezone osvojili naslov prvaka Engleske.
- Tablica -- Rezultati -===============================================================================================================U osmini finala Lige Prvaka protivnik nam je bila Roma koju smo pobijedili u obje utakmice te se u idući krug natjecanja plasirali ukupnim rezultatom 6 – 1. U prvoj utakmici u gostima pobijedili smo 3 – 1, a u uzvratu smo samo potvrdili plasman pobjedom od 3 – 0.
ÄŒetvrtfinale smo odradili zaista impresivno. Protivnik nam je bio Real Madrid, jedna od najjaÄih svjetskih momÄadi. Prva utakmica bila je na rasporedu u Madridu. Priznajem, cilj nam je bio ostati neporažen, a potajno smo se nadali i postignutom pogotku u gostima. MeÄ‘utim tu utakmicu smo odigrali fantastiÄno te smo ostvarili
visoku pobjedu od Äak 5 - 2 te smo već u prvoj utakmici osigurali prolazak meÄ‘u Äetiri najbolje momÄadi.
Uzvrat je bio formalnost te smo
pobijedili rezultatom 2 – 1.U polufinalu nas je Äekao stari poznanik momÄad Liverpool-a. Å to drugo da kažem nego da smo u dvije utakmice bili neprepoznatljivi. Poraženi smo i doma i u gostima te se Liverpool zasluženo plasirao u finale u kojem ga Äeka momÄad Barcelone.
Liverpool – Q.P.R. 1 - 0Q.P.R. – Liverpool 0 - 2Rezultati===============================================================================================================Chelsea je bio naÅ¡ protivnik u polufinalu ovog natjecanja, rival protiv koga su pobjede uvijek od posebnog znaÄaja.
Prva utakmica je bila možda najbolja utakmca u mojoj karijeri. Rapsodija mojih igraÄa koji su igraÄe Chelsea ponizili do te mjere da im je najbolje da idućih nekoliko mjeseci ne izlaze nigdje iz kuće. Uglavnom
razbili smo ih rezultatom od Äak 9 - 1 uz izuzetan uÄinak baÅ¡ svih igraÄa na terenu.
Uzvratnu utakmicu odigrali smo s rezervnim sastavom te smo poraženi Äak 4 – 1. Svi odreda su podbacili te će se nakon ove utakmice pojedinci bogami zamisliti koliko dugo će joÅ¡ biti igraÄi Q.P.R.-a. Ovo im je bilo upozorenje, žuti karton nakon kojeg slijedi... svi znate Å¡to.
U finalu nas je doÄekala momÄad Tottenhama koju smo pobijedili rezultatom 2 – 0 te smo nakon pobjede u Community Shieldu osvojili i drugi trofej ove sezone.
Rezultati===============================================================================================================U FA Cup-u smo dogurali do polufinala u kojem smo poraženi od Arsenala rezultatom 1 – 0. Posebno sam bio zadovoljan utakmicom Äetvrtfinala u kojoj smo pobijedili momÄad Liverpoola.
Možda smo mogli i trebali biti bolji u polufinalu, ali jednostavno nekad se izgubi iako smo tokom cijele utakmice bili bolji protivnik.[/size]
Rezultati===============================================================================================================
Ove sezoni u igri je bilo 5 trofeja, osvojili smo ih 3 i treba biti zadovoljan. Treba takoÄ‘er uzeti u obzir da sam na poÄetku sezone dosta promjenio i momÄad, stigli su neki novi igraÄi koje se tek trebaju potpuno adaptirati, prikljuÄeno je i nekoliko juniora...
Postojali su i neki nedostaci koje treba ispraviti i na Äemu se ovo ljeto treba raditi te se nadam da ćemo u novu sezonu krenuti spremniji, iskusniji i bolji.
Za kraj ovog reporta želio bih Vam prikazati kako su odigrali igraÄi koje sam kupio na poÄetku sezone kao i oni mladići koje sam prikljuÄio prvoj momÄadi iz omladinskog pogona:
Jose Luis Alonso
Alvaro Casanova
Milan Luptak
Carlos Fierro
Zoran Scepanovic
Dominic Kontny
Gaston Noguera
Hans Schulz
Jan Herrmann
Hvala
Pablo King, manager od Queens Park Rangers
PRATITE, KOMENTIRAJTE, HVALITE, KRITIZIRAJTE...