Sve lige Bosne i Hercegovine ’16

Objavljeno: prije 2 godine
Share:

KONAČNO sa ponosom mogu da Vam predstavim dodatak za Sve lige Bosne i Hercegovine '16. Da ne bih nekoga zaboravio ne bih posebno navodio bilo koga osim Edina kojem se ovom prilikom zahvaljujem na velikoj pomoći, sa druge strane hvala članovima fmbosnia, cro-manager, fm-players i serbian-fm na pomoći u izradi ovog dodatka. Zahvalnica ide i nogometnom klubu Mostar. Ako primetite neke greške budite slobodni da to kažete kako bi se i ispravilo a sledeće godine idemo još jače i siguran sam da ćemo napraviti još bolji posao nego što je to bio slučaj ove godine. Svestan sam da su greške moguće ali to će uglavnom biti u nižim ligama dok bar prema testiranjima mešanje u ligama je svedeno na minimum minimuma i iznosi 2%, sve je realno urađeno uključujući i prelaz sistema.

Šta Vam donosi ovaj dodatak?


BH Telecom Premijer liga
Prva liga FBIH i RS
Druge lige FBIH i RS
1. Kantonalne lige
2. Kantonalne lige
3. Kantonalne lige
4. Kantonalne lige


Kup Bosne i Hercegovine
Kup Republike Srpske
Kup Federacije BIH (u realnom sistemu, dakle u sklopu Kupa BIH)
Kantonalni kupovi

 

 


Juniorske lige i kupovi

 

 

U editor dodatak su uključeni i mediji, nagrade (najbolji igrač, strijelac…) i još dosta toga.

 

Dodatak ubaciti na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/editor data

 

Grafički sadržaj:

 

Radi boljeg užitka spremio sam vam i grafički dodatak koji obuhvata:

 

 

– Grbovi (146)
– Dresovi BHTPL
– Pozadine (backgrounds za klubove iz BHTPL, Prve lige FBIH i RS i po neki stadion u nižim ligama)
– Slike igrača (BHTPL)

– Tutorijal za ubacivanje grafike –

Grbovi

Kada uđete u "Grafika" imate folder "Logopack". Njega kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics.

Dresovi

Kada uđete u "Grafika" imate folder "Dresovi". Uđite u njega i folder "BH Telecom Premijer liga 15-16" kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/kits.

Pozadine

NAPOMENA: Da bi vam pozadine radile morate da imate učitan neki skin.

U folderu "Grafika" imate folder "Pozadine". U njemu se nalazi još jedan folder koji se zove "backgrounds" i njega kopirajte na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/backgrounds.

U dodatak su uključene i slike igrača. U folderu "Grafika" se nalazi folder "Slike igrača". Iz tog foldera onaj koji se nalazi kao dodatni unutra ("BHT Premijer liga") treba da smestite na određeno mesto. Slike igrača se ubacuju na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2016/graphics/facepacks.

Da bi promene bile vidljive u igri potrebno je da izvršite reload skina.


Ako igrate neku od ranijih verzija Football Manager-a a želite da zaigrate Bosanske lige, radio sam dodatke za FM 2014 i FM 2015.
 

 

SS ZONE

 

Slike iz igre možete pogledati na sledećoj lokaciji:
http://imgur.com/a/GJDa9

 

Dodatak je testiran u više navrata od 7-10 sezona a na gornjim SS možete videti kako po ligama to funkcioniše u igri. Ubačen je raspored utakmica u dodatak a samim tim su unešeni rezultati do zime tj. do februara. Možete krenuti tako što će te simulirati do februara a onda po situaciji kakva je bila pred start drugog dela prvenstva preuzeti neki klub.

>


Kako dodatak ubaciti u igru?

1. Nakon što preuzmete dodatak sa naše stranice, ubacite ga na lokaciju My Documentus/Sports Interactive/Football Manager 2016/editor data

2. Kada startate novu igru, u prozoru Choose Database, pod opcijim Editor Data Files, odaberite Custom (još će Vam biti ponuđeno All i None)

3. Tada ćete doći u dio gdje odaberete koje sve dodatke želite uključiti (ako ih imate više u Editor data mapi). Najbolje bi bilo da izaberete samo ovaj dodatak jer uključivanje više dodataka može izazvati rušenje igre.

4. Klik na sljedeći korak dovodi Vas u izbornik gdje odabirete države koje želite imati uključene. Daljnji postupak Vam je već poznat.