Zašto baš Napoli?
Odlučih se završiti sa ovim FM-om uz klub s kojim uvijek mogu igrati a da ne izgubim volju. Riječ je o Napoliju kojega se sjećam još sa starijih FM-ova kada sam klubove birao po kapacitetu stadiona, pa mi je bilo “što veći stadion to je bolji klub”. Još jedan razlog su Maradona, Careca i Zola koji su prije 20 i više godina igrali u Napoliju. Iako ne volim lige u kojima imam ograničenja što se tiće broja stranaca (ili non EU igrača), odlučio sam prvo probati karijeru s Napolijem i zadržao se tu do 2022. godine. Taj save više nemam, jer sam ga slučajno obrisao pa odlučih početi ponovno sa Napolijem jer sam znao da s njima mogu odigrati dosta sezona. Moram još naglasiti da igram sa updateom u kojemu su sadržani svi ljetni transferi.
O klubuS.S.C. Napoli (Societa Sportiva Calcio Napoli) jest talijanski nogometni klub iz Napulja, najvećeg grada na jugu Italije. Osnovan je 1904. godine, a najbolje dane proživljavao je u drugoj polovici ‘80-tih kada su u četiri godine dva puta osvojili Serie A, te po jednom Kup UEFA i Coppa Italiana i dva puta bili drugoplasirani u Serie A. Zbog lošeg vođenja kluba i gomilanja dugova klub je postupno propadao i 2004. godine proglasio bankrot. Novi klub osnovao je filmski producent Aurelio De Laurentiis pod imenom Napoli Soccer. Započeli su natjecanje u Serie C1 skupini B. U svojoj prvoj sezoni u Serie C1 nisu uspjeli doći do promocije u Serie B, ali su zato već u drugoj sezoni bili prvoplasirani i ušli u drugu ligu. Ulaskom u drugu ligu De Laurentiis uspjeva otkupiti svu povijest kluba i vraća mu njegovo staro ime. Iako je klub igrao u tako niskom rangu natjecanja, uspjeli su zadržat veliku posjećenost na utakmicama pa im je tako promociji iz Serie C1 u Serie B prisustvovalo 51.000 gledatelja. I u Serie B se nisu dugo zadržali, već u prvoj sezoni osvajaju drugo mjesto, iza Juventusa i ulaze u Serie A gdje se i dan danas nalaze.
Još jedna važna informacija jest ta da klub igračima ne daje dres sa brojem 10 u čast klupskoj legendi Diegu Maradoni. Po tome je Napoli jedan od rijetkih klubova u svijetu koji su to napravili.
Stadion
Napoli svoje domaće utakmice igra na stadionu San Paolo koji se nalazi u zapadnom djelu grada. Treći je najveći u Italiji, odmah iza San Sira i Olimpica sa kapacitetom od 60.240 sjedećih mjesta. Sagrađen je 1959. a obnovljen za potrebe svjetskog prvenstva 1990.
Stadion svi znaju po utakmici polufinala svjetskog prvenstva 1990. godine kada su igrali Italija i Argentina. Maradona je tada pitao navijače Napolija hoće li navijati za Argentinu, a oni su mu odgovorili vješanjem transparenta “Maradona, Napulj te voli, ali Italija je naša domovina”. To je bio jedini stadion na kojemu Argentinska himna nije izviždana. Utakmica je na kraju završila pobjedom Argentine nakon izvođenja jedanaesteraca, a pobjednički gol zabio je baš Maradona.
@Silvaa
Predobra je momčad, no fali tu par pozicija da bi se moglo do naslova

Hvala

@BBT
Bitna je priča, nije bitno kako će ove sitnice izgledat u FM-u
Hvala