Autor Tema: Spavaš li mirno, Litmanene Jari?  (Posjeta: 26704 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
Spavaš li mirno, Litmanene Jari?
« u: 07.12.2016, 17:03:27 »

Osmi LLM izazov vodi nas u zemlju Djeda Božićnjaka, heavy metala i rally vozača, gdje svi piju po dvije i pol šalice kave dnevno, gdje je nacionalni sport - hokej.

Sa malo manje od 5 i pol milijuna stanovnika, nogomet, iako im nije baš zadnja rupa na svirali, nije dio njihove svakodnevnice, što pokazuju i europski (ne)uspjesi domaćih klubova, a posebno reprezentacije koja se u gotovo 100 godina nezavisnosti nijednom nije kvalificirala na EURO ili na SP. Zbog očitih razloga, kalendarska godina i nogometna sezona se ne podudaraju već se nogomet igra od ožujka/travnja do rujna/listopada. Posebnost ovogodišnjeg izazova jest da počinjemo u ligi koja je aktivna već u startu igre.

Ove godine idemo vjerojatno u najsređeniju i najjaču ligu dosad: u usporedbi s Andorom, Maltom, Islandom - Finska je velesila! Prva liga ima dvanaest klubova, igra se trokružno, a dozvoljena su 3 igrača izvan EU - ali Finci kažu da je i Afrika dio EU tako da se to pravilo manje-više odnosi samo na Južnu Ameriku. No treba pripaziti jer u prvom sastavu mora biti barem njih 4, a u momčadi njih 9 koji su homegrown (nation). Ukupno četiri kluba idu u Europu, gdje će svoju avanturu završiti uglavnom u prvom ili drugom pretkolu.

Druga liga sastoji se od 10 klubova, ali se također igra trokružnim sistemom - prvak ide izravno u Veikkausliigu, drugoplasirani igra kvalifikacije. Svi klubovi druge lige su semi-pro, u prvoj ligi su tek tri semi-pro, ali s obzirom da nema ništa u pravilima, pretpostavit ću da je uvjet za pro status ostao isti - 3 milijuna eura u balanceu. Do njih treba doći kroz Europu. Kao i uvijek, cilj izazova jest osvajanje Lige prvaka, što je uspjelo petorici članova u dosadašnjih 7 izazova - na Vama je da budete sljedeći u nizu!

Mi krećemo iz druge lige - svih 10 igrivih klubova je moguće odabrati, sa nekima će biti lakše, sa nekima teže, a kratki vodič sa osnovnim informacijama o svim klubovima, kao što su stadion, MP ili vrijednost, možete pronaći na slici ispod. Na Vama je odlučiti hoćete li ponoviti dominaciju Valkeakosken Hake, izboriti ekspres povratak u prvoligaško društvo sa Jarom ili pak stvoriti velesilu od novih drugoligaša GrlFK i KPV. U stvarnosti, sezona je završena, a ako Vas interesiraju rezultati - evo ih.

Nema nikakvih posebnih pravila kod kreiranja igre osim klasične zabrane editora, FMRTE i ostalih alata. Igra svatko kako god želi, na način koji će ga držati aktivnim u izazovu što dulje. Tražim samo da svako toliko ostavite u ovoj temi pokoji "kako vam ide" upis jer na kraju krajeva ono što obilježava ove izazove jest njihova aktivnost i aktivnost same teme.

(uvećaj)

Što se tiče grafičkog sadržaja, na linkovima ispod možete pronaći grbove i fp megapack, kao i ispravak imena natjecanja:
Cut Out Megapack i Metallic Logo Megapack torrent: LINK
Real names fix: LINK

Klub
Menadžer
Broj
AC Ouluajd, swaggy vkc, Doda123453
Ekenas IFQ, villa72
FC Jazzivanfla1
Grankullaljanbe1
HakaCarlos Valderrama1
JaroDial Square, guess2
JJKTIR, Bijeli luk, Data3
KPV
KTP
TPSCompact1
ažurirano 13.12.

Liga prvaka
ČlanKlubGodina
///

Kao i obično, nikakve prijave nisu potrebne, a svoje uspjehe, neuspjehe i sve što poželite možete podijeliti sa ostalima na ovom topicu. Ovo je zbirni topic za 8. LLM izazov - ne sumnjam da će ponovo biti pristojan broj sudionika, a ako ima kakvih nejasnoća, slobodno pitajte. Svima želim puno sreće, i ovim putem pozivam sve voljne da se priduže i sudjeluju. To bi bilo to od mene, a za kraj ostavljam i jubilarni smajlić koji nas prati već osmi put.

« Zadnja izmjena: 13.12.2016, 22:12:05 od TIR »

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
Odg: Spavaš li mirno, Litmanene Jari?
« Odgovori #1 u: 07.12.2016, 17:05:07 »
NAPOMENA: kod kreiranja igre, obavezno odabrati early 2016. sezonu kao početni datum!

Preporuka game setupa koji osigurava dovoljan broj igrača u bazi:
« Zadnja izmjena: 07.12.2016, 17:08:30 od TIR »

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #2 u: 07.12.2016, 17:20:58 »
Evo krećem sa FC Jazz !

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 07.12.2016, 17:27:53 »
NAPOMENA: kod kreiranja igre, obavezno odabrati early 2016. sezonu kao početni datum!

Preporuka game setupa koji osigurava dovoljan broj igrača u bazi:

Jesi jos sta oznacio ispod u bazi, vidim da jos ima nesto ispod.
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
« Odgovori #4 u: 07.12.2016, 17:39:45 »
Ma dodao sam iz Južne Amerike samo from top clubs između ove dvije slike, a uvijek ubacim sve igrače nacionalnosti iz te države.

Offline Compact

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #5 u: 07.12.2016, 17:46:34 »
TPS se uzeo

Offline Q

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #6 u: 07.12.2016, 17:49:07 »
Uzima se Ekenas

Offline villa7

• Postala sam tedka jedmog malog amdjela
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 07.12.2016, 17:55:30 »
Također Ekenas, bez licence i to sve, te sam loudao samo iz Afrike igrače i Skandinavije, nemre komp podržat ono sve.
Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu sveto ime, sad imaš pune džepove, a prazne tribine.

Offline Frankic

• Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 07.12.2016, 17:56:34 »
Ja cu igrat ako prijatelj dejan saceka da prvo mi ostali zavrsimo prvu sezonu prije nego on uzme el i lp u istoj sezoni

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
« Odgovori #9 u: 07.12.2016, 18:17:27 »

Kaže da im je nadimak Lisice, mora ih se uzet - JJK.

Dejanu i Dejanu je zabranjeno krenuti u narednih par dana.

A tebi ni ne znam otkud ti FM.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #10 u: 07.12.2016, 18:34:13 »
Finska je rijetko ogavna liga. Odigrao sam tamo dvije sezone i niti sam ne znam kako sam izdržao. Zasad imam drugačije planove, možda se pridružim kasnije.

Offline villa7

• Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 07.12.2016, 19:47:41 »
Glupa uprava blokira svaki pokušaj da raskinem ugovor sa debilima koji mi ne trebaju, a sad kad sam išao najboljima produžit ugovor upo sam u minus od 11k sa plaćama  fejspalm
Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu sveto ime, sad imaš pune džepove, a prazne tribine.

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
« Odgovori #12 u: 07.12.2016, 19:49:36 »
Finska je rijetko ogavna liga. Odigrao sam tamo dvije sezone i niti sam ne znam kako sam izdržao.

lolcina Zašto?

Meni se čini ok liga. Malo je jaka čak, negdje u rangu Azerbajdžana, svakako jača od svih ostalih u startu već. Dugoročno ima cijela Skandinavija za izgraditi finu ekipu i da se osvojiti nešto svakako.
« Zadnja izmjena: 07.12.2016, 19:52:47 od TIR »

Offline TIR

• Indeficienter
  • Moderator
  • *
« Odgovori #13 u: 07.12.2016, 20:42:23 »
Polako prijatelju. Izazov je gore, dovoljno je zanimljiv, vremena ima na pretek. Tko hoće, neka igra. :)

Offline franja brat

• Uzmi križ i nosi ga!
  • Admin
  • *
« Odgovori #14 u: 07.12.2016, 21:13:35 »
TIRe, ne da mi se sad citat cijeli uvod, na mobitelu sam. Kakva su pravila u vezi stranaca?

Pocinjem uskoro.
There's a light that never goes out!
Tribina Sjever pozdrave ti šalje...

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #15 u: 07.12.2016, 21:46:57 »
Igrat ce se, cim se uhvati vremena

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 07.12.2016, 23:21:21 »
Počelo se s Jarom

Offline Doda12345

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #17 u: 08.12.2016, 10:22:21 »
Svakako počinjem ali unemployed samo finska liga small datab.  :P
« Zadnja izmjena: 08.12.2016, 10:24:45 od Doda12345 »
Anchorman

Offline Doda12345

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #18 u: 08.12.2016, 11:07:43 »
  yey
« Zadnja izmjena: 08.12.2016, 14:00:24 od Doda12345 »
Anchorman

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #19 u: 08.12.2016, 13:12:05 »
Ja cu sa FC Ouluom, čisto zato jer su najsjevernije.
Citat:
just dream with me

Offline villa7

• Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 08.12.2016, 14:09:52 »
Još malo pa je gotova prva sezona, poslije report  :)

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #21 u: 08.12.2016, 14:30:27 »
40 dana do prve prijateljske, a onda još skoro tri mjeseca do prve natjecateljske utakmice.. lolcina
Citat:
just dream with me

Offline Veki

• #44 Kevin Kampl
  • Legenda
  • *
« Odgovori #22 u: 08.12.2016, 15:02:39 »
Jebo drugu ligu kad su u trećoj ovi.

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #23 u: 08.12.2016, 15:08:57 »
Nije Tir našao nikakav pouzdan file za treću ligu, ja sam Finsku i predložio samo zbog njih.
Citat:
just dream with me

Offline villa7

• Trener
  • *
« Odgovori #24 u: 08.12.2016, 15:09:50 »
Završena je prva sezona iz snova sa Ekenasom. Mediji su nam predviđali borbu za sredinu tablice, no mi smo priredili veliko iznenađenje i direktno se plasirali u prvu ligu  champ

Evo i svih utakmica u sezoni, perfektno odrađeno, bilo je malih padova, ali to nije ništa strašno

U kupu smo prošli prve tri runde i na kraju ispali od prvoligaša SJK, tijesnim porazom, jako sam zadovoljan

Transferi na kraju, ovog mladog talenta je prodao predsjednik, ali sam bar popravio plaće, koje su bile u minusu.

Eh sada slijedi onaj najbolji dio, potraga za pojačanjima. Uprava nam je dala 50k za transfere i više od 100k za plaće, što je vrlo dobro, ali kako nam je reputacija slaba, bit će tu velikih problema. Na žalost dva puta mi nisu mogli naći senior affiliate, koji bi puno pomogao sa nekim posudbama.