Autor Tema: ...Povratak na stare staze slave..  (Posjeta: 29511 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
...Povratak na stare staze slave..
« u: 06.02.2012, 22:52:18 »
Hajduk Split

ZAÅ TO BAÅ  HAJDUK

Iako još iman aktivan story sa reprezentacijom odlučia san počet pisat karijeru sa Hajdukom.Zbog ovog šugavog sniga iman previše slobodnog vrimena pa san odlučia ovo započet.Ne znan zašto ali jedino sa Hajdukom mogu odigrat pravi save.Jednostavno sa svima izgubin inspiraciju vrlo brzo.Vjerovatno je to zato šta konstantno pokušavan stvorit klub koji hara Europom a to nije lako,ali više o ciljevima malo "niže".Story ide dalje,ali karijera je sada na prvom mjestu.

Uvod
Svi znamo tko je i što je Hajduk ali evo malo povijesti.HNK Hajduk je nogometni klub iz Splita.Svoje domaće utakmice igra na Gradskom stadionu u Poljudu.Kroz svoju je povijest osvojio 17 državnih prvenstava i 14 kupova, a najveći europski uspjesi su mu tri četvrtfinala Lige (Kupa) prvaka te po jedno polufinale Kupa UEFA i Kupa pobjednika kupova.Klub je u veljači 1911. u Pragu osnovala skupina splitskih studenata. Godine 2011. Hajduk je velikom proslavom obilježio 100 godina od osnutka.Od 1970. do 1980. godine bio je period zlatne generacije Hajduka koja je napravila najbolje rezultate u povijesti kluba. 1971. osvojen je naslov nakon sušnih 16 godina, i to pobjedom u Beogradu, opet, nad Partizanom sa 4:3 nakon što su gubili sa 0:3. U to vrijeme igrali su Petar Nadoveza (koji je karijeru završio početkom tog desetljeća), vratar Ivan Katalinić (kasnije uspješan trener momčadi), Dragan Holcer, Jurica Jerković, Luka Peruzović, Vilson Džoni, Brane Oblak, Dražen Mužinić, Ivica Šurjak, Ivan Buljan, Slaviša Žungul, a nadolazeće zvijezde su bili braća Zoran i Zlatko Vujović i drugi. Istaknuo se i svjetski poznati trener Tomislav Ivić koji je osvojio 3 prvenstva i 4 kupa, prezentiravši izuzetno lijep nogomet. Prema tvrdnjama samog trenera, Hajduk je već tada prakticirao igru sa dešnjakom kao lijevim krilom i ljevakom kao desnim, ono što danas radi trenutni europski prvak Barcelona, a predsjednik je bio čuveni Tito Kirigin, koji se smatra najvećim predsjednikom Hajduka svih vremena. Uz velike uspjehe u domaćim natjecanjima ( 9 trofeja u 10 godina ), u međunarodnim natjecanjima zabilježeno je polufinale Kupa pobjednika kupova sezone 1972./73. kada je izbačen od strane engleskog Leeds Uniteda, a iz 1980. pamti se "mitski" susret sa njemačkim HSV-om, kada je nakon sjajne Hajdukove utakmice na Poljudu, HSV ( tada jedna od najboljih momčadi Europe ) prošao dalje zahvaljujući golu u gostima. Bilježi se i 5 uzastopnih kupova, od 1972. do 1977. 1976. kada je Partizan pomoću suca Maksimovića osvojio naslov, Hajduk mu je nanio najveći domaći poraz od čak 6:1.
Godine 1979. Hajduk se preselio na novi stadion Poljud, tada jedno od najljepših sportskih zdanja u svijetu. Posljednji gol na "starom placu" postigao je Mišo Krstičević. Ipak, prema rezultatima u 80-ima pričalo se o svojevrsnoj ukletosti Poljudske ljepotice.80-te su ponudile manje uspjeha u državi (niti jedan naslov prvaka), iako se smatra da je Hajduk do uključujući sezonu 1985/86. trebao osvojiti barem dva naslova prvaka. Svojevremeno je hrvatski emigrantski tisak, ali i domaći hrvatski tisak, doduše pomno biranim riječima, govorio o čudnim ishodima utakmica Hajdukovih takmaca za naslov prvaka, u kojima su oni pojedina gostovanja prolazili bez problema.
Štaviše, protiv Hajduka je na tim terenima se igralo po filozofiji "lomi mu nogu!" (doslovni slučaj divljačkih startova, pri kojima je slomljena noga Blažu Sliškoviću na utakmici protiv OFK Beograda te kasnije Nenadu Gračanu protiv Rijeke, u njegovoj trećoj utakmici za Hajduka!).
Od europskih natjecanja pamte se polufinale Kupa UEFA 1984. kada je opet koban bio engleski klub, i to stari znanac Tottenham, te četvrtfinale istog natjecanja 2 godine kasnije. Uspjesi van zemlje nadoknadili su neuspjehe kod kuće, a tokom tog desetljeća Hajduk je pobjeđivao momčadi poput Valencie, Bordeauxa, Metza, VfB Stuttgarta, Torina, Marseilla i Manchester Uniteda ( čiji je poraz u prijateljskoj utakmici na Poljudu jedan od najvećih gostujućih u povijesti tog engleskog velikana ). Istaknuti igrači '80-tih bili su Blaž Slišković, popularni "Baka", Zoran Vulić, Aljoša Asanović, te Ivan Gudelj koji je zbog bolesti prisilno prekinuo vrlo obećavajuću karijeru.
8. svibnja 1991. Hajduk je osvojio posljednji jugoslavenski kup, pobijedivši, kao autsajder, usred Beograda, tadašnjeg europskog prvaka Crvenu zvezdu sa 1:0. Gol je postigao Alen Bokšić, a time je Hajduku zauvijek pripao Titov pehar. Težina ovog uspjeha je u tome što je te sezone Hajduk u jesenjem dijelu prvenstva bio na posljednjem mjestu, što je i u najlošijim sezonama bilo nepojmljivo za klubove "velike četvorice", dok je Zvezda te sezone bila nadmoćna u prvenstvu, a iste sezone je bila i pobjednik Kupa prvaka.Za uvjerit se koliko je Hajduk uistinu velik klub dosta je pogledat proslavu stotog rođendana i sve će vam biti jasno
. :baklja:

NAÄŒIN IGRANJA
Prije svega hoću napomenuti kako sam odradio transfere u editoru.Transferi su napravljeni svim HNl klubovima.TakoÄ‘er sam kao i u stvarnosti Hajduku napravio rezervnu momčad gdje "igraju" Vejić,BariÅ¡ić,Buljat i ostali.Nekome se to može sviÄ‘at,nekome ne,ali ja sam tako odlučio.Ostalo nisam niÅ¡ta dirao.Krenimo dalje,poÅ¡to mi je cilj stvoriti klub po uzoru na onaj iz sedamdesetih tako sam i ja odlučio rekonstruirati taktiku Tomislava Ivića iz 1974-te.U momčadi ću imati 23 igrača + 3 vratara te nekoliko igrača na posudbama.Nastojat ću u momčadi imati 90% Dalmatinaca,ostalo će biti igrači pretežno iz Hrvatske a možda neko bude i iz prostora ex yu.Igrače iz stranog govornog područja neću kupovati.Ove sadaÅ¡nje ću pokuÅ¡at prodat(Inoha,James,Lima).Nastojat ću vratiti bivÅ¡e igrače,Pletikosu,Bilića  i Bartulovića.U daljnjoj budućnosti možda i Kranjčara,Strinića i Ibričića.Ipak to je dosta nerealno za očekivat,o Srni da i ne govorim :sad:.

CILJEVI

Dugoročni cilj je,kao Å¡to naslov pokazuje,stvoriti klub kakav je nekoć bio.Klub kakav je u Splitu postojao sedamdesetih.Dakle,glavni cilj mi je postati konkurentan u Europi.Očekujem to tek nakon 6-7 sezona.Do tada naravno očekujem naslove prvaka.Jedan od ciljeva je svakako sreÄ‘ivanje financijske situacije,ne želim da mi klub posluje u minusu i  o tome ću voditi računa.Jedna od prvih stvari je Å¡ta ću napravit je rjeÅ¡avanje viÅ¡ka igrača.Klub trenutno ima prevelik broj igrača i to mi je obveaz

TOLIKO OD MENE.NADAM SE DA ĆETE PRATIT I DALJE,NASTAVAK SLIJEDI U SLJEDEĆEM REPORTU KOJI IDE VJEROVATNO VEÄŒERAS  :cro-man:

Offline Pezer

• Win,Lose or Tie, GUNNER till I die!!!
  • Trener
  • *
Odg: ...Povratak na stare staze slave..
« Odgovori #1 u: 06.02.2012, 23:19:47 »
Pratim te,inace ja sam nesto slicno radio  ;) i nakon 3 sezone jedini stranac u ekipi je Ruben Lima(nisam jos nasao boljeg beka) a u Europi sam prosao u osminu-finala :D trenutno taj save ceka da krenem ponovno,al to ce sigurno biti ubrzo jer mi je slicna situacija kao i s tobom samo s Hajdukom mogu odigrati pravi save i eventualno s Arsenalom ako se posloze neke stvari :D

Offline bajdo17

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #2 u: 06.02.2012, 23:20:42 »
Pratim sve u vezi Hajduka  :cool:

Offline meraklija

• PRO KLADIONICAR
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 07.02.2012, 16:28:30 »
ja sam isto navijac Hajduka pa cu pratit ovaj topic.

Offline doomar97â„¢

• Igrati nogomet je zadovoljstvo, a ne posao
  • Fizioterapeut
  • *
    • Darijo Srna
« Odgovori #4 u: 07.02.2012, 16:33:59 »
nisam baš pratio karijere, pa sam odlučio da vidim način tvoje igre što znači da ovu pratim ;)

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
« Odgovori #5 u: 07.02.2012, 22:51:12 »
Hajduk Split-ljeto 2011
Evo odradia san prvi prijelazni rok,kvalifikacije za Euroligu.OdraÄ‘eno je i devet kola HNL-a.Å ta se sve izdeÅ¡avalo provjerite sve "doli".Moram reć kako je bilo dosta turbulentno i uzbudljivo  :cool:

TRANSFERI
Iako sam u prvom reportu najavio sreÄ‘ivanje financija,prvo sam odlučio potroÅ¡iti novce i sada imam momčad koju neću minjati sigurno barem do do idućeg ljeta.Netko možda bude prodan ali dovoditi nikoga neću sigurno.Prvi igrač koji je doÅ¡ao na free transfer je Zeni Husmani.Drugi  igrač,takoÄ‘er na free,je Antonijo JakoliÅ¡.Nakon nekoliko dana mi je bio ponuÄ‘en Stiven Rivić,doduÅ¡e na posudbu.Nakon spomenutog trojca dovedeni su Toni Rendić iz Solina,takoÄ‘er na free transfer.Ipak,istroÅ¡io sam se na transferima Ivana Leke te Elvisa Kokalovića.Å to se tiče odlazaka,slobodne papire je dobio Nikola Opačak.Prodan je samo Anas Sharbini Spartaku za 2.2 miljuna eura.Na posudbe su poslani Husmani,Rendić,PeÅ¡ić i Marijan Buljat.Na posudbe su takoÄ‘er poslani Masahiko Inoha te Ljubo Miličević.Pregled svih transfera pogledajte ovdje.Pojačanja sam doveo i u staffu/osoblju.Doveo sam Zorana Varvodića,Vladimira Balića i Giovannija Rossu.Ipak najveće pojačanje mi je definitivno AljoÅ¡a Asanović koji je puno bolji od Grueva kojeg sam otpustio.Svi ostali su i dalje u klubu.

PRVA MOMÄŒAD

Nakon transfera i odrađenih priprema momčad mi izgleda ovako:

VRATARI
.Tu su jos i Dante Stipica i Ivam Banić.

OBRANA

VEZNI RED
U momčadi su još i Franko Andrijašević,Frane Vladislavić,Josip Radošević te Ivan Leko

NAPAD

Na posudbi su joÅ¡   Bencun,Vejić,Miličević,Trebotić,Tičinović,LuÅ¡tica,H.Tokić,Mijo CaktaÅ¡,Ivan Džoni te Jure ObÅ¡ivač.Å to se tiče momčadi,ukupnim sastavom sam prezadovoljan.U obrani imam solidan izbor,pogotovo za HNL,vezni red je iznimno dobar kao i napad.Da nisam bio prisljen prodati Anasa sada bih imao sastav sa kojim bih se proÅ¡etao kroz ligu.Sasvim je izvjesno kako Rivić odlazi na kraju dok je pitanje hoće li Ozobić pristati na moje uvjete.Zasada ga "tetoÅ¡im" izjavama za medije no vidjet ćemo na kraju sezone.Trenutno kombiniram izmeÄ‘u dvije formacije.Prva je 4-1-2-2-1  (Blažević-Maloča,Andrić,Neretljak,Lima-Leko-Gabrić,Rivić-Tomasov-Ozobić-VukuÅ¡ić,Vuković).Druga formacija je  1-4-2-2-1 (Blažević-Maloča-Kokalović,Andrić,Neretljak,Lima-AndrijaÅ¡ević,Leko-Tomasov,Rivić-Ozobić).Na kraju ljeta sam uspio ugirati momčad ali do tada sam plaćao danak neuigranosti,no o tome viÅ¡e u "rezultatima".

PRIPREME
Pripreme sam započeo protiv juniora,tradicionalno.U prvu momčad sam ubacio 6 juniora a svi ostali su bili novi pa su tako juniori izvukli veliki remi.Druga utakmica je bila protiv moje filijale,Dugopolja.Nakon velikog kiksa sa "bilim tićima" odlučio sam se uozbiljit pa sam tako gurnuo u vatru svoje najjače adute.Dugopolje nije imalo Å¡anse i iz Splita su ispraćeni sa 3 laka komada.Nakon Dugopoljua krenuo sam na pripreme u Austriju.Prvi protivnik je bila Austrija Beč.Nakon jednih Bečana,usljedili su drugi,iÅ¡ao sam u goste Rapidu iz Beča koji me razbio.Austrijske pripreme sam zavrÅ¡io utakmicom protiv Sturma.Pripreme sam zavrÅ¡io remijem i vratio sam se u Split na utakmicu protiv rezervi Chelsea.Pretposljednju utakmicu odradio sam protiv Željezničara na Grbavici.Posljednju pripremnu utakmicu sam odradio protiv Partizana,bila je ovo generalka za Osijek koja je uspijela.Partizan je  pao bez većih problema.

HNL
Prvenstvo sam započeo utakmicom na Poljudu protiv  Osijeka kojeg sam pobjedio na jedvite jade.Da će trebati vremena da se novi Hajduk uigra pokazao je "Div iz predgraÄ‘a" zapreÅ¡ićki Inter.LoÅ¡u formu sa početka sezone potvrdio je poraz od Lokomotive.Nakon domaćeg poraza od "lokosa" slijedio je gradski derbi sa Splitom.Splita sam potpuno nadigrao i zasluženo sam pobjedio.Pobjedom nad gradskim rivalom sam vratio mir u svlačionicu i igrači su bili mirni,samouvjereni te smo takvi dočekali "Apotekare".Belupo je bio totalno razbijen  te je samopouzdanje bilo visoko i takvi smo iÅ¡li u goste Zagrebu.Protiv Zagreba sam odmarao nekoliko igrača  i zbog toga smo platili,Zagreb je potpuno zasluženo okrenuo rezultat te na koncu slavio.Nakon devet kola situacija je puno loÅ¡ija nego Å¡to se to očekivalo,ali prvenstvo je tek startalo,do kraja "utrke" je joÅ¡ dugo i ne sumnjam kako ću osigurati naslov.

EUROLIGA

Put ka naslovu  Eurolige  :cool: sam započeo protiv Å erifa.U prvoj utakmicisam bez problema svladao Å erif i tako sam doÅ¡ao na korak četvrtog pretkola.Uzvrat je bio samo formalnost.U  4.pretkolu ždrijeb mi je namjenio Rumunjski Ga Matan.Ponovno sam stvari rijeÅ¡io već u prvoj utakmici.Ponovno je uzvrat bio samo formalnost,iako su Rumunji imali i odreÄ‘ene Å¡anse.U uzvratu sam koristio 8 juniora.Ždrijeb skupina mi je namjenio relativno teÅ¡ke  protivnike.Ždrijeb je mogao biti blaži,ali pored Lazia,Stokea,Tottenhama,Rome i Atletica,Lokomotiv(M),Sparta i Schalke i nisu neki preteÅ¡ki izazovi.Grupu vjerovatno neću proći,ali sigurno je da sam mogao dobiti teže protivnike.

Za kraj ovog reporta,kojeg sam pisao preedugo   :gaah mogu samo reći kako sam do sada relativno ispunio očekivanja.Iako sam loÅ¡ u prvenstvu,to se sve da nadoknadit,transfere sam mislim dobro odradio i imam dobru momčad.Odlično mi je i doÅ¡ao plasman u EL gdje sam zaradio 1M eura.Ne smijem zanemariti ni to da niti jednu utakmicu nisu odradili ni Lima ni Gabrić.JakoliÅ¡ je odradio samo 2 utakmice zbog svijetskog prvenstva mladih.Andrić je takoÄ‘er bio ozlijeÄ‘en a i momčad je dosta mlada.Kao Å¡to možete vidjeti,rjeÅ¡io sam se nekoliko igrača,nema Inohe(doduÅ¡e na posudbi ali otići će on već nekako  :)),trenutno tražim angažman Gigi i polako otvaram prostor juniorima.Mislim kako 5 igrača(Milić,Elez,Vladislavić,RadoÅ¡ević i Banić) roÄ‘enih 1994 godine  igra za prvu momčad dovoljno pokazuje koliko  je momčad mlada.Za kraj ostavljam game status.

Da sada ne zahvaljujem pojedinačno,hvala svima na komentarima.Komenitrajte i dalje,pitajte koji ss ako vam triba.

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 07.02.2012, 23:17:53 »
Svaka slika igrača bi trebala biti njegov profil u FM-u.  KAVA
S onom taktikom ćeš ispušiti od svake ozbiljnije ekipe.

I definitivno bi trebao pojedinačno komentarisati odgovore. Baš kao što tebi diže moral komentiranje tvojih pisarija tako isto je i sa drugom stranom.

Ubuduće budem naletio kad vidim šta zanimljivo. Sretno! :D

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 07.02.2012, 23:21:23 »
Svaka slika igrača bi trebala biti njegov profil u FM-u.  KAVA
S onom taktikom ćeš ispušiti od svake ozbiljnije ekipe.

I definitivno bi trebao pojedinačno komentarisati odgovore. Baš kao što tebi diže moral komentiranje tvojih pisarija tako isto je i sa drugom stranom.

Ubuduće budem naletio kad vidim šta zanimljivo. Sretno! :D

Znan,sada san slike stavia čisto da izgleda lipse,bar meni izgleda...ubuduce ce tako i bit
Za taktiku ćemo vidit  hmm

defiintivno ću komenitrat pojedinačno ubuduće i to san planira  ;)

naleti slobodno,hvala na komentaru a pogotovo kritici,to mi je cak draze  ;)

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #8 u: 07.02.2012, 23:26:42 »
Jedan poacher i dvaput trequartista je samoubistvo, pogotovo u ovakvom sistemu.
I ovaj sa liberom je dobro rupat.

I zašto u jednoj postavci igraš fluid, a u drugoj very rigid? Braniti se možeš i sa very fluid, baš kao i napadati sa very rigid.

Za jednog T. Ivića to je dosta taktičkih propusta.  KAVA

Offline meraklija

• PRO KLADIONICAR
  • Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 07.02.2012, 23:34:28 »
formacija i taktika su vrlo losi s obzirom na tvoj igracki kadar mislim da bi ti bilo najbolje igrat 4-4-2 sa visoko podignutim krilima posto ih imas nekolicinu,nije mi jasno kako ti tomasov moze igrati poluspicu on je cisto krilo.

moram i to reci jedna od najgorih formacija koje sam ikad vidio mislim da ti mozes puno bolje jer ovo stvarno nema veze sa vezom fejspalm
« Zadnja izmjena: 07.02.2012, 23:36:53 od meraklija »

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 08.02.2012, 00:39:04 »
Jedan poacher i dvaput trequartista je samoubistvo, pogotovo u ovakvom sistemu.
I ovaj sa liberom je dobro rupat.

I zašto u jednoj postavci igraš fluid, a u drugoj very rigid? Braniti se možeš i sa very fluid, baš kao i napadati sa very rigid.

Za jednog T. Ivića to je dosta taktičkih propusta.  KAVA

Vidit ćemo,jos san u fazi isprobavanja,iman ja jednu taktiku koju san nasa negdi i skoro uvik je koristin,ode nisan,pokusavan nesto novo

sta se tice fluida i rigida,tako san postavia bez nekog posebnog razloga

Ima tu i vise propusta nego sta si ti nabroja....ali kad se uigran vidit ćeÅ¡ da Ivić joÅ¡ jednom bia ispred svoga vrimena  lolcina

P.S. Prista bi da izgubin i od Lokomotiva i od Sparte samo da dobijen Schalke radi tebe i tvojih Njemaca....vrime je da padnu  lolcina

formacija i taktika su vrlo losi s obzirom na tvoj igracki kadar mislim da bi ti bilo najbolje igrat 4-4-2 sa visoko podignutim krilima posto ih imas nekolicinu,nije mi jasno kako ti tomasov moze igrati poluspicu on je cisto krilo.

moram i to reci jedna od najgorih formacija koje sam ikad vidio mislim da ti mozes puno bolje jer ovo stvarno nema veze sa vezom fejspalm

Tomasov inace igra krilo,jer je Gabrić konstantno ozlijeÄ‘en.Ode je postavljen tako greÅ¡kon.Nakon velikoga kiksa(u iducemo reportu cete vidit kojega) san unia neke promjene(Vratia san se 4-4-2 formaciji koju igran sa svima(pogledaj mi story sa reprezentacijon pa ces vidit kako to izgleda)).  hi

Formacija je digla dosta praÅ¡ine....Drago mi je da se komentira  :)....Ali samo se trofeji pamte  champ
 :cro-man:

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 08.02.2012, 00:48:46 »
Reprezentacija je jedini bitan faktor, mada i Schalke gotivim zbog opredjeljenja navijača.  :)
Očekujem petardu, nema zajebancija sa Å vabama.  :cool:

Offline bajdo17

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #12 u: 08.02.2012, 14:41:18 »
Koji update koristis ?

Offline hammers

• Maskota
  • *
« Odgovori #13 u: 08.02.2012, 17:02:11 »
evo uocio sam ti jedan mali propust  :cool: u reportu si napisao da si husmania doveo na free a na ss-u ti je neka cifra od 600k pa ispravi to
i'm forever blowing bubbles!

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 08.02.2012, 17:17:11 »
@ bajdo,ne koristin niti jedan update

@hammers...Husmania san dovea na free,nzn zasto je ta cifra,vjerovatno se to placa za "odgoj" igrača.Pise cifra i pored Rendića a free je.Pocni igrat sa bilo kim i odma pogledaj Husmanija,vidit ćeÅ¡ da  ne tribas plaćat Å ibeniku nikakvu odÅ¡tetu  ;)

Offline hammers

• Maskota
  • *
« Odgovori #15 u: 08.02.2012, 17:32:30 »
a to je ono kad igracu ugovor ponudis,pa to sakriju mucka Ä‘ubrad hahaha  :harmonika   a sorry onda,nastavi dalje i srusi vise taj moj Dinamo s trona :yes:

Offline bajdo17

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #16 u: 08.02.2012, 17:39:33 »
Pa odakle ti Neretljak, Blazevic i Ozobic ?

Offline hammers

• Maskota
  • *
« Odgovori #17 u: 08.02.2012, 17:45:02 »
napisao ti je da je transfere u editoru napravio  :pras:

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 08.02.2012, 17:47:38 »
Jednom riječju, katastrofa  :gaah

Transferi jako loÅ¡i. Kupiti Husmanija za 625k i onda ga posuditi :gaah Nema smisla. Rivić nepotreban  :gaah
Taktika nema smisla, loÅ¡a je jer kao Å¡to Magistar reče, naguzit će te  KAVA

Jedina dobra strana je EL, nadam se da ćeÅ¡ dobro proći. ImaÅ¡ neke Å¡anse  :baklja:
Sretno   :baklja:

Offline bajdo17

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #19 u: 08.02.2012, 18:23:14 »
Ispricavam se moja greska !! takodjer mislim da ti rivic nije potreban, mislim da ce schalke pasti u grotlu poljuda, kao u mom saveu tottenham 

Offline hammers

• Maskota
  • *
« Odgovori #20 u: 08.02.2012, 18:48:59 »
ako ovim transferima i taktikom smatras da budes hajduk vratio na stare staze slave a to je za mene gledanje Dinamu u leda ides u dobrom pravcu  :baklja: :yes:

Offline Pezer

• Win,Lose or Tie, GUNNER till I die!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #21 u: 09.02.2012, 00:39:18 »
Ne sviđa mi se sta radis sa hajdukom !mad!
Mislim da si se mogao puno bolje i pametnije pojacati,prije svega po meni bi ti Alen Pamic bio odlican(ja sam ga imao,igrao je odlicno i kasnije ga prodao za dobre novce),a ti si doveo vec starog ivana Leku za 1.5 milje također mislim mogao si naci bolje od Rendica,Husmanija itd. a na kraju taktika jako losa,iako nisam neki takticar dva trequartista,poacher jos iza deep lying play,moze Leko igrati al treba ti netko da razbija tuđe napade,mozda cak u HNL bude funkcioniralo jer ce se svi braniti(osim Dinama) al u Europi zelis Hajduk iz devedesetih,a vec te sad Rapid relativno lagano dobio iako si jaci dosta od njih ;)

Offline HŽV

• Sveti Petar
  • Trener
  • *
« Odgovori #22 u: 09.02.2012, 14:21:46 »
@ hammers....bas tako.Mučka Ä‘ubrad  lolcina.....Sta se tice tvog Dinamo,odgovor si dobia u reportu doli
@magister.....Kakvi Njemci,očita san in lekciju  :cool:
@Rozga.....EL je bila uzbudljiva,nisan se osramtia,a jesan li prosa,pročitaj u nastavku....Husmanija san planski posudia ,to cesto radin,na zimu je on u prvoj momcadi i ne sumnjan da ce mi bit od pomoći.....Sta se tiče Rivića,on mi je jedan od najboljih igrača i mislin kako nisan promaÅ¡ia sa njim(evo sad citan sportske i pise da je Rivić spreman doć u Hajduk  lolcina).Taktika nije toliko loÅ¡a  :bo:
@pezer......Istra je za Alena Pamića tražila 700k,to in nisan tia platit iz principa.A i reka san da mi je cilj imat 90% Dalmatinaca u momčadi.Taktika nije losa,iako su me svi nadigrali,rezultati su dosta dobri bili.Rapid me dobia jer san igre bez Andrića i Neretljaka a i do tada san bia kupia samo JakoliÅ¡a.....Ja mislin da san na dobron putu,ti i ostali procijenite jesan li  u pravu   :baklja:

Hvala svima na komentarima,pratite i dalje,naravno i komentirajte.....Drago mi je da se ovako prati,taktika je podigla veliku praÅ¡inu a to mi je drago  :)

Hajduk Split-1.polusezona

U 7. kolu protivnik mi je bila momčad Lučkog.Lučko sam i bez nekoliko igrača odradio bez problema i tu nije bilo nikakve dvojbe tko će pobijediti.Nakon Lučkog uslijedio je dvoboj sa mojom filijalom,Zadrom.Zadar je i viÅ¡e nego zasluženo osvojio bod protiv moje,znatno oslabljene momčadi.U ovom periodu igrao sam bez Lime,Tomsova,Gabrića,,VukuÅ¡ića,Lendrića,Kokalovića a i Rivić je imao nekih problema sa ozlijedama.Takvi oslabljeni smo dočekali vinkovačku Cibaliju.Zbog problema sa ozlijedama u momčad sam uvrstio nedovoljno oporavljene Tomasova(teže se ozlijedio na samom startu utakmice) i  Kokalovića koji je odigrao katastrofalano,koliko je momčad bila oslabljena pokazuje podatak da je utakmicu morao igrati kadet Mujan.Nakon joÅ¡ jednog kiksa,uslijedio je Dalmatinski derbi.Nakon treće uzastopne utakmice koja je zavrÅ¡ila identičnim razultatima uslijedio je dvoboj sa Karlovcem.Protiv Karlovca sam izliječio sve frustraicje zbog prethodnih loÅ¡ijih rezultata.Ova velika pobjeda bila je početak velike forme moje momčadi.Unatoč dobroj formi,Hajduk je opet kiksao,bod je uzeo Varaždin.Varaždin.Moram napomenuti da je za ovaj kiks je zaslužna velika utakmica protiv Schalkea,koja se igrala sam 3 dana ranije,no o njoj cu neÅ¡to kasnije.Nakon kiksa sa mladom Varaždinskom momčadi,uslijedio je Jadranski derbi.Unatoč loÅ¡oj formi Rijeke,utakmica je bila tijesna i utakmicu je odlučio trenutak genijalnosti Mate Neretljaka  lolcina.Sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa dvadesetak metara,upisao sam pobjedu i to je bilo najbitnije.Nakon Rijeke,morao sam ići u Pulu gdje me na Aldo Drosini,dočekala Istra 1961.Istra je u tom trenutku bila treća na tablici,ali nije predstavljala pravu opasnost.Istra je zapravo bila samo zagrijavanje za najveću utakmicu sezone,slijedeće kolo,samo dva dana nakon Istre,morao sam na Maksimir odigrati Vječni derbi.U derbiju sam razbio Dinamo.Ova utakmica je bila jedna od ključnih,naime Dinamo je bježao 2 boda,Lokomotiva čak10,Osijek je imao isto bodova koliko i Hajduk i da sam izgubio derbi,vjerovatno bi već u tom momentu izgubio Å¡ansu za naslov.Nakon Dinama,na Poljud je doÅ¡la drugoplasirana momčad lige,Inter.Nakon četvrte pobjede u nizu čekalo me teÅ¡ko gostovanje u Gradskom vrtu.Valja napomenuti kako je ovo bila prva utakmica u sezoni gdje sam na raspolaganju imao skoro sve igrače,nedostajali su jedino JakoliÅ¡ i Ozobić.Odlična forma,i olakÅ¡anje zbog nedostatka ozlijeda odrazili su se i na rezultatu,Osijek je pao bez problema i momčad je bila spremna za joÅ¡ jedan veliki derbi.Na Maksimiru Hajduka je dočekala uvjerljivo vodeća momčad lige, Lokomotiva.Opet sam platio danak velikom broju utakmica.Momčad se i prihički i fizički istroÅ¡ila nakon velike borbe u Europi i Lokosi su me potpuno nadigrali.Na kraju polusezone tablica se izgleda ovako:

EURO LEAGUE

Sredinom rujna,krenilo je za mene/Hajduk,najveće natjecanje.Prvo kolo Eurolige donijelo mi je sudar sa Ruskim velikanom,Lokomotivom.Za ovu utakmicu sam postavio formaciju iz prvog posta 1-4-2-2-1.Formacija je očito uspjela i uspio sam se izvući čiste mreže.Za utakmicu sa prastarim rivalom,praÅ¡kom Spartom opet sam odabrao istu taktiku i opet je upalila,momčad se izvukla čiste mreže.Ipak,svakako najveći test za moju momčad uslijedio je gostovanjem na Veltins Areni.Fenomenalna utakmica mojih igrača koji su razveselili sve navijače,a meni su podarili status nedodirljivog u Hajduku   zbog odlično postavljene taktike:cool:.Bila je ovo definitivno najveća utakmica Hajduka do sada,ovom pobjedom zasjeli smo na vrh tablice(Prva dva kola su sve utakmice ostale nerijeÅ¡eno).Pobjedom u Njemačkoj doÅ¡li smo na korak do plasmana dalje,i praktički za osigurati prolaz trebalo je uzeti bod na Poljudu protiv istog protivnika.No čini se kako sam svoju sreću ispucao u prvom susretu i Schalke mi nije podario niti jednu prigodu u cijeloj utakmici.Lokomotiv iz Moskve slavio je u prvoj utakmici protiv Sparte,dok je Sparta  uzela bod u uzvratu.Zbog takvog spleta okolnosti,bio mi je za prolaz  potreban bod protiv Sparte uz uvjet da Lokomotiv dobije Schalke.No ja sam htio sam rijeÅ¡iti pitanje oko prolaska grupe i otiÅ¡ao sam u Moskvu ugrabiti vrijedan bod.No,Lokomotiv  me potpuno nadigrao i zasluženo je slavio.Usprkos porazu i dalje sam sam odlučivao o prolasku,za prolaz mi je bila potrebna pobjeda u utakmici sa Spartom Prag.Na  sablasno praznom Poljudu[/u] igrači su podlegli pritisku i Sprta je uspjela  ostati nepotažena.Valja napomenuti kako sam od 54 minute igrao sa samo dva obrambena jer mi se ozlijedio Andrić a Maloča je dobio crveni.U tom trenutku nisam imao pravo izmjena.No tome ne opravdava,Spartu sam morao dobiti.Na kraju sam ispao jer je Lokomotiv u rezervnom sastavu pregažen u Njemačkoj.Na kraju tablica je izgledala ovako:[/size][/font]

HRVATSKI KUP

Kup je definitivno crna mrlja ove karijere,ne želim nikoga lagati,žarko sam želio osvojiti kup ali sam platio jer sam podcijenio protivnika.Prvo kolo kupa donijelo mi je za protivnika Olimpiju iz Osijeka.Untaoč tome Å¡to sam je dobio jako jako teÅ¡ko,bio sam prezadovoljan jer sam na teren poslao ovakav sastav.U slijedećem kolu sam za protivnika dobio Grobničan,na teren sam poslao opet gotovo identičan sastav(upali su jedino opravljenici,Tomasov i Gabrić,oba su bila na 70% spremnosti)  i za to podcijenjivanje sam platio.Grobničan je zasluženo proÅ¡ao dalje.Od   ostalih rezultata ispadanje Dinama u produžetku od Zagreba.Primili su golove u 118-oj i 122-oj minuti  lolcina

IGRAÄŒKI KADAR

Za kraj sam ostavio ovo "ocijenjivanje" igrače.

NAJBOLJI IGRAÄŒI JESENI(NOSITELJI IGRE)

Gore navedena petorka nosi momčad.Andrić igra po potrebi i stopera i veznjaka,Rivić  igra od krila,napadača pa sve do razigravača.Neretljak je svojim golovima nakon kornera te iz slobodnjaka je donio velik broj bodova,o VukuÅ¡iću da i ne govorim.Bez ove petorke sigurno da bi ima puno manji broj bodova.U trenutku kada sam ostao bez Rivića i VukuÅ¡ića upao sam u veliku krizu i momčad nije mogla nikako pobijediti.Leko je takoÄ‘er oduÅ¡evio brojnim asistencijama i možda je bio preskup ali ja sam prezadovoljan njegovim doprinosom.

POZITIVNA IZNENAĐENJA JESENI
.

Ova dvojica su definitivno najugodnija iznenađenja,iako je dosta mladih odigralo solidno,ova dvojica su odigrala najbolje.I dok sam na Eleza računao od samog početka,na Mujana nisam niti pomislio.Ipak zbog velikog broja ozlijeda uvrstio sam ga u sastav protiv Olimpije,odigrao je odlično i poslije je postao stalan član prve postave,sada ulazi povremeno i nerijetko zabija.Mujan je ušao i u povijest zanimljivim rekordima(prvi,drugi.)Elez je oduševio svojim obrambenim skokom,ponekad zna zabiti i nakon kornera.Ono što me posebno oduševilo je to što je Elez 1994-to godište dok je Mujan godinu dana mlađi,sa ovakvom perspektivom ne sumnjam da će obojica biti moji nositelji igre dugi niz godina.

RAZOÄŒARANJA JESENI

Možda je razočaranje pregruba riječ,jer su sva trojica bila dugo ozlieÄ‘ena(Gabrić 4 ,Tomasov 2,5,a Lima 3,mjeseca).Ipak,od ove trojice sam očekivao viÅ¡e.Sa Limom sam imao puno problema,prvo je bio tužan zbog ozlijede pa se žalio meni  :bo:,potom je htio na odmor,a nakon Å¡to se vratio sa odmora tražio je raskid ugovora zbog nostalgije  :pras:.Zahtjev za raskidom sam odbio i sada u klubu vlada idila  :yes:.Å to se tiče Tomasova,od njega sam puno očekivao na početku sezone ali je odigrao loÅ¡e na početku a potom se i ozlijedio.Å teta,ali u nastavku od ove trojice očekujem igru kakvu oni znaju,povratak ove trojice u pravu formu bi mi bilo ogromno pojačanje.Dobio bi na Å¡irini kadra,i na poboljÅ¡anju ofenzive.

Na kraju mogu reći kako sam ipak zadovoljan.Kup sam izgubio ali nema veze.Iako mi Lokosi bježe veliki broj bodova to se sve da sustići.Nakon što mi se većina igrača oporavila,momčad je konačno zaigrala kako zna.Nakon velikog broja komentara htio sam promijeniti taktiku ali sam joj ostao "vjeran".U nastavku sezone očekujem naslov prvaka.Momčad je pokazala da zna i to je najbitnije.Neke igrače ću vratiti sa posudbe i to mi je dosta.Ponude za Vukušića sam odbio dok se za Neretljaka još mislim.Ponuda od 1,5M za igrača od 33god je velika i tu se još dvoumim.Za kraj ostavljam game status.

Komentirajte i pratite i dalje   :cro-man:

Offline bajdo17

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #23 u: 09.02.2012, 16:13:17 »
Kao sto smo svi predvidjali prelosee, u HNL su moro bolje, a u EL te treba bit stid sta nisi bio barem ispred ovih ceskih govana  :bo:

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #24 u: 09.02.2012, 16:51:51 »
Å ta reć  KAVA

Popravio se jesi to je očito.
U EL se nije moglo. To što si i postigao je super uspjeh.

Liga se popravlja. Nadam se da ćeš ulovit ove pizdeke i osvojit.
Učinak nekih igrača i nije tako loš. Samo mi nije jasno zašto si razočaran Tomasovom, AR mu je preko 7. ?!

Nemoj prodavat Matu.  :baklja: