Autor Tema: Player Role  (Posjeta: 96041 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Joko

• José Mourinho
  • Admin
  • *
Odg: Player Role
« Odgovori #1000 u: 20.09.2012, 16:37:17 »
Normalno da je loš pored ove dvojice iza. :D

Offline villa7

• Postala sam tedka jedmog malog amdjela
  • Trener
  • *
« Odgovori #1001 u: 20.09.2012, 16:39:27 »
Znači njih dvojica su krivci za njegove loše igre  :D
Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu sveto ime, sad imaš pune džepove, a prazne tribine.

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1002 u: 20.09.2012, 18:43:06 »
@Barny 007

DLP s

@villa7

Imaš previše igrača u istoj zoni. Probaj promjeniti jednom od ove dvojice MCova rolu ili obojici pa vidi kako će izgledati.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #1003 u: 22.09.2012, 21:06:46 »
Gerrard je po FM-u BWM(s), ima netko iskustava s njim na toj roli hmm

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1004 u: 22.09.2012, 21:56:29 »
Nisam ga nikad koristio kao BWM, ali ima on ocjene za sve role u veznoj liniji.. isprobaj, teško da će podbaciti.  :)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #1005 u: 22.09.2012, 22:47:11 »
Ja bih ti preporučio da se makneš od rola koje daju veliku kreativnu slobodu. CF u kombinaciji sa shot from distance kojeg je nemoguće iskorijeniti vadi živce nenormalno.

Drugi prijedlog je, ako je riječ o Liverpoolu, da ga ubaciš u rotaciju i makneš od nekog udarnog igrača. Tu su povrede, godine ga stižu tako da je doziranje minutaže jedan jako pametan potez. Nije svetogrđe, to bi svaki iole normalan menadžer trebao uraditi s njim, pogotovo u FM-u.

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1006 u: 22.09.2012, 22:47:59 »
ovako...imam problemčić mali...preuzeo sam hrvatsku i sad imam previše igrača naprijed s kojima ne znam baš točno kaj da radim...

dakle, igram 4-2-3-1...4 defenzivca nisu bitna....u vezi su Badelj-Vukojević....ispred njih Perišić, Modrić, Sammir...i tu dolazimo do problema...

badelju odgovara playmaker support (igra to u dinamu i to radi jako dobro)...vukojević mi je bwm-d, modrić i samir am-a, a perišić trequartista...

problem je u tome da mi badelj previše luta po sredini i čeka da nekom uvali loptu, perišić se ubacuje naprijed prema golu gdi je i eduardo, a modrić i sammir čekaju na rubu 16 pokriveni protivničkim igračima...uglavnom, badelj nema baš kome dodati osim perišiću ponekad... e sad, kak da ja bolje povežem tu petoricu naprijed??

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1007 u: 22.09.2012, 22:54:00 »
Nekad ne možeš ići s onim što najbolje odgovara tvojim igračima. 4-2-3-1 sa tri AMC-a znači. Mislim da bi solidno funkcionirala kombinacija:

BWM d    DLP s
IF a   AP s   IF a

Badelju promjena donosi samo nešto više angažiranosti prema obrani, manji mu je RFD sa DLP rolom.. dva vanjska AMCa su inside forwardi.. oni će pružati opcije u napadu, a u sredini imaš još jednog playmakera u Modriću.

Link

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1008 u: 22.09.2012, 22:58:36 »
- Makneš Samira iz ekipe jer tu nema šta raditi i ubaciš recimo Kranjčara.
- Pročitaš temu i postaviš igrače kako je napisano (Perišić je winger, IF je AP (attack), Modrić je AM). Možeš izmišljati toplu vodu, ali vodi se onime što je navedeno u tekstu: jedan igrač širi igru, jedan podržava napadača, jedan asistira. Role su manje bitne ako nude ovo iza dvije tačke.

Ako je riječ o uskoj varijanti 4-2-3-1 onda bekovi šire igru (attack duty), centralni vezni sa štoperima čine defanzivni box (obojica na defend rolu, DLP može na support), ofanzivna trojka (jedan pomaže veznoj liniji, recimo AP (s), možda onaj srednjak, drugi nudi podršku napadu IF (a), treći je all-round veznjak AM(a)). Napadač je poacher/advanced.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #1009 u: 22.09.2012, 23:02:37 »
[spoiler]Ja bih ti preporučio da se makneš od rola koje daju veliku kreativnu slobodu. CF u kombinaciji sa shot from distance kojeg je nemoguće iskorijeniti vadi živce nenormalno.

Drugi prijedlog je, ako je riječ o Liverpoolu, da ga ubaciš u rotaciju i makneš od nekog udarnog igrača. Tu su povrede, godine ga stižu tako da je doziranje minutaže jedan jako pametan potez. Nije svetogrđe, to bi svaki iole normalan menadžer trebao uraditi s njim, pogotovo u FM-u. [/spoiler]

igram 4-3-3, ovako otprilike
WBa CDd BPDc FBd
DLPs
DLPs      BWMs
DWa                  APa
P

tu trojku u sredini mi čine Nuri Sahin, Joe Allen i Gerrard
problem mi je što nemam neke prave zamjene, Lucas Leiva je ozlijeđen još neko duže vrijeme, tu su mi jedino Henderson i Jonjo pa poslužit će i Suso
problem je što niti jedan od tih igrača nije defanzivac tako da do povratska Lucasa nemam pravu zamjenu za Gerrarda, u pripremama mi je nešto malo igrao Carragher no nije se iskazao :bo:

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1010 u: 22.09.2012, 23:04:00 »
Ako je riječ o uskoj varijanti 4-2-3-1 onda bekovi šire igru (attack duty), centralni vezni sa štoperima čine defanzivni box (obojica na defend rolu, DLP može na support), ofanzivna trojka (jedan pomaže veznoj liniji, recimo AP (s), možda onaj srednjak, drugi nudi podršku napadu IF (a), treći je all-round veznjak AM(a)). Napadač je poacher/advanced.

ovo izgleda poprilično mudro  lolcina...hvala  ;)

P.S....i ne Sammira micati, dobar je on :D

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1011 u: 22.09.2012, 23:15:22 »
...

A da malo prekombinuješ vezni red? Imaš poprilično nejasno podijeljene instrukcije, nešto nalik Liverpoolu ove sezone, ali to se njima pripisuje radi nedostatka neuigranosti.

Ako nemaš Pirla ili Scholesa u ekipi onda nemaš potrebe držati DLP (s) na poziciji zadnjeg veznog. Razlog je što onda moraš čitavu ekipu podrediti tom igraču. Defanzivno je poprilično tanak tako da moraš imati dobar blok ispred koji će pritiskati protivnika i oduzimati loptu još na protivničkoj polovici, bekovi ne smiju biti previše agresivni, a odbrana mora imati makar jednog igrača sposobnog da izađe ispred i čisti lopte.
Ofanzivno je priča slična, blok ispred mora postojati kako bi se stvorilo vrijeme potrebno za dirigovanje igrom uz stalnu prijetnju od kontre jednom kada se lopta izgubi.

Dakle bit priče je da moraš imati holdera ukoliko nemaš ekstra kvalitetnog igrača na toj poziciji radi kojeg ćeš mijenjati kompletan sistem. Barcelona je pod Guardilom kombinovala do mile volje, ali Busquets je uvijek ostajao konstanta. Dakle neki DMC (d), ukoliko ima bolji raspon dodavanja onda DLP (d) i to je to. Leiva može igrati DLP (d), Gerrard je kod mene također uskakao tu i vrlo kvalitetno odrađivao posao. Nije primarni playmaker, nego je samo zadnji vezni sa boljim rasponom dodavanja.

Drugi čovjek u veznoj liniji je klasičan centralni vezni. Sad tu možeš birati ovisno o kadru koji imaš na raspolaganju, da li će to biti CM (s), AP(s), BTB (s), BWM (s). Ako već imaš zadnjeg veznog (generalno, a pogotovo kao DLP-a) onda ti još jedan ne treba. Možeš ga ubaciti, ali onda ti praktično vezna linija iz 1+2 prelazi u 2+1 oblik. Playmaker nije nužan za ekipu, nužno je pravilno pokriti teren.

Treći čovjek u veznom redu je igrač između linija. CM (a) ili bilo koja druga rola sa RFD na often ili za possession based taktiku AP (a) koji nije primarni playmaker, uglavnom se koristi uz AP (s) rolu.

Eto par generalnih savjeta koje možeš iskoristiti za budućnost, ako nešto od ovoga ne budeš mogao trenutno iskoristiti.

Offline kija

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1012 u: 29.10.2012, 04:45:12 »
-------torres (drogba)----------
mata---------------------------wilian
-------lampard----ramires--------
-------------obi mikel---------------

ako moze role za ove igrace u formaciji 4-1-2-2-1.  hvala

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1013 u: 29.10.2012, 15:01:24 »
1. Pročitaj post iznad tvog,
2. Mata AP (a), Wilian nešto sa RFD na often (winger ili IF, ne znam kako izgleda),
3. Torres poacher ili trequartista, Drogba complete forward ili target man.

Offline armadaboy

• We'll keep the Red flag flying high, because Man Utd will never die!
  • Trener
  • *
« Odgovori #1014 u: 10.11.2012, 17:42:16 »
Kako ukomponirat Petrića i Berbatova u Fulhamu ?  :bo:

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1015 u: 10.11.2012, 17:46:25 »
Berbatov kao trequartista ili DLF. Petrić bi onda trebao biti poacher ili advanced. Vidi da li mu nešto od toga odgovara.

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1016 u: 10.11.2012, 18:07:20 »
petric je prespor i nema dribling za igrat adv forwarda ili poachera. isplati se problat petrica ka trequaristu, a berbatova mos sve sta ne zahtijeva brzinu

« Zadnja izmjena: 10.11.2012, 18:08:27 od Tulo »

Offline armadaboy

• We'll keep the Red flag flying high, because Man Utd will never die!
  • Trener
  • *
« Odgovori #1017 u: 10.11.2012, 18:08:50 »
Pa to mi i je čudno, nekako mi je obrnuto Berba Poacher, a Petric ovo drugo.  hmm

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1018 u: 10.11.2012, 18:36:17 »
Slažem se s Magistrom po ovom pitanju. Od ove dvojice Berbatov je taj koji je kreativac sa odličnim završnim pasom i prvim dodirom, driblingom, tehnikom, sve što krasi povučenu špicu. Uz to, sami PPM-ovi koje ima (Comes deep to get ball i Stops Play) dosta definiraju njegovu igru i kretanja na terenu. Čak i da mu daš Adv. Forward rolu ili čak Poachera on će se opet izvlačiti natrag jer jednostvano, to je njegov stil igre, ko idealan je za povučenijeg napadača. DLP ili Trequartista je dvojba, a koju rolu mu odlučiš dodijeliti dosta ovisi i o postavci ostalih igrača, prvenstveno krila i MCova.

Petrić s druge strane ima odličnu završnicu, heading, anticipation, smirenost što su sve atributi koji krase idealnog poachera. Istini za volju Petrić ima malo lošiji Off the ball, ali osim toga svi atributi su idealni za poachera, killera ekipe. Njegovi PPM-ovi ne utječu na njegovo gibanje na terenu, više utječu na njegovu završnicu i izvođenje prekida tako da ne vidim problema s te strane. Jest da je malo sporiji ali uz istreniran "Moves into chanells" to izgleda jako dobro, mada je pitanje da li želi učiti nove PPM-ove u ovoj fazi karijere  :/

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1019 u: 10.11.2012, 18:45:22 »
petric je prespor i nema dribling za igrat adv forwarda ili poachera. isplati se problat petrica ka trequaristu, a berbatova mos sve sta ne zahtijeva brzinu

Gomez nema ni brzinu ni dribling pa opet trpa po 30 u sezoni. U dobrom sistemu izostanak precjenjenih atributa pace i acc kod poachera se i ne osjete. Kad sam želio igrača šesnaesterca postavio bih poachera i wide play na normal. Wide play je bio eksperiment koji nije nužan.
Ne poznajem Petrićev FM profil toliko dobro da bih znao koja mu rola najbolje pristaje. Za Berbatova znam da može odigrati trequartistu i DLF-a na najvišem nivou. Kompatibilne role uz to su poacher i advanced, klasična engleska kreator-skorer kombinacija u 4-4-2.

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1020 u: 10.11.2012, 19:12:02 »

Gomez nema ni brzinu ni dribling pa opet trpa po 30 u sezoni. U dobrom sistemu izostanak precjenjenih atributa pace i acc kod poachera se i ne osjete. Kad sam želio igrača šesnaesterca postavio bih poachera i wide play na normal. Wide play je bio eksperiment koji nije nužan.
Ne poznajem Petrićev FM profil toliko dobro da bih znao koja mu rola najbolje pristaje. Za Berbatova znam da može odigrati trequartistu i DLF-a na najvišem nivou. Kompatibilne role uz to su poacher i advanced, klasična engleska kreator-skorer kombinacija u 4-4-2.
onda je moga rec da ima berbatova i davida poolea, bi li opet bilo dlf ili trequarista i poacher?
kako se moze rec uloga igraca ako se ne zna njegov profil?
petric- dribling 10, off the ball 14, pace-acc 11, balance 10, agility 13, finishing 18, ft 17, ant 18, cmp 17
e sad, poacher ima run with ball na often sta znaci da se trazi iskoristit brzinu i dribling koju petric ne posjeduje, stovise vise mu pase uloga dlf/a

berbatov je brzi od njega i kompletniji

etoga

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1021 u: 10.11.2012, 19:38:35 »
Bi, jer je ova tema tako zasnovana.

1. Odredi najbolju kombinaciju dva ili više igrača. Kombinaciju koja je logična i koja daje rezultate.
2. Daj više izbora jer se sigurno svi neće uklapati.
3. Predloži ono što će okvirno odgovarati igračima.

Ja, niti bilo ko drugi ko odgovara ovdje nema bazu igrača, atributa, PPM-ova i svega što je potrebno pa da znamo sa 100% sigurnošću reći šta se uklapa gdje. Prijedlozi se daju na osnovu znanja i iskustva igranja sa tim igračima i rolama.
Zapravo je najlakše role odrediti onome ko ima čitav save ispred sebe, ali uploadovanje i pregledavanje svakog savea posebno je dugotrajan i mučan posao. Ako se traži pomoć, ja ću je pružiti, dat ću svoje mišljenje koje može, a i ne mora biti tačno. Bolje ikakvo mišljenje nego pitanje bez odgovora. Srećom po mene do sada je odnos ispravnog/neispravnog veći od jedan što znači da ipak radim dobar posao.

Dalje, ja nikada neću predložiti dva poachera i swap position jer ne želim podržati eksploatisanje enginea. Tako da ako neko ima dva DLF-a u ekipi ja mu nikada neću reći da ih obojicu postavi tako jer postavke nisu logične i velika je vjerovatnoća da neće funkcionisati. Čitav sistem se onda podređuje tom paru, što je za FM igrača prosječnog znanja o taktiziranju jako težak posao.

Moja vizija poachera - anticipation, composure, finishing, off the ball i potrebni fizički atributi >10. Do sada se je postavljanje napadača koji to zadovoljavaju na rolu poachera pokazalo ispravnim i efikasnim.

Eto nadam se da sam ti razjasnio neke stvari oko mog viđenja igre i odgovaranja u ovoj temi.

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1022 u: 10.11.2012, 19:42:59 »
sad si sam reka da govoris koje su najbolje kombinacije, a ne koja je rola najbolja za pojedinog igraca

mogu i ja rec da je su za ivana gastronomija i uzeira momčedina najbolje role cd/s i cd/c, a to ne bi triba govorit jer ne znan kakvi su igraci

eto, toga se tica moj post

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #1023 u: 10.11.2012, 20:31:47 »
Berbatov je na proslom fm-u bio perfektan poacher. Jedino sam ga na toj ulozi isprobao, doduse, al' je dominirao.

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1024 u: 10.11.2012, 21:09:05 »
...
Razumio sam odmah čega se tiče tvoj post, ali nažalost ja svoj način rada ne mogu promijeniti. Već sam ti rekao od čega zavisi izbor rola, ono što ja kažem je samo prijedlog onoga što bih ja pokušao instalirati. Ne nužno ispravan. Ako hoćeš shvati i prihvati, ako nećeš ne moraš. I nemoj mi molim te predstavljati Petrića i Berbatova kao neko špansko selo. Sutra da imam taj tandem Berbatov bi mi bio trequartista, Petrić poacher. Kraj priče.