Autor Tema: Igranje FM 2013 preko tuđeg "accounta" i kupnja igre preko interneta  (Posjeta: 4733 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PujaAllStar

 • *
 • Postova: 526
 • Age: 29
 • Lokacija: Other Side Of Ocean
Evo s obzirom da se svaki dan postavljaju jedna te ista pitanja vezana uz kupnju, kako Vas većina navodi, offline ključa za igranje FM 2013 napisat ću Vam kratak tutorijal. Pa započnimo...


Postupak instalacije FM 2013 kod kupnje tuđeg "accounta"

1. Najprije morate znati da ne kupujete nikakav "offline key" već kupujete tuđi Steam account, odnosno tuđi korisnički račun na Steamu.

2. Da bi mogli pristupiti kupljenom Steam računu potreban Vam je naravno Steam na vašem računalu. Download Stema.

3. Nakon što ste instalirali Steam u njega se logirate podacima(korisničko ime i lozinka) korisnika koji Vam je prodao svoj account.

4. Prilikom logiranja na "tuđi" account, korisnik istog biti će putem maila obavješten da mu se netko sa drugog računala pokušava logirati na njegov account, te će kao potvrdu da se radi o "njemu" dobiti lozinku koju će Vam morati poslati kako bi se uspješno logirali na njegov account.

5. Kad Vam je poslao tu lozinku (moguće je da se i direktno logirate u Steam bez da Vas traži tu sigurnosnu lozinku, govorim iz iskustva jer sam već masi ljudi pomogao oko instalacije FM-a) i uspješno ste se ulogirali na njegov account idete pod "Library" i tu će Vam se prikazati igrica. Kliknete na instalation i pričekate da Vam se igra skine i instalira.

6. Kada se dovrši instalacija igre, pokrenete ju jednom na online modu Steama. Ne morate kreirati igru već samo ući do početnog izbornika i izaći iz nje.

7. Kada ste izašli iz igre stavljate Steam u offline mode i uvijek prilikom upita birate offline mode.
Postupak kupnje igre na stranici getgamesgo.com

Razlog odabira ove stranice je taj što je kupnja na njoj najjeftinija (oko 190kn), a i kupnja je 100% sigurna(više puta kupovano preko nje). Prilikom kupnje putem te stranice ne dobivate box verziju FM 2013 već Vam na mail pošalju aktivacijski ključ (activation key).

Da bi kupovali preko te stranice morate se besplatno registrirati, odnosno kreirati svoj korisnički račun. Kada ste kreirali svoj "account" potražite igru(u ovom slučaju FM 2013) koju namjeravate kupit. Možete koristi tražilicu koja Vam se nalazi u gornjem desnom kutu.

Kada ste u tražilicu upisali ime igre koju tražite, dakle u našem slučaju "Football Manager 2013" pojavit će Vam se 2 opcije kao što su prikazane na slici. Birate prvu opciju koja je namjenjena za računala.


Nakon toga pojavit će Vam se sljedeći "screen" gdje "stisnete" na "Buy now".


Kada ste pritisnuli na "Buy now" pojavit će Vam se obrazac kojeg trebate ispuniti kako bi mogli kupiti igru, a izgleda kao na donjoj slici.


Pomoć kod ispunjavanja obrazca:


Detalji kartice

U prvo polje pod nazivom "Card holder name " upisujete prezime i ime vlasnika kartice. Tip kartice (card type) birate ovisno o tome koju karticu posjedujete (Visa, Maestro, Mastercard). U trećem polju upisujete broj Vaše kartice. Četvrto polje ne ispunjavate (valid from), ali peto polje morate ispuniti (expiry date - do kad Vam kartica vrijedi ). U šesto polje (signature number) upisujete 3 broja koja se nalaze na poleđini kartice. Tamo gdje se nalazi Vaš vlastoručni potpis. Ukoliko kartica nema te brojeve tada nije predviđena za kupnju putem interneta, odnosno elektronsku kupnju i kupnju igre njome ne možete obaviti. Sljedeć polje "Issue number" ne morate ispuniti.

Detalji adrese

U prvo polje "house number/name" upisujete kućni broj. U sljedeće polje upisujete ime Vaše ulice. Treće polje ne ispunjavate. U četvrto upisujete Vaš grad, odnosno mjesto u kojem Vam se nalazi pošta. Sljedeća dva polja ostavljate prazna(County/state/province i post/area code) I naravno na kraju odaberete državu u kojoj živite.

Problemi kod kupnje


Ukoliko ste kupili igru i prilikom unošenja aktivacijskog ključa u Steam dobivate poruku da ključ ne vrijedi (invalid key) vrlo vjerojatno je došlo do problema s Vašom karticom. Naime, kada Vi kupite igru na mail Vam isti tren dolazi aktivacijski ključ. Ukoliko je došlo do blokade kartice(vrlo vjerojatno zbog nedovoljnog iznosa za kupnju) isti tren aktivacijski ključ postaje nevaljan. Obično se to dešava jer većina nas isti dan kada namjerava kupiti igru uplaćuje novce na račun ne razmišljajući pritom da se uplata mora proknjižiti te da najvjerojatnije do sljedećeg dana neće biti vidljiva na kartici. Zato Vam savjetujem da ne kupujete isti dan kada ste uplatili novce jer Vam kupnja neće uspjeti. Ukoliko ste iz nekog razloga dobili invalid key obavezno se javite u support jer sve kojima je kartica iz nekog razloga blokirana automatski stavljaju na blacklistu, te Vam se account mora manualno resetirati kako bi mogli opet pokušati. Do problema sigurno neće doći ako imate dovoljan iznos novaca na računu i ako niste kao što sam prije napisao uplatili isti dan kad ste namjeravali obaviti kupnju. Do sada svi koji su "dobili" invalid key dobili su ga zbog njihove krivnje,a ne krivnje stranice. Isto tako ne morate se bojati da Vam je igra naplaćena, a vi ste dobili invalid key. Zato ponavljam još jednom da ukoliko ste dobili invalid key došlo je do problema s Vašom karticom i morate se obavezno javiti u njihov support, te Vaši novci nisu uzeti s kartice.Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice oko nečeg u ovom postu slobodno ih postavite.
With great power comes great electricity bill.

Offline Mr. Manijak

 • acta, non verba
 • *
 • Postova: 503
 • Age: 24
 • Lokacija: Rijeka
bravo Puja!!  :&

sad se nadajmo da će ovo pročitati prije nego postave pitanje

Offline franjo17

 • The Playmaker
 • *
 • Postova: 435
 • Lokacija: home
fakat... i moglo bi sticky ak ne krši neka pravila???

Offline Alko

 • 23.10.2011
 • *
 • Postova: 3919
 • Age: 34
 • Lokacija: Sarajevo, BiH
Hvala bogu da je neko ovo napisao već jednom. Imas + od mene za ovo ;)

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014