Neki novi klinci | Part 04 | Akademija

KategorijaKarijera
Datum09.11.2018
Autorfranja

  Malo po malo se bliži petak i izlazak full igre, a zajedno s tim se bliži kraj mojih uvoda. Još ovaj danas i posljednji prekosutra, a onda dolazi ono što vas vćinu najviše zanima, a to je igranje i rezultati. No, prije toga idemo odraditi još ovo malo formalnosti što nam je preostalo. Ovaj današnji report neće biti ono klasično opisivanje situacje u Bilbau, već će više podsjećati na nekakau podlogu drugima ako se odluče na Athletic Bilbao. Danas fokus stavljamo na rezervne ekipe i omladinski pogon. Krenimo.

  Athelitc Bilbao je ekipa koja je izgrađena iznutra, a podatak da nikada nisu ispali iz lige unatoč strogoj transger politici vrijedan je divljenja. Proteklih godina, otkad su sponzori, šeici i milijarde novca ušle u svijet nogometa, te otkad se sve više igrača odlučuje otisnuti preko mora put SAD-a i Azije, posao za Bilbao je posao još teži. Iako je Bilbao u posljednje vrijeme izgubio neka velika imena kao što su Fernando Llorente, Ander Herrera i Javi Martinez, ipak je nešto održalo Bilbao kako na životu, tako i u društvu prvoligaša. Lezama.

  Lezama

  Lezama je klupska akademija, i od sadašnjih prvotimaca velika većina je prošla kroz nju. Budući da igrači ponekad u ranim igračkim godinama odlaze u druge klubove u kojima će imati više šanse za zaigrati u prvoj ekipi nego u Bilbau, mi ne znamo kako će se oni s vremenom razviti. Zato je iznimno važno kada mladog igrača prodajemo u drugi klub, ugraditi buy-back klauzulu. Ipak, u Bilbau jako vjeruju u sovju akademiju. To povjerenje je toliko jako da ponekad u Bilbau odbijaju dovesti neke druge Baskijske igrače, samo kako bi pružili priliku svojim klincima. Takva filozofija zasigurno daje dašak osvježenja u današnjoj nogometnoj zbilji. Upravo je to glavni razlog zašto sam odabrao Bilbao.

  Ako se netko od vas odluči jednom započeti save sa Bilbaom, bit će mi jako drago. Pogotovo ako se na taj potez odlučite nakon čitanja ovih mojih “pametovanja”. Dakle, ako krenete u ovo avanturu, stalno na oku držite akademije Osasune i Sociedada. Osim naše akademije, kroz te dvije akademije će doći najbolji Baskijski igrači. Naravno, ako se odlučite na dovođenje nekih od njih (posebno Sociedada), pripremite čelične živce i volju. Ali ako bude sreće, Bilbaova akademija će vam biti dovoljna. No to nije u našim rukama nego sile zvane FM.

  Na startu igre, ostatak igrača je podijeljen na Bilbao Athletic (u daljenjem tekstu Bekavci), Baskonia (C ekipa, u daljnjem tekstu Cekavci) i u 19 ekipu (u daljnjem tekstu Pačići). Prije nego se bacite na igrače drugih ekipa u Baskiji, dobro upoznajte ove tri ekipe. Naravno, neki igrači neće biti prvotimci, čak ni rotacija ili backup, ali mi u ovom savu ne možemo i ne smijemo biti izbirljivi. Morate zapamtiti da svaki igrač može biti važan i pružiti dubinu ekipi. Trebate biti fleksibilni. Zvijezdice ovdje nisu toliko važne. Igrač može imati samo dvije zvijezdice, ali ćete ga morati koristiti u rotaciji. Gradit ćemo ekipu, naravno, oko najboljih igrača, ali ne smijemo olako odbacivati slabije igrače.

  Bekavci, Cekavci i Pačići

  akademija

  U slijedećim reportima će, barem se nadam, svaka od ove tri ekipe imati svoj poseban odlomak. No sada sam ih ubacio sve skupa. Prije 3 sezone Bekavci su igrali u Segundi, drugm rangu španjolske nogometne hijerarhije. Bila je to odlična prilika za sve mlade igrače da se dokažu na visokom nivou i pokažu jesu li ili nisu spremni za prvoligaški nogomet. Ipak, Segunda je veliki skok u odnosu na trećeligaško društvo, i Belavci se tu nisu baš najbolje snašli, te su ispali ponovno u treću ligu. Unatoč tome, neki mladići su pokazali svoju kvalitetu i zaradili svoje mjesto u prvoj momčadi Bilbaa. Ostatak je ili posuđen ekipama koje su ostale u Segundi i tako su dobili još jednu priliku za dokazivanjem ili su nastavili igrati u trećoj ligi. Na početku igre Bekavci su i dalje u trećoj ligi.

  Cekavci nemaju igrivu ligu jer se natječu u regionalnoj ligi. Njih će uglavnom činiti igrači koji nisu dobri ni za Bekavce, ali eto ja idiot ipak još uvijek u njih gajim neke nade. Ipak, na startu među Cekavcima ima nekoliko igrača koje valja držati na oku. Što se Pačića tiče, oni nastupaju u juniorskoj ligi koja je naravno igriva, tako da oni služe kao idealan početak razvoja budućih zvijezda kluba. Na SS-ovima koje ću ispod postaviti se nalaze prvo Bekavci, zatim Cekavci, te posljednji Pačići, poredani po potencijalu. Oni koji imaju najviše šanske uspjeti, jasno.

  akademija

  akademija c

  akademija u19

  Lezama je važan dio kluba i to nikako ne smjemo zaboraviti. Kada možemo dovoditi samo određene igrače, naš omladinski pogod bit će od životne važnosti za klub. Ako u Barceloni La Masia jednu godinu ne izbaci ni jednog dobrog igrača, ako u Realu akademija na jednu godinu prestane s radom, to nije problem. Oni lako iskeširaju 100 milijuna nečega za novog Ronalda, Balea, Suareza ili Coutinha. Ali ako u Bilbau Lazama ne izbaci svake godine barem jednog dobrog igrača, postoji ozbiljna opasnost da se sve u klubu sruši. I zato je od velie važnosti da stalno ulažemo u akademiju. Bilbao ne smije potonuti, jer je Bilbao unikatan i jedini drži otpor modernom i korporacijskom nogometu. Aupa Athletic.


  Ukoliko želite ostaviti nekakav komentar na ovu karijeru ili pročitati nastavak prije ostalih, posjetite temu karijere na Cro-Manager forumu.

  Povezano

  Pogledaj ostale povezane vijesti