Tu je i prvi izvještaj, nisam još siguran u ovo, kako bi trebalo izgledati, što sve ubaciti unutra... Najprije hvala na pohvalama i komentarima, čak posebno ovaj zadnji, jer ne počinje ''nisam baš fan Beniteza...''

hehe, nema veze. Poznato mi je da nema trenutno puno fanova van Liverpoola i Liverpoolovih navijača. Općenito mi se ne sviđa i nisam za neki sveznadarski pristup, tako da volio bi naravno čuti komentare što sam propustio i gdje sam pogriješio. I zahvala Magistru, a i cijelom taktik timu koji je pripomogao da ova prva analiza bude bolja.
Priprema utakmice (vs. Fulham [A])Glede same pripreme utakmice, riječ je o otvaranju prvenstva. Prvo kolo je donijelo Fulhama u gostima, rekao bih tradicionalno neugodan domaćin za sve protivnike. U Premier ligi odavno nema protivnika koji bi služili za podebljavanje gol-razlike, tako je i ovo gostovanje na početku. Osim toga u obzir treba uzeti da mi nedostaju Torres, Cole, Maxi te je Meireles tek zaliječio kraću povredu i nije 100% spreman za ovu utakmicu, zbog čega će početi s klupe.
Na početku prva stvar koja se dobije vezana uz utakmicu je scout report.
Nije mi puno toga rekao što već otprije nisam znao, Craven Cottage je jedan od kraćih terena u Engleskoj. Uz to, riječ je o dosta širokom terenu s obzirom na odnos dimenzija, tako da bi krila u ovom slučaju trebala doći do izražaja. Ono što me raduje u ovom slučaju je izostanak Hangelanda i Senderosa, tu je naravno i Andy Johnson što će isto tako pomoći.
Match preparationKao što se vidi iz slike obzirom da je tek početak sezone, imam zadovoljavajuću uigranost cijele ekipe, cijela koncepcija je na competent. To naravno neće donijeti odmah neku spektakularnu igru, ali svakom utakmicom bi trebao biti sve bliži onoj fluidnoj koncepciji i tako sve bliži i igri na terenu kojoj težim. Za ovu utakmicu sam odabrao kod match preparation
attacking movement -> high. Nedostatak kreativnih igrača moj je glavni problem pred ovu utakmicu, tako da želim ovim pokušati još malo doprinijeti boljoj napadačkoj igri. Uostalom realno smo favoriti pred ovu utakmicu i na taj način se i treba postaviti.Ima jedan zanimljiv detalj u vezi cijelog match preparation. Tražio sam po netu koliko dugo je potrebno postaviti ovaj match preparation pred svaku utakmicu kako bi on imao pravi efekt. Sudeći prema SI forumu, koji mi se čini najrelevantniji u ovom slučaju, sve kombinacije match preparationa osim team blend nisu kumulativne. Znači da nema razlike postavio ja to tjedan dana ili jedan dan pred utakmicu. Samo ću čak izgubiti na treningu i team blendu, ako ovo držim dulje no što je potrebno* Djelujući prema ovome, postavio sam je dan pred utakmicu, pošto nije riječ o kumulativnom učinku, to će zapravo biti jedan napadački trening ili tako nešto.
*
nisu moje riječi, zapravo sam prenio razmišljanja čini mi se wwfana ili cleona, sa SI foruma. Oni koji zalaze tamo sigurno znaju za njih.Press konferencijaManje-više sve su to standardna pitanja, odgovori. Press konferencije zapravo omogućuju da rasteretim momčad ili stvorim pritisak na njih pred određenu utakmicu. Na pitanje najveće prijetnje uvijek dajem neutralan odgovor tipa ne želim se fokusirati na jednog igrača. Zapravo ne uvijek, ako ima slab determination i moral, nije loše staviti još malo pritiska na njega. Ali pošto je u ovim analizama uvijek riječ o jako dobrom igraču, bolje ništa ne komentirati. Ne želim da dobije još veći motiv protiv mene u utakmici. Pressica je samo potvrdila backroom advice, Clint Dempsey je očekivano najveća prijetnja u sljedećoj utakmici.
Ciljevi za ovu utakmicuPočetak sezone protiv Fulhama...Osnovni cilj je naravno pobjeda, iako nebi bio zadovoljan ni nerješenim*, Fulham je respektabilan protivnik, a meni nedostaje nekoliko prvotimaca. Nadalje želja je ostvariti dominaciju na terenu, ali uz stabilnost obrane na prvom mjestu, ipak je riječ o Rafi. Iskušat će se cijela formacija i taktika prvi put u ozbiljnijoj utakmici, nisam siguran što točno očekivati. Sa statističke strane nemam nekih pretjeranih ciljeva, tu je najprije ostvariti nekoliko gol prilika, volio bih uz kvalitetan posjed i protok lopte. Također potrebno je da kao cijela momčad budemo ''unutra'', odnosno da dobijamo one 50-50 duele. To na kraj čini razliku između pobjede i poraza.
*primjetili ste da pišem u sadašnjem vremenu, utakmica je naravno već odigrana, ali ovako mi se to čini nešto prikladnije. ...malo čudno dođe pisati što želim od utakmice koja je već gotova:DOpposition instructionOvo smatram jednim od najbitnijih dijelova taktike, ono što dobre taktike pretvara u odlične je sama priprema ovih taktičkih sitnica i pravodobne reakcije na utakmici. Fulham je startao u flat 442 formaciji, pa krenimo redom...
Golmana ovom prilikom ostavljam bez ikakvih instrukcija, nemam zasad namjeru na nekakvu overload taktiku na samom početku, kasnije ako bude potrebe za jurenjem rezultata, promjenim i njemu CD always, te show onto weaker foot.
Pantsil - nasuprot Babel, zašto nasuprot, pa jer je jednako bitno kakvi su atributi igrača kojeg ciljam instrukcijama, te kakav je igrač koji će ga čuvati u ovoj utakmici. Ne igram man marking, naravno da će tu biti još igrača koji će ga preuzimati u prilici, ali Babel je onaj koji je formacijski prirodno nasuprot Pantsilu, tako da on je prva linija obrane i prvi igrač koji će primjenjivati instrukcije za Ganca. Što se Pantsila konkretno tiče, on je rekao bih prosječan bek. Solidna brzina (14), može zatvoriti bok, priključiti se napadu ukoliko je potrebno. Za njega nemam ništa. Razlog je Babel, vjerojatnije je da će Pantsil njega čuvati, ali ne mogu se dobro osloniti na igrača tipa Babela za neke specijalne defanzivne zadaće. Ima preslab bravery, concentration, work rate i positioning da bi bio odgovoran defanzivni igrač, ne želim neku glupost i prekršaje, tako da za početak ostavljam na defaultu. I da naravno, ako promjeni poziciju tijekom utakmice, prilgođavam tome i instrukcije.
Salcido - Kuyt Kuyt je zapravo Babelova suprotnost, počeo je na drugom krilu, a kako su Salcida označili od strane mojih pomoćnika kao potencijalno opasnog igrača, odlučio sam ga zatvoriti. CD always, tackling hard, iako Salcido ima 17 bravery, imam Kuyt koji je fizički puno snažniji, dobre mentalne atribute. Nema sumnje da će odraditi zadatak.
Stoperski par Baird - Hughes su ostali bez specifičnih instrukcija ovog puta. N'Gog mi nije igrač u kojeg se mogu pretjerano pouzdati u tome, obojica su dešnjaci s lijevom nogom, dosta dobrom tako da weaker foot otpada. Closing down ne želim jer mi je David potrebniji svjež za napadačke akcije, a i Fulham nije ekipa koja će graditi napade posjedom. Ono što mi je kod njih zanimljivo je da su obojica dosta slabi u skoku (heading i jumping ne preko 13) i dosta niski za stopere (oba oko 180) što mislim iskoristiti.
Etuhu je srednji vezni, zapravo destruktivac u ovoj momčadi, ipak ima i solidan off the ball (14) tako da ga je moguće očekivati i u napadima. Ostavio sam ga zasad bez instrukcija, dosta je fizički jak i hrabar i iako ga čuva Poulsen mislim da bi hard tacklingom riskirao potencijalnu ozljedu. O closing downu ću razmisliti ovisno o njegovom učešću u samoj igri, a TM mi zasad nije potreban jer Poulsen, njegov direktni match ima postavljeno u njegovim instrukcijama tight marking yes, što dodano sa zonal markingom, mislim da će pomoći u obrani prijetnje zvane Etuhu.
Danny Murphy bi trebao biti glavni organizator igre Fulhama, onaj koji će kupiti lopte iz obrane i dijagonalama i proigravanjima tražiti više postavljene suigrače. Mislim da ovog moram zatvoriti, njegov za početak barem čuvar je Lucas. Lucas je jako dobar u defanzivnim dužnostima, brži je, jači i općenito bolji igrač od Murtphyja. Nije nešto podložan ozljedama, tako da Danny dobija cijeli set instrukcija TM always, CD always, hard tackling i weaker foot. Čak se ovo weaker foot malo čini i nelogično jer ima dobru lijevu nogu, ali PPM ''avoid using weaker foot'' mi kaže da bi bilo dobro dati mu i ovu instrukciju.
Clint Dempsey počinje na desnom krilu. Zapravo je riječ o jako dobrom igraču, najprije jako dobar je s obje noge, ima solidan udarac iz daljine (14), dobar na lopti. Ja bih ga zapravo koristio kao false nine u sredini, zapravo mi je na neki način olakšano što igra uz liniju. Čuva ga Fabio Aurelio, po brzini su tu negdje, ipak ne želim riskirati i pustiti ga samog po terenu. Tako da CD ide na always, te TM isto tako. Još jedan razlog za tight marking je PPM ''gets into opposition area'' što znači da mogu očekivati ulaske u kazneni prostor, tako da tight marking mi osigurava da neće tamo biti zaboravljen. Show onto foot ne dolazi u obzir, a tu je i tackling hard, ima tek 10 bravery. Iako mi je to rizična opcija jer je na krilu ''stakleni'' Aurelio, za kojeg se čudim da je izdržao predsezonu bez ozljeda, ali morat ću ići na rizik.
Diomasy Kamara počinje lijevo. Riječ je o igraču strašnih fizikalija, jako brz i dosta jak na nogama. Također ima i solidan dribling te kontrolu lopte i to je to. Jako slabe mentalne ocjene mi daju za pravo očekivati njegov slom ako moji igrači Glen u prvom, ali i Carragher jer ovaj igra dosta visoko, pa tu očekujem preuzimanja. Dakle ako ga odmah na početku zaustavim sa nekoliko pametnih startova to bi ga trebalo obeshrabriti. Zato CD never i tackling hard. Show onto foot neću koristiti za njega, jer je dešnjak po prirodi i ima cut inside, weaker foot bi značilo da mu otvaram prostor uz liniju što i nije tako loše, ali ne želim neki gol iz krumpira u 16-erac unatoč slabijem crossingu jer Fulham ima visok napadački dvojac. Ovako će češće ići u sredinu, zbog bolje noge i PPM-a, a tu imam dosta igrača, zbog slabog udarca i passinga ne očekujem neke velike prijetnje.
Zamora će početi polulijevo, na Carraghera u ovom slučaju on ide, iako to ne mogu uzeti ''zdravo za gotovo'' jer očekujem neko mjenjanje pozicija igrača. Bobby je solidan target, s prosječnim ocjenama u svim kategorijama. Kako imam Carragera koji je fizički jači, ima bravery 20 i dobar u markiranju igrača odlučio sam se za TM always, hard tackling i weeker foot, jer je desna noga Zamori tek reasonable.
Moussa Dembele je novopridošlo pojačanje iz nizozemske lige. Još uvijek se sigurno nije priviknuo u potpunosti i to je prednost za mene. Dembele je ljevak, dosta dobar na lopti, brz i jak. Dobar u mentalnim ocjenama, zapravo je njihov najbolji napadač. Nemam nekih instrukcija, prvo zbog Aggera ne želim mu dati hard tackling, jer ima bravery + strenght 15. Ima obje noge solidne, tako da ostaje bez specijalnih instrukcija za početak. Ako bude pravio probleme, promjenit ću već nešto
Taktičke promjene u odnosu na standardne postavkeNema tu puno promjena u odnosu na taktiku iz prethodnog posta. Odlučio sam se za nešto defanzivnije postavke Aurelia (full back - support) i malo promjenjenu ulogu Kuyta, koji za razliku od Coleovog PI-a ima niži creative freedom, run with ball mixed, te uključen tight marking. N'Gog je uskočio u momčad umjesto Torresa i dobio poacher rolu. Carragher također počinje s cover opcijom.
Početne formacije

Prva pokazuje kako to izgleda u fm-u, a druga kakve su moje ideje bile glede toga što očekujem u utakmici. Redom, na prvoj se može vidjeti ono što se dalo zaključiti iz gornjeg dijela posta, Fulham je počeo s ravnom 442 formacijom, ja to kontriram s 4231. Zapravo ovdje odmah u startu imam određenu prednost, jer imam 5 veznih igrača nasuprot 4 Fulhamova. To bi mi trebalo donijeti prednost u igri. Fulham sigurno neće ići na neko izvrnuto markiranje, u kojem bi Etuhu puštao Poulsena i išao čuvati Gerrarda. Jedini koji će to raditi u ovoj utakmici je jedan od stoperskog para, ali ni on ne može to ići daleko jer otvara prostor mom poacheru u napadu, koji je zapravo postavljen za poacher iz tog razloga, želim da iskorištava rupe u obrani koje će se sigurno stvoriti kad neki od stopera izađe na Gerrarda. Gledano s ove strane Steven u ovoj utakmici nema direktnog čuvara, on to mora iskoristiti, uostalom u ovoj okrnjenoj postavi on mi je najveća nada da nešto napravim u ovoj utakmici.
Druga slika pokazuje graf mojih predviđenih kretanja tijekom utakmice. Ono što se da uočiti je nekoliko ključnih dvoboja. Najprije s moje strane defanzivno to je zaustavljanje Murphyja i njegove distribucije lopte. Za to bi se trebao pobrinuti Lucas. Drugi su ovi bokovi, Aurelio-Dempsey i Johnson-Kamara. Kako Fulhamov domaći teren je dosta širok, krila imaju prostora i to će sigurno predstavljati odlučujuće okršaje za ovu utakmicu. Problem bi se mogao javiti zbog prostora koji se otvara Glenovim odlaskom u napad, ne očekujem da će Kamara biti pretjerano defanzivno nastrojen, što mi daje brojčanu prednost u napadu, ali i problem jer je Carragher puno sporiji.
Gledano s Fulhamove strane tu je Pantsil-Babel. Babel je plutajuća bomba, strašan potencijal koji zbog nekonzistentnosti ne pokazuje dovoljno često u sezoni, ali svakako igrač na kojeg treba obratiti pažnju. Dalje moraju pronaći način kako se obraniti od moje kvalitetnije vezne linije, posebno Gerrarda, a tu je i problem niskih stopera koji bi mogli imati problema s N'Gogom, pa i Kuytom kako bude ulazio u šesnaesterac u skok igri.
UtakmicaTeam talkOdlučio sam se zadržati na asistentovu savjetu, on je odabrao for the fans. Kako nisam siguran što da im kažem u ovakvim utakmicama u kojima sam unatoč gostovanju favorit, mislim da je ovo dobra opcija. N'Gog je dobio no pressure, ne želim stvarati pritisak koji bi ga mogao slomiti, ipak je on još mlad i silom prilika u ovoj utakmici prva opcija. Gerrard je s druge strane dobio expect a performanse. Ovo je rizično stavljati ako nisam siguran kakav mentalitet ima igrač i kako se nosi s pritiskom. Pošto je riječ o Gerrardu, a u ovoj utakmici na neki način zaista i ovisim o njegovoj igri, mislim da je ovo prikladno.
Prvo poluvrijemePočeo sam s
control strategijom želeći zadržati posjed u prvim minutama utakmice i nametnuti svoj ritam. Od touchline instrukcija odmah su čekirani
play narrow i
exploit the flanks. Play narrow iz razloga terena i što nipošto ne želim dozvoliti prednost u sredini terena Fulhamu. Igram tu 3v2, ovim želim olakšati pritisak na protivničke srednje veznjake, te omogućiti lakše oduzimanje lopte. Exploit the flanks je iz razloga što je već rečeno da tu ima prostora za krila. Na jedno je stavljen brzi Babel, na drugom Kuyt i Johnson koji se pridodaje iz obrane i moram iskoristiti izostanak Hangelanda iz prve postave. Oba stopera su preniska i N'Gog će sigurno dobiti zračni dvoboj, samo je tu potreban kvalitetan centaršut s boka.
Po početku utakmica nije bila previše sadržajna, napadački je Poulsen pogodio stativu udarcem iz daljine, bilo je tu dosta pokušaja, ali Kuyt nikako nije uspjevao rješiti se Salcida, Babel na drugoj strani nije ni sudjelovao. Mislim da mogu to reći, ali i očekivao sam nešto slično. Ono što je bilo dobro je da je N'Gog dobijao veliki broj zračnih dvoboja. Samo nikako nisam uspjevao stvoriti tu priliku. Gerrard je imao prostora, ali nije bilo prave lopte.
Defanzivno je bilo to solidno, Fulham nije imao prilika, ali mučilo me nekoliko stvari. Najprije Aurelio se očekivano mučio s Dempseyem, nekoliko puta ga je izvrtio, Fabio mu nije dopustio da ga prođe, ali je zato vrlo brzo zaradio žuti, prisiljavajući mene da mu promjenim rolu na full back - defend. On tu mora zaustaviti Amerikanca. Druga stvar je prostor iza Glena. Očekivano Glen je radio razliku u napadu, puno je sudjelovao u igri i kreirao prilika naprijed. Ali isto tako očekivano Kamara se nije pretjerano zamarao time gdje je Johnson već je tražio kontru. I imao je nekoliko puta istu, Carragher nikako nije uspjevao to pokriti. Brzi Kamara mu je pobjegao nekoliko puta, na sreću nije bilo nekih posljedica jer je svaki put napravljen faul ili izbačena lopta u kornera, jer Kamara kad bi već probio liniju nije znao što s njom. Centaršut ga nije išao, tako da je cijela utakmica još uvijek bila u egalu. Kao mjeru opreza Glenu sam ubrzo promjenio rolu u full back - attack, nadajući se da će biti bolje. Treća stvar je previše prekršaja, nikako nismo bili odlučni u startovima, što je dovelo do dosta faulova ipak izvan zone udarca, ali nikako time nisam bio zadovoljan. Murphy i Etuhu su vrlo brzo napravili zamjenu u mjestima, kako je Murphy imao defanzivnih poteškoća s Lucasom, a i većina napada je dolazila s moje desne strane.
1-0Kako je u 35 minuti još uvijek stajalo 0-0 bez izrazitih prilika, ali s dominacijom u igri s naše strane, odlučio sam se za malo veći rizik i promjenio strategiju na attack, te dodao ''pump ball into box''. Malo sam bio nesiguran oko kontri, ali ipak gol sigurno nećemo zabiti ako ne napadnemo. To je ubrzo donijelo efekt, igra se preselila na Fulhamovu polovicu i stvoren je kontinuirani pritisak. Uskoro je pao i gol.

Iz slike se vidi očito, Glen je dodao Gerrardu, ovaj neometan opucao i pogodio neobranjivo za golmana. Idem sad malo analizirati ovaj gol, jer ima tu nekoliko razloga. Najprije pozicija Lucasa (21) koji je na neki način osigurač, ali je sigurno razlog zašto Etuhu (20) nije stigao zatvoriti Gerrarda, jednostavno nije smio tek tako pustiti Lucasa uz kojeg je u prvom djelu akcije stajao jako blizu. Zatim ovaj zaokruženi dvojac Poulsen - Murphy. Poulsen ima run from deep mixed, on traži priliku za ulazak u prostor, kako je ovom prigodom isto išao prema šesnaestercu, Danny ga mora pratiti te pritom ostaviti Gerrarda. Obrambeni igrači nisu izlazili jer u slučaju presinga 6ce ili 18ke otvara se prostor za N'Goga. Dakle dobio je loptu, a ostatak je majstorija.
Team TalkEncourage svima, kako bi i dalje tako nastavili. Gerrard je dobio pleased.
Drugo poluvrijemeOdlučio sam zatvoriti bokove. Kamara mi je radio previše problema, sada sam imao gol prednosti i nije bilo potrebe za rizikom. Zbog toga Glen ide na full back defend. Uz to i vratio na control. Urodilo je plodom jer Kamara više nije imao prilika, čak je kasnije i izašao iz igre. Ipak Carragher nije imao dobru utakmicu, po samom početku je došla i jedina CC prilika Fulhama, Zamora je primio loptu, bez poteškoća se okrenuo i gurnuo Dembeleu, koji iz izgledne situacije je promašio cijeli gol. Odahnuo sam, ali i uveo Skrtela. Ako ne ide, čemu siliti.
2-0Nešto kasnije i ozljeda N'Goga, zbog čega ulazi Jovanović koji ide na lijevo krilo. Babela stavljam na desno, a Kuyta u vršak napada uz rolu target attack. Morao sam iskoristiti visinu u napadu. Ubrzo je upravo tako i pao gol.
Sasvim jednostavna akcija, odnosno kontra koju sam tražio praktično cijelu utakmicu. Jovanović je iskoristio svježinu i brzinu pored umornog Pantsila, probio bok i zavrnuo loptu u 16-erac. Tu imam prednost u skoku, na loptu natrčava Babel i pogađa gol iz neposredne blizine.
Uskoro i Jovanović izlazi ozljeđen, ja uvodim Koncheskog na DL, a Aurelia prebacivam više na terenu. Pobjegao mu je već Demspey, odnosno sada već tu Davies pošto je Fulham napravio sve tri zamjene i krenuo s 424. Ne želim riskirati crveni karton koji bi mogao ugroziti pobjedu. Uz to mjenjam na counter i isključivam sve instrukcije osim ''play narrow''. Ostatak utakmice protekao je miroljubivo, bez nekih prilika na obje strane. Dobio sam ono što sam htjeo, a to su tri boda na startu sezone.
Team TalkWell done su dobili svi igrači, s tim da sam posebno pohvalio one koji su kod morala imati ''having a good match''. Poslije utakmice ću i na private chat pohvaliti one s ocjenom iznad 8, u ovom slučaju tek Glena Johnsona, koji je u drugom zaigravši defanzivnije imao sjajnu utakmicu bez izgubljenog duela. Posebna pohvala od mene će pomoći u razvijanju dobrih odnosa u klubu.
AnalizaMatch StatsPrvo što se vidi gledajući statistiku je da je ovo bila sasvim podjednaka utakmica, zapravo je tek individualna kvaliteta pojedinaca presudila u moju korist.
Ono što me zabrinjava je rubrika faulove, jer imati 21 prekršaj mi nikako nije bilo u planu prije same utakmice. Igrači nisu bili dobri u oni 50-50 duelima. Ipak nije veliki broj bio u blizini gola i udarca, pa sam s time tek djelomično zadovoljan, ali morat ćemo igrati smirenije u ovom polju. Druga poražavajuća statistika je postotak točnih dodavanja, tek 66% nije dobro. Jedno vrijeme na utakmici sam igrao uz ''play deeper'' u nadi da će to malo popraviti ovo polje, ali nije donijelo puno napretka. Nadam se popravku statističkih podataka s odmakom utakmica. Što budemo uigraniji to će i ovi statistički podaci biti bolji.
Ekipne statistike

Pogled na Liverpoolove igrače, otkriva očito. Najbolji je bio Glen, razlog tomu je ova asistencija i tackling 7-7. Lopta je najviše bila kod mojih bočnih igrača, što je i logično obzirom da je sredina gušće područje i da se Fulham posebno potrudio zatvoriti Lucasa i Gerrarda. Fabio nije igrao dobro, 6.9 nije loša ocjena, ali pošto smo pobjedili zbog čega se svim igračima povećavaju ocjene, jasno da Fabio nije imao utakmicu za pamćenje. Previše je tu bilo nerezonskih odluka, puno dugih dodavanja i čak 17 centaršuteva (8 kornera), uz to je imao i problema u obrani, napravio 4 prekršaja i završio samo sa žutim kartonom. Ono što mi se sviđa je mjera u kojoj sam uključio Gerrarda u utakmicu, 28 ne izgleda puno, ali u ovakvoj utakmici ta je statistika među boljima, svakako dobra utakmica u cjelosti za njega. Pitanje je kako bi završila utakmica da nije bilo onog gola s 25 metara, pred kraj poluvremena. Još jedna statistika, koju nije na odmet pokazati, skok igra mojih napadača, igrača blizu gola je 9-6 N'Gog, 7-7 Gerrard, 4-2 Kuyt, 3-1 Babel. Kako je riječ o napadačkim skokovima u kojima obrana ima prednost i lakše dolazi do lopte, ovo su zapravo odlične statistike. Ukupno 23-16, što čini sasvim solidan postotak, pogotovo jer tu nemam nijednog ''glavonju'' tipa Andy Carroll.
S druge strane Fulhamova statistika otkriva slične pokazatelje. Loptu su najviše imali bokovi, Pantsil je imao sasvim dobru utakmicu, tackling 6-6 naspram Babela. Također iz ovog se otkriva pokazatelj po kojem nisam baš zaustavio Murphyja, ja se nebi složio s time, jer Danny je igrač koji izvodi slobodnjake, odnosno većinu njih. A u ovoj utakmici moji darežljivi igrači su podarili Fulhamu ukupno 27 slobodnih udaraca, pri kojem se izvođenje svakog računa kao dodavanje. Oduzevši to dolazim do utakmice s 15ak dodavanja, što je za mene sasvim solidno. Prekinuo sam vezu između obrane i vezne linije, bokovi su morali slati duge lopte na Zamoru (15-11 heading većim djelom protiv Carraghera) i Dembelea (7-0 heading) te bokove. Kad je desni bok uspješno zatvoren, jedina nada ostao je Dempsey. Tu Fabio je imao problema, ali srećom ni Amerikanac nije imao utakmicu za pamćenje iako vrijedi izdvojiti 11.2 pretrčanih kilometara. Kad je u igru ušao Skrtel i Zamora je stao, tako da je jedina nada za pogodak ostao neki nasumični centaršut ili udarac iz daljine, a što je vrijeme prolazilo moji su igrači bili sve sigurniji u pobjedu. Zapravo i nisam tako nezadovoljan igrom obrane, faulove će trebati smanjiti, Jamie će morati ''doći sebi'' inače će ispasti iz prve postave, ali cjelokupan dojam je sasvim solidan.
ZaključakDošao sam i do ovog, priznajte mislili ste da ću ovo vječno pisati

Palo mi je na pamet, ali to ću probati za neku drugu temu ili utakmicu. Što se tiče utakmice, sve u svemu sam zadovoljan. Dva gola, jedan na mišiće i inspiraciju, drugi na ciljani način, sačuvali smo gol tako da je dojam dobar. Ovo je bila prva analiza, pa sam išao obratiti pažnju na sve detalje, zato i je ovoliko količinski ispalo, nemam tu želju za preseravanjem, jednostavno pođem svaki put napisati i zašto, pa ima tih puno zašto. Jesam spomenuo da sam Alan Shore fan, odlična serija, odlični završni govori. Kako će ići dalje nisam siguran, otvoren sam za prijedloge, naravno neće tu biti svaka utakmica, ali potrudit ću se da ih što više bude opisano. Naravno volio bih čuti što mislite, pogotovo kritičke komentare, što nije dobro, što sam propustio, gdje pretjerao, gdje nije dovoljno napisano (nekako sumnjam da će se naći ovih

) itd. Isto tako i sa taktičke osnove, ne smatram se nekim velikim znalcem tog područja, zapravo ova utakmica je samo potvrda toga. Čak jednim djelom ono što želim je da svatko vidi, pa ovo i ja mogu, jer stvarno sve su ovo logične stvari.
Toliko od ovog puta...