Autor Tema: Povratak otpisanih  (Posjeta: 16764 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline meraklija

• PRO KLADIONICAR
  • Trener
  • *
Odg: Povratak otpisanih
« Odgovori #75 u: 13.02.2012, 12:56:04 »
drago mi je da  napredujes no ima tu jos prostora za napredak pogotovo u taktickom dijelu

Offline Hegoâ„¢

• NK OSTRNA 4EVER
  • Trener
  • *
« Odgovori #76 u: 13.02.2012, 18:36:58 »
Zanimljiva karijera. Lijepo napreduješ :)

Mogu samo reći da mi je stvarno žao Å¡to nema viÅ¡e karijera kao Å¡to je bilo prije 3-4 godine.  :sad:
Tom Selleck je Thomas Magnum.

Offline zli_sinek

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #77 u: 20.02.2012, 20:23:37 »
Evo gledam malo tvoj napredak jer i sam igram sa moćnom Boavistom i mislim da trebaÅ¡ igrati malo viÅ¡e napadački... obrana u portugalu se jednostavno ne isplati dok ne skupiÅ¡ lovu koja je uvjerljivo najveći problem s njima i dok ne kupiÅ¡ dobre stopere/bekove.. do tad ti preporučam viÅ¡e napadački orijentiranu formaciju jer ćes skupiti puno viÅ¡e bodova i lakÅ¡e osigurati opstanak...  Barem ja tako igram i za sad imam super rezultate (Promocija iz 3 u 1 ligu kroz 2.sezone tj svaku sezonu osvojena liga i promocija u rang viÅ¡e,a u prvoj ligi trenutno isto imam dobre rezultate)... ViÅ¡e o njima ću pisati pod LLM jer mislim da se tamo bolje uklapa,,,
Mi imamo Ludaru,a gdje je vama?

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Povratak otpisanih - nastavak
« Odgovori #78 u: 21.05.2012, 20:14:09 »
Nakon duga tri mjeseca neizvještavanja i napuštanja ove karijere i u međuvremenu posvećivanja nekim drugim stvarima u životu i igranja nekih bezveze karijera, vraćam se jedinoj pravoj hardcore karijeri u mojoj FM povijesti koja je tek na pola puta ostvarenja mojih prvo postavljenih ciljeva kada sam krenuo pisati. Iako sam odigrao jednu sezonu nakon posljednjeg reporta nisam se uspijevao motivirati za pisanje, ali kada sam primijetio da postoji još jedna karijera s identičnim imenom kao ova moja, odlučio sam pokazat koja je "prava". Kao što rekoh sezona je završena i report će biti za cijelu sezonu ali sažetiji nego prethodni kako Vas ne bih zamarao.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

B O A V I S T A

FUTEBOL CLUBE

5. SEZONA - 2015/2016 (Liga ZON Sagres)

Uprava je kao konačni cilj postavila plasman u sredini tablice, a o našoj snazi u borbi za titulu govori i koeficijent 201 za osvajanje prvenstva. Došla je i prva službena ponuda za moj angažman, konkretno za kormilo reprezentacije Venecuele, što sam odbio jer sam se želio posvetiti samo Boavisti i ničemu drugom.

TRANSFERI

Sumirani transferi za cijelu sezonu, ali ionako je glavnina obavljena već početkom sezone. Nažalost, krajem prethodne sezone, vođa obrane Tonel nije želio produljiti ugovor s Boavistom i otišao je u WBA, što je bio priličan gubitak. Najveće pojačanje je bio Malijac Lassiné Traoré, robusni napadač od kojeg se prvotno očekuje privikavanje i razvoj a kasnije i da bude glavna opasnost. Najveći transfer u novoj povijesti kluba od €1,8M što je 20 puta veća cifra od one za koju ga je kupio Litex. Uglavnom je iznos na otplatu od 48 mjeseci plus klauzule ukupne vrijednosti €850k (50 nastupa plus 30 ligaških golova), te 25% zarade. Drugi važni pridošli igrač je Marin Ljubičić, vrijedni defanzivac koji je došao nakon isteka ugovora. Thomas Schrammel je stigao na posudbu iz Omonie kao konkurentni igrač na lijevom beku. U nastavku sezone kupili smo perspektivnog Alexandrea iz Ponte Prete koji bi mogao izrasti u odličnog beka.

Najznačajniji odlazak je povratak Håkona Kjævea u domovinu za €1,1M u kešu. Igrao je malo prethodnu sezonu zbog ozljeda, postao je tek 4/5 špica i rastanak je bio bolan pošto nas je uveo u prvu ligu.

Kao što već rekoh report će biti kraći od uobičajenog jer sam davno to igrao tako da se ne sjećam najboljih utakmica. Pripreme su odrađene vrlo dobro i nakon poraza u otvaranju od Sportinga nanizali smo seriju od 7 utakmica bez poraza. Sa velikanima smo se dobro držali kod kuće (poraz od porta i remizirali sa "ostala" dva kluba), dok smo u gostima izgubili, pogotovo je bolan bio potop kod Porta. U konačnici smo završili na četvrtom mjestu što nas vodi u posljednje kolo kvalifikacija za Europsku ligu naredne sezone, prvi službeni izlet u Europu nakon mnogo godina apstinencije, prvi pod mojim kormilom. Najbolja obrana u konkurenciji "ostatka" portuglaskih klubova je obradovala, napad će morati postati učinkovitiji da bismo se priključili "Velikoj trojki".

Doguravši do finala ostvario sam najveći uspjeh u kupu do sada, nažalost izgubili smo od Maritima ukupnim rezultatom 2-1, domaća pobjeda od 1-0 bila je dovoljna tek za oproštaj. Kup je osvojio Sporting.

Opet smo zapeli u drugoj fazi skupina, ovog puta uspjeh je bio veći jer smo bili bolji od Porta koji je bio zadnji u našoj skupini i jer nismo izgubili utakmicu. Nažalost dalje je prošla Braga zbog bolje gol razlike.

MOMÄŒAD

Navijači su za najboljeg igrača sezone odabrali Esmaëla Gonçalvesa koji je učinkom ponovio prošlu sezonu gotovo u identičnim brojkama, najbolji je strijelac sa 14 pogodaka. Zbog konstante partija, zaslužio je i poziv u reprezentaciju za koju još nije nastupio. Lassiné Traoré se još uvijek prilagođava i nažalost često ozljeđuje na utakmicama (3x po 3 tjedna), ali ispunjava ono što se očekuje od njegovog tipa igrača, spušta lopte za ostale igrače. Zbog tog aspekta igre i odličnog izvođenja slobodnjaka i kornera bio je naš najbolji asistent. Veliki boom napravio je mladi José Carlos koji je izabran za drugog najboljeg mladog igrača u ligi, te postaje naš glavni playmaker. Najbolji su u obrambenoj fazi bili Loïc Poujol i Marin Ljubičić.

Moja malenkost je najbolji trener lige.

Naravno da sam zadovoljan sezonom, u odnosu na prošlu sezonu napravili smo iskorak u svim domaćim natjecanjima, a najveći uspjeh je zasigurno plasman u Europsku ligu. Tj u zadnje kolo kvalifikacija koje moramo proć ako želimo i dalje napredovat. Jedini minus jesu konstantni porazi od Porta, mislim da i ako ću odigrat 20 sezona neću izravnat skor.

Za poziciju u ligi smo dobili €1,19M, a stanje u blagajni je i dalje očajno. Nakon nagrade za plasman minus je bio oko €2,5M uz gubitak od gotovo €800k. Uz sve financijske probleme, koliko god se trudio ostati u razumnim granicama trošenja, infrastruktura zaostaje za tehničkim napretkom ostatka nogometnog svijeta tako da hitno moramo zaradit neke novce. U toku sezone našli smo novi feeder klub u vidu nekad stabilnog drugoligaša Trofensea koji je ove sezone ispao u nižu ligu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kao što rekoh u uvodu, skratio sam prethodni obrazac pisanja reporta i sveo na sezonski report bez previše ss-ova tekmi i slično. Ukoliko nekoga zanima nešto iz igre, neka pita. Čitamo se dalje uskoro!
« Zadnja izmjena: 22.05.2012, 18:38:40 od LouJo »

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #79 u: 21.05.2012, 20:21:59 »
Lujo ljubitelju čarobnog četverokuta u međuvremenu su ti i ime otuđili i ukaljali ga.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #80 u: 21.05.2012, 20:46:51 »
Moderatori čine sve kako bi ovo kazneno djelo bilo sankcionirano na prigodan način te kako bi imenu ove karijere vratili njen ugled.

Moderatorski tim

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #81 u: 22.05.2012, 18:44:37 »
Lujo ljubitelju čarobnog četverokuta u međuvremenu su ti i ime otuđili i ukaljali ga.

haha koja si legenda, spominješ mi taj pojam po drugi put u par mojih postova :P

jel to zbog forsanja ove formacije ili lapsusa za euro '84?  hmm

uglavnom, moje ime nije okaljano, bar se nadam.

Moderatori čine sve kako bi ovo kazneno djelo bilo sankcionirano na prigodan način te kako bi imenu ove karijere vratili njen ugled.

Moderatorski tim

nisam znao da je kazneno dijelo, samo sam izrazio mišljenje kako nije u redu da se kopira nečiji naslov teme, pa u kojem god dijelu foruma to bilo. još gore je što ste se Vi Moderatori opravdali kako je moja tema bila zaključana te da zato niste reagirali. a ugled neće vratit nitko osim mene. a to će bit teško, ne znam jel koja karijera uspjela oživjet nakon zaključavanja :D

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #82 u: 22.05.2012, 18:49:46 »
Lujo ljubitelju čarobnog četverokuta zezam te.  hi

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Odg: Povratak otpisanih - nastavak
« Odgovori #83 u: 03.06.2012, 02:51:26 »
Prvi izvještaj nove sezone ovog puta ide nakon ulaska u novu kalendarsku godinu, a ne nakon završetka polovice prvenstva kako sam do sada radio. Razlog tome je što nema prave polusezone, igrači imaju manje od dva tjedna odmora na prelasku u Novu godinu. Ovako mi je jednostavnije i ne moram razmišljat koje stvari da izostavim pošto je kretao Bwin kup početkom iduće godine a nije spadao u prvi dio sezone.

B O A V I S T A

FUTEBOL CLUBE

6. SEZONA - 2016/2017 (Liga ZON Sagres)

Uprava ove sezone od nas očekuje plasman u Europsku ligu, što smo uspjeli prošle sezone i nema razloga da to ne napravimo opet tako da je to realno očekivanje. Pošto smo počeli lagano ulaziti u bolju financijsku situaciju prodajom igrača i zaradom od igranja u prvoj ligi, došlo je do prostora za konstantnim ulaganjem i poboljšanjem momčadi, ali i vraćanju investiciji u razvoj juniorskog pogona koji je među lošijima u ligi. Zbog i dalje ne bajnih ali sada stabilnijih financija usredotočit ću se na mlađe igrače kojima će rasti cijena i na kojima ću pokušati zaraditi. Kao prilog tome ide i podatak da imamo najmlađu momčad u ligi (club comparison informacija)

TRANSFERI

Krajem prošle sezone teško smo izgubili od Porta 7-0 nakon čega sam udario kazne igračima koji su igrali iznimno loše neisplatom plaće. Jedini koji se pobunio bio je Tomislav Šarić, sa kojim je razgovor doveo do stavljanja na transfer listu. Dogovoren je transfer u Nottingham Forest za €2.4M u kešu, a ostvaren je otvorenjem transfer rokova što se ne vidi u gore postavljenom ss-u koji je ubrojen u ovu sezonu. Razlog brzog odricanja njegovih usluga bio je uglavnom zbog velike konkurencije u veznom redu i njegova netolerancija prema mojoj kazni iako je odigrao katastrofalno tu utakmicu (5.4), a nije bio među ključnim igračima. Nekolici igrača je istekao ugovor dok je dobar dio poslan na posudbe u feeder klubove. Osim Šarića, prodali smo još samo dva igrača, jednog koji je bio okosnica obrane. Sporting je pokazao veliko zanimanje i nakon licitiranja sa cijenom prodali smo Antonia Martineza za €4M (2.5M na 16 rata). Drugi odlazak bio je onaj Follmana kojemu je na kraju aktualne sezone isticao ugovor, nije puno bolji od pridošlih golmana a imao je velika primanja tako da je €250k zadovoljavajuća svota.

Tsvetan Neychev je prvi od dvojice novih vratara, s kojim je bio potpisan predugovor tako da je došao bez odštete. Izniman talent koji će zamijeniti Follmana iako nije bilo u planu da odmah uskoči među vratnice. Također bez odštete, iz domaćeg kluba Navala, pristigao nam je solidan talent Reinaldo Sampaio. Igrač zanimljivog imena, Washington, je kupljen za €325k i bit će druga opcija na lijevom beku kao strašan potencijal. Marcos je prvi igrač kojeg nam je neki parent club (St. Ettiene, At. Madrid i Sevilla) poslao na posudbu i bit će koristan, pogotovo što ne moramo plaćati njegove usluge (nisam siguran za bonuse). Ruben Alfaiate je mladi golman iz Benficine škole koji je bio bez kluba i bit će rezerva Neychevu. Nakon prodaje Martineza imao sam solidan prvi izbor stopera ako bih Poujola povukao na tu poziciju iz veznog reda, što mi se nije činilo kao najbolje rješenje jer u rezervne opcije nisam imao puno povjerenja. Tako je doveden iskusni Portugalac Jorge Teixeira te sada imamo stoperski par Teixeira-Teixeira pošto je drugi stoper Danilo Teixeira. Posljednja pridošlica je Prince Ndlovu, još jedan talent, iz JAR-a, na poziciji stopera koji će dobivati priliku za razvoj.

Transfer rok iznimno pozitivan, zaradili smo, odnosno zaradit ćemo, ukupno €7M (računam i Šarića), dok su rashodi na ulazne transfere bili 10 puta manji.

PRIPREME
Krenuli smo porazom od Lensa no osim rezervi Porta koji bi kod nas bili prvotimci smo samljeli sve ostale. Doduše osim ta dva spomenuta protivnika nitko nije bio renomirani klub.

CILJEVI ZA Å ESTU SEZONU
1. Plasman u Euro natjecanje
2. Ne osramotiti se u Europskoj ligi
3. Probat napravit iskorak u rezultatima u kup natjecanjima
4. Ne izgubit od Porta
5. Pobijediti barem jednog portugalskog velikana

PRVI DIO SEZONE

Uistinu smo krenuli furiozno u novu sezonu, sa četiri uzastopne pobjede sjeli smo na vrh tablice sa najboljim napadom i obranom. Taj odličan niz prekinuli su naša dva rivala, Belenenses i Vitória Guimarães su nas pobjedili sa po 3:1, a dva kola kasnije i poraz od Porta rezultatom 2:0 nas je spustio na četvrto mjesto. U idućih pet kola ne gubimo utakmicu i zadnju ligašku utakmicu u godini smo kod kuće pobijedili Sporting u vrlo zanimljivoj utakmici sa 3:2. Nakon 13 odigranih kola (od 30), trenutni plasman nam je treće mjesto. Jednog velikana smo skinuli, ali smo izgubili od Porta. Opet. Sporting je iznimno loš i došao nam je u najboljem trenutku, a novi trener im je Luciano Spalletti.

U kombinaciji sa Europskom ligom i teškim utakmicama u ligi, kup su uglavnom igrali rezervni igrači koji nisu bili u prvom planu. Prvo spoticanje bilo je u petoj rundi kada smo na penale prošli Naval. U četvrtfinalu smo izvukli nesretnu Vitoriu Setúbal koja je u prvenstvu loša, ali od koje smo u produžetku izgubili 1:0 iako smo bili dominantna momčad. Kažem nesretna jer je ovo jedna od rijetkih momčadi protiv koje nismo ubilježili pobjedu i tome ćemo uskoro morati stati na kraj. Utjeha u ovom natjecanju mi je što nijedan "veliki" klub nije dogurao dalje od mene, dapače, ispali su rundu prije, ili čak i dvije kao Sporting.

U posljednoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu, kao nositelj zbog dobrog koeficijenta kojeg su skupljali naši protivnici u domaćoj ligi, izvuki smo Žilinu. Prva utakmica u gostima je završila našom minimalnom pobjedom, a u uzvratu smo lijepo obilježili mali jubilej od mojih 200 utakmica visokom pobjedom od 5:1. Za plasman u grupnu fazu dobili smo €1M nagrade što će jako pomoći našim financijama. Kao klub u trećoj jakosnoj skupini izvučeni smo u skupini L sa Crvenom Zvezdom koja je bila kanta za napucavanja, te Borussiom Dortmund i Valenciom kojih sam se bojao. Crvenu Zvezdu smo neočekivano i mi nakantali što su učinili i Nijemci i Španjolci. Sa Valenciom sam doma odigrao čvrsto 0:0, a veliko iznenađenje smo priredili u gostima u idućem kolu. Odigravši 2:2 sa Borussiom, gdje smo izjednačili netom prije kraja utakmice iz kornera golom Danila Teixeire, nakon 0:0 kod kuće imali smo prednost pred njima u slučaju istih bodova te sam se počeo nadati prolasku iako smo do tada bili bez poraza. U predzadnjem kolu smo pobijedili Zvezdu, a nadao sam se da će Valencia pobijediti Borussiu čime bih gotovo sigurno i kolo prije kraja izborio prezimljavanje. Nažalost odigrali su još jednu utakmicu bez golova i u zadnjem kolu smo bili jedina skupina bez već plasiranog kluba, svi troje sa devet bodova! Pošto smo igrali u gostima kod Valencie, već sam se počeo pozdravljati sa prezimljavanjem. Napravivši nekoliko taktičkih izmjena i detaljno pripremajući utakmicu dobro smo se pripremili za utakmicu sezone, kakvih nije bilo godinama. Čim smo krenuli s centra, u 24. sekundi Lassine Traoré pogađa za naše vodstvo, ali Manu ubrzo izjednačuje. U 36', iz kornera koji su jedno od naših najjačih oružja, Jorge Teixeira pogađa glavom za 2:1 što je ostao konačan rezultat nakon uspješnog zatvaranja utakmice. Boavista se nakon više od 10 godina vratila na nogometnu kartu Europe! Ako uspijemo iznenaditi protiv Schalke bit ćemo apsolutni hit godine, iako sam i sada izuzetno zadovoljan učinkom.
« Zadnja izmjena: 03.06.2012, 20:55:55 od LouJo »

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Moderator
  • *
« Odgovori #84 u: 04.06.2012, 14:06:10 »
Transferi odlični, u velikom si plusu što se toga tiče. Kup je sramota i daj više pobijedi taj Porto, vidim da muke mučiš s njima :D

EL fantazija, čudi me kako je jedan Dortmund tu, a kod mene dominiraju u LP. Nadam se da ćeš ostat među prva tri mjesta u ligi i da ćeš proći Schalke. Sretno :)

Offline ToniCar

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #85 u: 04.06.2012, 14:19:07 »
o kupu ne zelim pricati ali cestitam na prolasku skupine EL i vidim da si uspio pobijediti jednog velikana

Offline meraklija

• PRO KLADIONICAR
  • Trener
  • *
« Odgovori #86 u: 05.06.2012, 15:56:53 »
napredujes lagano ali stabilno glavno da nisi izgubio volju za igranjem ko ja

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #87 u: 06.06.2012, 08:48:22 »
Transferi odlični, u velikom si plusu što se toga tiče. Kup je sramota i daj više pobijedi taj Porto, vidim da muke mučiš s njima :D

EL fantazija, čudi me kako je jedan Dortmund tu, a kod mene dominiraju u LP. Nadam se da ćeš ostat među prva tri mjesta u ligi i da ćeš proći Schalke. Sretno :)

hvala Silvaa. kup je sramota, previÅ¡e sam se umislio kad sam bio u dobroj seriji i kad sam znao da sam prezimio u europi  :shame:

Porto... ah, tu je više problem u mojoj ustrajnosti ka ovoj narrow taktici dok Porto ima zvijeri na krilnim pozicijama i uvijek vrhunske napadače. zato me ubijaju, ili ću protiv njih i ja morat malo šire igrat ili nabavit puno bolje bekove.

Dortdmund ne znam, trebao bih pogledat njihove tekme, možda su ispali iz kvalifikacija. nemam loadanu nijednu ligu osim portugala i brazila, možda i zato nisu strašni.

i ja se nadam, treće mjesto je napredak u odnosu na prošlu sezonu, vidjet ćemo. prolazak Schalke bio bi san, bili bismo gori od Turske na prošlom Euru :D

o kupu ne zelim pricati ali cestitam na prolasku skupine EL i vidim da si uspio pobijediti jednog velikana

kup je sranje :D. šteta, bila je dobra prilika za otić do kraja. hvala na čestitkama, a Sporting je bio jako lošeg morala i promijenio trenera.

napredujes lagano ali stabilno glavno da nisi izgubio volju za igranjem ko ja

ej stari! ma bio sam i ja izgubio volju, tri mjeseca nisam upalio taj sejv. napredak i treba bit takav, bolje lagan i stabilan i korak po korak, nego brz pa da se onda raspadne ko kula od karata

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Povratak otpisanih - 6. sezona izvještaj
« Odgovori #88 u: 16.06.2012, 21:44:29 »

B O A V I S T A

FUTEBOL CLUBE

6. SEZONA - 2016/2017 (Liga ZON Sagres)

TRANSFERI

S obzirom da je u ljetnom prijelaznom roku napravljen dobar posao sa transferima, u tijeku prvog dijela prvenstva imao sam vremena razmotriti nova pojačanja. Uglavnom sam se bazirao na mlade igrače iz klubova nekdašnjih poruglaskih kolonija te dva perspektivna mladića koje mi je ponudio njihov agent nakon što su ostali bez kluba (Coulibaly i Marcel).

Prvi je mladi José Lopes, vrlo dobar centralni vezni, ali koji se vrlo brzo počeo žalit na nedostatak utakmica. Aziz Coulibaly je desni bek, sa 19 godina reprezentativac Burkine Faso, odličan u obrambenim zadacima ali u napadačkim je nešto lošiji. Poslan je na posudbu u Trofense kako bi skupio koju utakmicu. Igrač koji je ostvario drugi najveći transfer za mog vođenja Boaviste je José Calupeteca, ukupna vrijednost transfera iznosi €1.5M, ali velik dio iznosa čine klauzule od kojih neke teško da će se ispuniti (50 golova). Radi se o defanzivnom veznom koji već sada ima izražene atribute za svoju poziciju a radi se o ogromnom talentu. Angola proizvodi odlične mlade igrače, Petro Atletico je u nekoliko navrata osvojio afričku Ligu prvaka, problem je jedino u visokim odštetnim zahtjevima, kojeg sam ovog puta odlučio isplatiti jer se nadam da će ovaj mladić izrasti u jednu od perjanica momčadi. Marcelo je odličan Brazilac koji je stigao potpisavši predugovor, sposoban odigrati na nekoliko pozicija i na svim je jedan od boljih u trenutnoj momčadi te ima prostora za daljnji razvoj u kojeg ne sumnjam. Jedin Portugalac u ovom društvu je napadač Bruno Andrade kojeg su mi predložili moji treneri, došao je iz drugoligaša Feirensea za malu odštetu. Posljednji je stigao Marcel, stoper od kojeg nemam velika očekivanja, kalit će se na posudbama, pa ako se pokaže solidan i napreduje bit će neočekivano pojačanje.

DRUGI DIO SEZONE

Zbog prošlosezonskog plasmana u ligi, u ovogodišnjem izdanju Bwin kupa smo direktno plasirani u drugu fazu grupnog natjecanja u kojem smo bili i nositelj i nismo mogli biti u skupini sa najjačim momčadima. Zahvaljujući toj pogodnosti prvi put smo ubilježili sve tri pobjede i prošli u polufinale gdje nas je čekao Porto i... Očekivano izbacio rezultatom 2-0. Ako ništa drugo u ovom ne previše važnom kupu smo napredovali.

Znači, prvo prezimljavanje u Europi u premijernom nastupu odkad sam ja na kormilu i odkad je Boavista oživjela. Čekao nas je Schalke, velik favorit, no to su protiv nas bili i Dortmund i Valencia. Prva utakmica igrala se u Gelsenkirchenu. Formacijski sam odlučio krenuti uobičajeno, ali ipak dosta opreznije. Čvrstom i odlučnom igrom ponovno smo iznenadili i pobijedili 2-0! Iako smo imali veliku prednost, znao sam da sve može pasti u vodu jer je Schalke realno jača momčad. Rekao sam dečkima da budu oprezni, ovaj put ćemo čuvati prednost nešto defanzivnijom taktikom. Schalke je bio loš, do pred kraj utakmice smo vodili, ali ipak je završilo 1-1, i više nego dovoljno za produžetak sna. Sjenu na uspjeh bacila je teška ozljeda Traoréa. U drugom krugu knockout faze čekao nas je Dortmund s kojim smo igrali u grupnoj fazi. Opet smo defanzivnim pristupom pokušali iznenaditi, ali Borussia je pokazala svoje pravo lice i ovaj put nas dobila 2-0. U uzvratu smo pokušali napasti ali uzalud i doživjeli novi poraz, ovog puta 3-1. Naš iznenađujući pohod zaustavio je budući prvak, iako nema potrebe za utjehom jer smo ostvarili ogromni uspjeh, ta činjenica umanjila je gorak okus zbog ova dva poraza.

Iako smo prvu prvenstvenu utakmicu u novoj godini izgubili od Brage, domaći remi protiv Benfice dao nam je vjetar u leđa te iduća četiri kola ostvarujemo isto toliko pobjeda te se cijelo vrijeme zadržavamo na trećem mjestu i uspijevamo se odvojiti od pratioca iako smo nakon toga niza pobjeda počeli igrati u nestabilnoj formi, odnosno jedno kolo poraz pa pobjeda i tako nekoliko puta iznova. Šest kola prije kraja asistent me podsjetio da nam za osiguranje mjesta u UEFA Europskoj ligi nedostaje 13 bodova. Najveći problem je bio što je ta završnica bila iznimno teškog rasporeda, igrali smo protiv sva četiri najjača kluba (Porto, Benfica, Sporting i Braga). Srećom, imali smo 6 bodova prednosti pred četvrtom Bragom tako da sam se nadao da će moji pratioci također kiksati i da će prednost biti dovoljna. Prva utakmica završnice je bila protiv Porta koju smo izgubili 3-0. Počeo sam se bojati da ćemo kiksati. U idućem kolu upisujemo nova tri boda protiv Leixõesa u jednoj iznimno teškoj utakmici punoj preokreta rezultatom 3-2. Naravno kiksali su i drugi ali i mi pa tako opet slijedimo prethodni obrazac i gubimo od Rio Avea. Ostalo je još tri kola do kraja a idući protivnik nam je bio Sporting na njihovom terenu. Iako smo poveli na odmor odlazimo sa izjednačenim rezultatom, a samo nakon deset minuta nastavka gubimo sa dva gola razlike, ali u još jednom trileru uspijevamo izjednačiti na 3-3. Bragi se odužujemo za poraz na početku godine i u posljednoj tekmi koja nije odlučivala o poziciji gubimo od Benfice. Na kraju smo ipak završili treći u ligi, sa pet bodova prednosti ispred Brage. Kolika je financijska moć najjače trojke i koliki je ovogodišnji uspjeh velik vidi se iz ss-ova plaća momčadi i potrošnje na transfere. Najvažnija činjenica je da iz sezone u sezonu ostvarujemo konstantni napredak u prvenstvu. Puno smo bolji u završnici i iz prekida, ali obrana je postala nešto nesigurnija i prečesto kiksala, primali smo previše golova ove sezone.

MOMÄŒAD

Najboljim igračem sezone proglašen je Mario Fuchs koji nije bio najvažniji kotačić te je imao nekoliko sušnih razdoblja u kojima nije postizao pogotke, bio je učinkovit kada se ozlijedio Traore i kada je bilo najpotrebnije što su navijači prepoznali. Po mom mišljenju najbolji je opet bio Esmaël Gonçalves koji opet postiže solidnih 15 zgoditaka, brojka oko koje se vrti treću sezonu zaredom, s kojom asistencijom više nego dosada te je naš najbolji strijelac. Obradovao me podatak da je ovaj mladić, inače rođenjem iz Gvineje Bisau iz koje se doselio sa tri godine, ustvari izdanak Boavistine škole iz koje je otišao u Nicu nakon afere Apito Dourado i izbacivanja Boaviste u drugu ligu. Želim od njega napraviti legendu kluba i to će biti jedan od motiva koji će me tjerati dalje da igram ovu karijeru. Najbolji asistent je bio Alexandre sa 13 asistencija i vrlo dobrom igrom u oba smjera uz lijevu aut liniju. Jorge Teixeira je najviše puta bio igrač utakmice, pet puta. Najviši prosjek ocjena imao je Pele, kojega sam htio prodati u siječanjskom prijelaznom roku, ali mi se požalio da mu je lijepo u klubu i da se smjestio sa obitelji, na što sam se sažalio te mi se lijepo odužio sa nekoliko odličnih partija. Jedan mladi igrač me posebno iznenadio, Bruno Andrade, 17-godišnjak koji je na polusezoni došao za €20k direktno nam je donio 6 bodova u tekmama protiv Vitórie Setúbal i Olhanensea, uglavnom je korišten kao inside forward ili rjeđe poacher.

Nitko u klubu nije osvojio nikakvo priznanje.

ZANIMLJIVOSTI
Kup je osvojio drugoligaš Fatima u finalu protiv Maritima, koji je u prvenstvu završio na sredini tablice i imat će priliku nastupiti u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu. St. Etienne je prekinuo suradnju s našim klubom, netom nakon što su nam isplatili godišnju naknadu. Potpisali smo i novi sponzorski ugovor, nešto jači nego dosad. Iz drugog pokušaja, započeli su radovi na nadogradnji juniorskog pogona, prvi put je ulaganje otkazano zbog loše financijske situacije, sada smo nešto stabilniji, no i dalje postoji želja da ih pomoću transfera u narednom prijelaznom roku poboljšamo. Kad se sjetim da je u početku bilo preko €5M minusa, trenutna situacija je med i mlijeko.
Istaknuo bih jednog novog člana osoblja, iako ih je bilo nekoliko. Doveli smo iznimnog fizioterapeuta iz Juventude gdje je radio kao kondicijski trener. Luís Ibarra izniman je fizioterapeut zbog odličnog poznavanja kondicijske pripreme igrača.

CILJEVI ZA Å ESTU SEZONU
2. Ne osramotiti se u Europskoj ligi
3. Probat napravit iskorak u rezultatima u kup natjecanjima
4. Ne izgubit od Porta
5. Pobijediti barem jednog portugalskog velikana
« Zadnja izmjena: 17.06.2012, 20:49:29 od LouJo »

Offline Y-bemâ„¢

• LLM fan
  • Trener
  • *
« Odgovori #89 u: 17.06.2012, 15:12:26 »
nisam do sada čitao ni komentirao, neznam ni sam kako  lolcina

LLM mi je najdraži način igranja pa je normalno da sam oduÅ¡evljen izborom kluba  :)

Odlične rezultate postižeš, svake godine se vidi veliki napredak i to je jako bitno

Ova sezona u EL je bila daleko iznad očekivanja, prvo si napravio čudo u grupi, a zatim veliko iznenaÄ‘enje protiv Schalkea, ona prvav tekma je neÅ¡to neviÄ‘eno  :&

Nadam se da ćeš od iduće sezone ostvarivati velike zarade na transferima, inače kad prođeš 2015.godinu možeš dovesti dosta kvalitetnih regena na free a trenutne igrače unovčiti i tu ostvariti veliki profit

Od sada ovo redovito pratim  ;)

P.S. ne radi ti par ss-ova u zadnjem postu

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #90 u: 17.06.2012, 20:56:07 »
nisam do sada čitao ni komentirao, neznam ni sam kako  lolcina

LLM mi je najdraži način igranja pa je normalno da sam oduÅ¡evljen izborom kluba  :)

Odlične rezultate postižeš, svake godine se vidi veliki napredak i to je jako bitno

Ova sezona u EL je bila daleko iznad očekivanja, prvo si napravio čudo u grupi, a zatim veliko iznenaÄ‘enje protiv Schalkea, ona prvav tekma je neÅ¡to neviÄ‘eno  :&

Nadam se da ćeš od iduće sezone ostvarivati velike zarade na transferima, inače kad prođeš 2015.godinu možeš dovesti dosta kvalitetnih regena na free a trenutne igrače unovčiti i tu ostvariti veliki profit

Od sada ovo redovito pratim  ;)

P.S. ne radi ti par ss-ova u zadnjem postu

nisam par mjeseci igrao ovaj sejv pa je karijera bila zaključana i na drugoj stranici ovog dijela foruma, pa ako nisi ranije čitao ni ne čudim se :D

hvala na pohvalama u vezi napretka, vjerujem da radim dobar posao. imam odličnu skauting mrežu pa kad je došlo do promjene predsjednika koji je digao kredit od €3,4M i trenutnog poboljšanja financija (iako do ove sezone nisu bile nešto naročito), dobio sam prvu priliku da dovedem igrače plaćanjem odštete. čim sam dobio tu priliku dobrom selekcijom igrača u posljednje tri-četiri sezone bilježim sve veću zaradu od transfera. što se tiče europske lige, ja sam sam ostao iznenađen, vidio si da sam za cilj stavio da se ne osramotim, uprava je samo željela da se kvalificiram u grupnu fazu

nisam ovo stavio u LLM jer sam se morao hvalit sa imenima igrača koje dovodim, npr. Tonel :)

našao sam jedan ss, u zadnjem reportu, kojeg nisam linkao. nadam se da je to sad to.

čitamo se ;)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Povratak otpisanih - 7. sezona prvi dio
« Odgovori #91 u: 01.07.2012, 23:09:08 »

B O A V I S T A

FUTEBOL CLUBE

7. SEZONA - 2017/2018 (Liga ZON Sagres)

I ove sezone očekivan je plasman u Europu od strane uprave, realan minimalni cilj. Nakon završetka ulaganja u juniorski pogon, počeli smo i s planiranjem nadogradnje trenažnih uvjeta. Iako je cifra za potrebna ulaganja s obzirom na našu blagajnu značajna, mislim da okosnicu momčadi imam, dovodim mlade igrače i svakako želim što bolje uvjete za njihov napredak. Početkom sezone dobio sam ponudu za izbornika Kostarike i Nigerije, što sam odbio.

TRANSFERI

Najprometniji prijelazni rok odkad sam u klubu, a čini mi se i najprometniji u mojoj povijesti igranja ove igre. Angažirao sam nevjerovatnu cifru od 19 igrača! Da se sad objasnim. Većina igrača koje sam doveo su došli jer želim promociju svom feeder klubu Trofenseu koji igra u trećoj ligi a bio je do pred dvije sezone stalno u drugoj ligi. Tako sam njima posudio čak deset igrača. Tražio sam što jeftinije igrače i svejedno nisam puno potrošio. Naravno nekoliko igrača je dovedeno i kako bi se razvijali u juniorima, trenutno su nevažni, želim više igrača iz vlastitog pogona jer imam problema sa registracijom home-grown igrača za Europsku ligu, a pošto mi je juniorski pogon nazadovao nisam dobivao dobre vlastite regene. Tri igrača sam doveo za potrebe tutoringa, na prijedlog članova foruma, luksuz koji si mogu priuštiti poboljšanjem financija. Tako da realno od čitave te brojke kao pojačanja za prvu momčad mogu brojiti tek nekoliko igrača. Najznačajniji je Hrvat Mislav Komorski koji je igrao u drugoj švicarskoj ligi, stigao je potpisivanjem predugovora. Porastom reputacije iz parent klubova su počeli dolaziti igrači na posudbu, ove sezone čak dvojica iz Seville, González i Garde. Bojim se da neće dobivati puno prilika ali poslužit će u slučaju nužde ili povećanja taktičkih mogućnosti u slučaju krila Gonzáleza. U drugoj ligi sam pronašao jednog vrlo dobrog napadača zvučnog nadimka, Brazilac Ronaldo, za kojega nije plaćena velika odšteta. Chago, Vinícius i Birger Maertens je ranije spomenuta trojka mentora. Maertensom sam oduševljen i šteta što je došao u tako poznim nogometnim godinama, jedini je koji će biti koristan za momčad. U prosincu su nam stigla četiri mlada afrička igrača, troje iz Angole te jedan iz Burundija. Najperspektivniji od njih je Hugo Cancelinhas koji bi mogao postati solidan igrač.

Što se tiče odlazaka, većinom su bile posudbe, i to uglavnom u feeder klubove. Prodajom Evsona i mladog Sampaia zaradili smo €1.7M u kešu. Odlazak koji mi je najteže sjeo je unosna posudba s opcijom otkupa ugovora napadača Nílsona u Club Brugge. Gotovo se desio još jedan transfer ali nisam želio popustiti. Naš najskuplji igrač od kojeg očekujem zaradu, Lassiné Traoré, tražio je transfer jer želi prijeći u veći klub, nakon stavljanja visoke odštete koju sam očekivao da bih zaradio je uskoro tražio i raskid ugovora. Nikad mi se nije to desilo, odbio sam ovaj zahtjev jer bi to bio propali posao, te je krajem godine ipak tražio da ga maknem sa transfer liste. Svejedno se bojim da ću ga morat uskoro riješit jer je sigurno postao igrač slučaj pošto nije pretjerano učinkovit.

PRIPREME
Pripreme je vodio asistent, a otvorili smo ih i zatvorili protiv naših feeder klubova. Zadovoljan sam rezultatima, jedini poraz je bio u zadnjoj utakmici kad je izveo treću postavu i juniore.

CILJEVI ZA SEDMU SEZONU
2. Prezimiti u Europi
3. Napravit slijedeći iskorak u rezultatima u kup natjecanjima, tj izboriti finale
4. Ne izgubiti od Porta
5. Iskoristiti mentore za razvoj perspektivnih igrača

PRVI DIO SEZONE

Odigrali smo tek 12 kola, ali kako sam u prošloj sezoni odlučio raditi report na kraju godine, nisam želio čekati polovicu prvenstva. Otvorili smo furiozno, čak sedam kola nismo znali za poraz i u tom periodu smo bili na prvom mjestu iako smo imali nekoliko upornih pratitelja na 4 boda razlike. Posljednja utakmica tog odličnog niza bila je domaća utakmica protiv Porta na kojoj je u izvrsnoj atmosferi sa dosad najvećim brojem navijača po prvi put u ovih sedam sezona skinut naš najveći rival Porto minimalnom ali možda i dosad najslađom pobjedom 1-0! Nakon toga smo malo počeli kiksati i gubiti te padati po nekoliko mjesta na tablici, čak i u utakmicama u kojima smo bili bolji (Boavista 0:1 Maritimo). Na kraju godine završavamo na vrlo solidnom drugom mjestu, no prvi poraz bi nas mogao baciti na tek šesto mjesto, što govori koliko bi ova sezona u nastavku mogla biti napeta.

I ove godine paralelno sa domaćom i Europskom ligom, kup su uglavnom igrali rezervni igrači. Tako su izborili i fenomenalnu pobjedu u četvrtoj rundi protiv Maritima od čak 6-0 u kojoj su igrali Komorski koji se oporavljao od ozljede i Gonçalves koji je imao tri utakmice kazne zbog crvenog kartona u Europskoj ligi. Kasnije su nam u ligi uzvratili za ovu kantu porazivši nas pred domaćim navijačima. Trenutno čekamo rezultate ostalih mečeva za ždrijeb polufinala.

U pretkolu smo igrali protiv ciparske Omonie, koju smo prošli više-manje bez većih poteškoća te se tako plasirali u grupnu fazu, gdje smo dobili Schalke, Dinamo Bukurešt i Rubin Kazan. Odmah na otvaranju smo izgubili od Schakle-a 3-1, te u iduće dvije domaće utakmice pobijedili Dinamo Bukurešt i Rubin. Nakon poraza u gostima kod Rubina, drugo mjesto je postalo upitno, pogotovo što je slijedio Schalke. Ipak smo pobijedili 2-1, te u zadnjem kolu opet imali odličan dan te pobijedili bukureštanski Dinamo 6-0. Na kraju se ispostavilo da smo igrali u najnapetijoj skupini u kojoj se do kraja nije ništa znalo, tri kluba su imala po 12 bodova te je o poretku odlučivao međusobni omjer. Prezimili smo i drugu sezonu za redom, u doigravanju nas čeka Osasuna, protivnik kojega bismo trebali nadigrati, no svejedno valja biti oprezan.

Nakon nekoliko ponuda za izbornika egzotičnih nogometnih zemalja koje sam odbijao, došla je jedna oko koje sam se dvoumio i napokon ipak prihvatio. Nogometni savez Angole ponudio mi je poziciju izbornika. Zašto sam nakon upornog odbijanja raznih ponuda izborničke stolice ovu ipak prihvatio? Radi se bivšoj portugalskoj koloniji, koja posljednjih godina stalno napreduje na FIFA ljestvici te je trenutno na visokom 26. mjestu. Izgleda kao lijepa priča, nakon ulaganja u infrastrukturu radi domaćinstva afričkog Kupa nacija 2010, kvaliteta nogometa konstantno raste. U prijašnjim izvještajima sam spomenuo kako su njihovi klubovi u nekoliko navrata osvojili afričku Ligu prvaka, a reprezentacija se uspjela plasirati i na Svjetsko prvenstvo u skupinu sa Španjolskom, Walesom i Kanadom. Ukoliko doživim debakl svojevoljno dajem otkaz. Zašto su promijenili izbornika koji je po prvi puta u povijesti zemlje izborio nastup na najvećem nogometnom natjecanju nije mi poznato, ali mislim da se umirovio. Prilikom preuzimanja posla, Angola je taman krenula u kvalifikacije za Kup nacija, na koji imam imperativ plasirati se u laganoj skupini, te smo u 2017. imali jednu utakmicu protiv Ruande koju smo pobijedili 3-1.

Glavni grad: Luanda
Populacija: 18,5 milijuna
Površina: 1,246,700 km2 (23. u svijetu, 7. u Africi)
Nacionalni stadion
Estádio 11 de Novembro
Kapacitet: 50.000

TRENUTNI KADAR

NAJBOLJI IGRAÄŒI
Locó          Geraldo         Jonás Ramalho         Igor Vetokele

(regeni)
Manuel Sambambi          Joaquim Alberto          Augusto Yulu Ngwandjo          José Lopes
« Zadnja izmjena: 01.07.2012, 23:22:40 od LouJo »

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #92 u: 02.07.2012, 09:23:00 »
Pročitao sam sve i usput propustio dio emisije o Rijeci na radiju, ali neka ti. :D

Odlična karijera, kvalitetno odrađen tekstualni dio popraćen mnoštvom slika, baš užitak za čitanje kad se to iskombinira sa ovakvim lijepim izazovom. :)

Čestitke na plasmanu u Europu prošle sezone i na prolasku skupine ove godine. Mali, ali vrijedni koraci. Porto je pao i to sa često najslađih 1:0 kako kažeš. Ne znam kako Gonçalves može biti tako dobar jer nije ništa specijalno, ali eto, igra u odličnoj ekipi. Sretno dalje, nisam pratio dosada, opet ću komentirati za par reporta kad pročitam sve odjednom opet. :)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #93 u: 02.07.2012, 10:35:38 »
ha, nisam ti ja kriv za odabir krivog trenutka :)

hvala ti na komplimentima, meni se pak čini da nekad pretjeram u tekstualnom dijelu :D

ne diraj mi Gonçalvesa  :bad:
nema neke izražene atribute, ali fizički su mu vrlo visoki i svi važniji atributi se vrte oko 14-15, i morao bih pročitati coach report ali čini mi se da je od onih konzistentnih igrača. samo stavim through balls i njega ko target mana run onto ball. možda je viÅ¡e do takitke nego do njegove kvalitete  :bo:

Offline Zvonzi

• Oružar
  • *
« Odgovori #94 u: 02.07.2012, 14:27:38 »
sretno sa Angolom. sa velikim zanimanjem ću pratiti taj dio tvoje karijere  wub
a s obzirom da kažeÅ¡ da su poprilično napredovali Å¡to se tiče nogometa, čemu u prilog govori i činjenica da su na 26. mjestu FIFA ljestvice, sumnjam da ćeÅ¡ doživjeti debakl. čak bi rekao da si i jedan od favorita skupine.  :bo:
« Zadnja izmjena: 02.07.2012, 14:28:57 od Zvonzi »